Vanlige problemer med Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq er Skodas største SUV. Den deler samme plattform med Volkswagen Tiguan Allspace og SEAT Tarraco. Som de fleste biler kommer Skoda Kodiaq med egne problemer. Men hva er de vanligste problemene med Skoda Kodiaq?

Vanlige problemer med Skoda Kodiaq er oljelekkasje, stiv fjæring, defekt kollisjonspute, elektriske problemer, defekt slepeøye, turboladerproblemer, tett DPF, bremseproblemer, motorproblemer og en defekt DSG-girkasse. Selv om Skoda Kodiaq kommer med flere problemer, er det fortsatt en ganske pålitelig og morsom bil å kjøre.

Hva er de vanligste problemene med Skoda Kodiaq?

Oljelekkasje

Et av problemene som mange Skoda Kodiaq-brukere har rapportert er oljelekkasje. Dette problemet er vanligvis forårsaket av et sviktende eller skadet oljefilter. Et av tegnene på oljelekkasje er en brennende lukt. Men hvis oljefilteret er bra, kan en dårlig ventildekselpakning være synderen. Få mekanikeren til å inspisere og fikse problemet.

Defekt kollisjonsputehus

Dette er et problem som har plaget Skoda-modeller. De fleste av de berørte modellene ble laget i 2016 og 2017. 2016 Skoda Kodiaq er en av dem. Den gode nyheten er at Skoda tilbakekalte alle de berørte modellene og problemene ble løst. Så før du kjøper en brukt Skoda Kodiaq 2016, må du sørge for at dette problemet ble løst.

Baking problemer

Dette problemet påvirket Skoda Kodiaq-modellene fra 2020. På grunn av en produksjonsfeil kan det hende at bremsepedalplaten ikke har blitt sveiset ordentlig og kan være skadet og helt frakoblet når bremsepedalen brukes. Dette kan føre til at bremsene blir ineffektive. Likevel tilbakekalte produsenten de berørte bilene, og de ble reparert.

  Er Skoda Yeti en god bil?

Motorproblemer

Skoda Kodiaq har ikke mange motorproblemer. Imidlertid kan motordesigndekslene som er installert på berørte modeller løsne fra festet avhengig av bruk. Derfor, hvis designdekselet ikke er ordentlig festet, kan det komme i kontakt med det varme området av eksosgass turboladeren og forårsake brann. Skoda tilbakekalte de berørte modellene (2020 til 2022 Skoda Kodiaq), og det ble løst.

Defekt DSG-girkasse

I likhet med andre Volkswagen-modeller med DSG-girkasse, opplever Skoda Kodiaq-brukere også problemer knyttet til denne girkassen. Brukere har rapportert at de har problemer med å skifte gir og at clutchen rykker når de akselererer fra stillstand.

Den beste måten å løse dette problemet på er å bytte ut den defekte girkassen. Tegn på en dårlig DSG-girkasse inkluderer overdreven girsjokk, overdreven økning i motorens turtall og kontrollampe som tennes.

Defekt rattesystem

Et annet problem som tvang produsenten til å tilbakekalle Skoda Kodiaq-modellene fra 2019 er et defekt rattesystem. Dette var på grunn av en produksjonsfeil. Remskiven som holder ringen på styresystemet er kanskje ikke helt i inngrep. Derfor kan ringen løsne og sette seg fast med de omkringliggende delene. Som et resultat fører dette til låsing av rattesystemet.

Elektriske problemer

Noen brukere har også rapportert å ha elektriske problemer med Skoda Kodiaq. Noen av dem inkluderer batterilys som lyser, ingen sveiv og klikkelyd. De fleste av disse problemene er forårsaket av et svakt batteri, korroderte batteripoler og en defekt dynamo. Ta bilen til en profesjonell mekaniker for å finne det underliggende problemet.

Problemer med turboladeren

De fleste turboladerproblemer på Skoda Kodiaq er knyttet til mangel på olje eller et tett luftfilter. Tegn på en dårlig turbolader inkluderer tap av kraft, grå røyk som kommer ut, og langsom og høyere akselerasjon. Hvis du opplever et av disse problemene, bør du få mekanikeren til å inspisere bilens turbolader.

  Kjøpe en brukt Skoda Kodiaq - ting du bør sjekke

Tett dieselpartikkelfilter

Dette problemet er vanlig i Skoda Kodiaq med dieselmotorer. Det skjer fordi bilen ikke kjøres ofte eller for lengre reiser. Som et resultat blir ikke sotet brent ordentlig og ender opp med å tette dieselpartikkelfilteret. For å løse dette problemet må du rengjøre dieselpartikkelfilteret og sørge for at du kjører bilen over lange avstander.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Skoda Kodiaq pålitelig?

Ja, Skoda Kodiaq er en pålitelig bil. Den er mer pålitelig enn de fleste luksuriøse SUV-er. I tillegg har Skoda Kodiaq-modellene med dieselmotorer en tendens til å være mer pålitelige enn bensinalternativer. Men når denne bilen utvikler problemer, kan det være kostbart å vedlikeholde som reservedeler er ganske dyrt.

Er det dyrt å vedlikeholde Skoda Kodiaq?

Ja, Skoda Kodiaq er litt dyrere å vedlikeholde enn vanlige biler. Det er imidlertid billigere å vedlikeholde enn de viktigste konkurrentene, som Volkswagen Tiguan Allspace, Audi Q3 og Seat Tarraco. En av tingene som gjør Kodiaq dyrt å vedlikeholde er de høye kostnadene for reparasjoner og service.

Hvor lenge varer Skoda Kodiaq?

Som de fleste Skoda-modeller, bør Skoda Kodiaq vare i mer enn 250 000 miles med riktig pleie og vedlikehold. Men i gjennomsnitt bør denne bilen fortsatt vare i minst 150k miles. Bortsett fra å ta godt vare på bilen din, bør du også praktisere gode kjørevaner.

  Alt om BMW Bluetooth sammenkobling problemer

Har Skoda Kodiaq holde sin verdi?

Skoda biler er kjent for å holde sin verdi veldig bra. Skoda Koqiaq er ikke et unntak. En ny Skoda Kodiaq går for rundt $39,100. Etter tre år vil denne bilen gå for rundt $ 23 900, noe som betyr at bilen bare vil miste rundt 39% av sin opprinnelige verdi. Dette er enestående, med tanke på at de fleste rivaler mister mer enn 45% av verdien etter 3 års bruk.

Hvilken er bedre – Skoda Kodiaq eller Volkswagen Tiguan Allspace?

Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan Allspace er to eksepsjonelle biler. De er basert på samme plattform og deler de fleste funksjonene. Volkswagen Tiguan Allspace er imidlertid den bedre bilen for de som ønsker en luksuriøs, kraftig og svært avansert mellomstor SUV. På den annen side, Skoda Kodiaq er perfekt for de som ønsker en effektiv og rimelig SUV.

Konklusjon

Skoda Kodiaq er en syv-seters og en perfekt bil for en stor familie. Det er også effektivt, komfortabelt og trygt. Men det kommer også med flere problemer som vi har diskutert ovenfor. Men med riktig stell og vedlikehold og gode kjørevaner, Skoda Kodiaq bør vare i mer enn 250k miles.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter