Hvilke årganger av Skoda Kodiaq du bør unngå

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq er Skodas beste SUV. Denne bilen er lett å kjøre, den har god sikt og er enkel å manøvrere. I tillegg er den en syvseter og kan kjøres både på og utenfor veien. Likevel har denne bilen både gode og dårlige år. Så hvilke årganger av Skoda Kodiaq bør du unngå?

Selv om Skoda Kodiaq har vært på markedet fra 2016 til i dag, er det noen årsmodeller som har flere problemer enn andre. Dette er svært viktig hvis du ønsker å kjøpe en brukt Skoda Kodiaq. Modellår å unngå inkluderer 2017, 2020 og 2020 til 2022. Vær oppmerksom på at disse modellårene har flere problemer enn andre modellår.

Få mer informasjon om problemene: Problemer med Skoda Kodiaq.

Skoda Kodiaq år å unngå

2017

Hvis du er på utkikk etter en brukt Skoda Kodiaq, bør du holde deg unna 2017-modellen. Dette er fordi den registrerer flere problemer enn noe annet modellår. Likevel er hovedproblemet med Skoda Kodiaq modellår 2017 en defekt kollisjonspute.

Produsenten oppdaget at kollisjonsputen (Takata-kollisjonsputer) kan forringes etter en tid, og hvis den utløses, kan for høyt indre trykk føre til at oppblåsningslegemet sprekker, og metallfragmenter kan passere gjennom pute-materialet og skade passasjerene.

Den gode nyheten er at produsenten tilbakekalte de berørte modellene (produsert mellom 1. juni 2016 og 15. desember 2017), og problemet ble løst.

2020

Skoda Kodiaq 2020-modellen kan være mer avansert enn 2018-modellen, men den er mindre pålitelig. Produsenten bemerket at denne bilen hadde en produksjonsfeil. Det ble oppdaget at bremsepedalplaten kanskje ikke var tilstrekkelig sveiset og kan deformeres og løsne helt når bremsepedalen aktiveres umiddelbart.

  Vanlige problemer med Skoda Kamiq

Følgelig vil bremsevirkningen bli svekket, noe som øker faren for en ulykke. Produsenten tilbakekalte likevel de berørte modellene, som omfatter Skoda Kodiaq-modeller produsert mellom 29. juni og 31. august 2020.

2020 til 2022

En annen Skoda Kodiaq-modellårgang som bør unngås, er modellårene 2020 til 2022. Disse bilene hadde motordeksler som kunne løsne fra festet avhengig av bruk og kjøretid. Hvis designdekselet ikke er festet, er det en sjanse for at det kommer i kontakt med det varme området på turboladeren, noe som øker faren for forbrenning eller brann.

Merk at Skoda Kodiaq-modellene som er berørt av dette problemet, ble produsert mellom 1. august 202 og 28. februar 2022. I tillegg er det kun modeller med 2.0 TSI-motor som er berørt av problemet.

Skoda Kodiaq årganger å kjøpe

Selv om det er flere årganger av Skoda Kodiaq som bør unngås, er det også noen utmerkede årganger som interesserte kjøpere bør se nærmere på. Disse modellårene er ikke bare pålitelige, men har også færre problemer. Likevel har de også noen få problemer.

Det mest pålitelige Skoda Kodiaq-modellåret er 2023-modellen. Det er ikke overraskende at denne bilen er pålitelig, da den også er den nyeste Skoda Kodiaq-modellen på markedet. I tillegg til å være pålitelig, er Skoda Kodiaq 2023 også avansert med bedre ytelse og sikkerhetsfunksjoner.

Bortsett fra 2023-modellåret, er andre pålitelige og gode modellår å vurdere Skoda Kodiaq-modellårene 2018 og 2019. I likhet med 2023-modellen er disse modellene svært pålitelige og har registrert noen få problemer. De er det beste alternativet for folk som ønsker å kjøpe brukte Skoda Kodiaq-modeller til en overkommelig pris.

  Er Skoda Rapid en god bil?

FAQ

Er Skoda Kodiaq pålitelig?

Skoda Kodiaq er en av de mest pålitelige mellomstore SUV-ene på markedet. Ikke bare registrerer denne bilen få problemer, men den er heller ikke verken billig eller dyr å reparere. Det eneste problemet er at kostnadene for reservedeler kan være høye. Totalt sett har den en pålitelighetsscore over gjennomsnittet.

Er en brukt Skoda Kodiaq pålitelig?

Ja, brukte Skoda Kodiaq-modeller er pålitelige. Alt i alt avhenger det likevel av hvor godt den forrige brukeren har utnyttet bilen. Hvis bilen ble godt vedlikeholdt og tatt godt vare på, vil den ikke ha mange problemer. En annen faktor som avgjør om bruktbilen er pålitelig eller ikke, er årsmodellen. Sørg for å velge en mer pålitelig årsmodell.

Hva er de vanligste problemene med Skoda Kodiaq?

Skoda Kodiaq kan være en raffinert bil med utmerkede funksjoner, men den kommer også med flere problemer. Noen av problemene som eiere av denne bilen bør være forberedt på å håndtere, er stiv fjæring, oljelekkasjer, elektriske problemer, batteriproblemer, tilstoppet partikkelfilter og defekte kollisjonsputer. I tillegg må de også regne med bremseproblemer, motorproblemer, feil på DSG og defekte taueøyne.

Uansett kan de fleste av problemene vi har nevnt ovenfor løses med godt vedlikehold.

Hvor lenge varer Skoda Kodiaq?

Skoda lager noen av de mest pålitelige bilene på markedet. Selv om Skoda Kodiaq ikke har vært på markedet så lenge, bør denne bilen kunne kjøre mer enn 300 000 km. For at dette skal skje, er det likevel nødvendig med riktig stell og vedlikehold av bilen.

  Vanlige problemer med Skoda Fabia

Er Skoda Kodiaq dyr å vedlikeholde?

Ja, Skoda Kodiaq er litt dyrere å vedlikeholde enn vanlige biler, men billigere å vedlikeholde sammenlignet med luksuriøse mellomstore SUV-er. Noe av det som gjør denne bilen dyrere å vedlikeholde enn vanlige biler, er de høye kostnadene til reservedeler og service.

Avsluttende tanker

Skoda Kodiaq-modellår å unngå inkluderer 2017, 2020 og 2020 til 2022. Disse modellårene har vist seg å ha flere problemer enn andre modellår. Likevel er modellårene 2018, 2019 og 2023 mer pålitelige med færre problemer. Nå som du vet hvilke årganger av Skoda Kodiaq som er mer pålitelige enn andre, er det viktig å velge riktig Skoda Kodiaq.

Likevel er alle Skoda Kodiaq-modellene morsomme å kjøre, romslige og med avanserte funksjoner. Hvordan du vedlikeholder bilen din vil også avgjøre om bilen varer lenger eller ikke.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter