Problemer med Skoda Kodiaq DSG

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq-modeller med DSG-girkasse har bedre drivstoffeffektivitet enn tradisjonelle automatgirkasser. Dessuten har de ikke noe effekttap mellom selve girskiftene. Men hva er problemene med Skoda Kodiaq DSG?

Noen av de vanligste problemene med Skoda Kodiaq DSG-girkassen er at girkassen rister, solenoidefeil, mekatronisk feil og at girkassen glipper. Videre har eiere rapportert om overoppheting av DSG, lekkasje i girkassen, nøling og forsinket innkobling.

Hva er de vanligste problemene med Skoda Kodiaq DSG?

Solenoidfeil

Eiere av Skoda Kodiaq-modeller med DSG bør være forberedt på dette problemet. Dette problemet oppstår hovedsakelig på grunn av interne elektriske problemer. I noen tilfeller skjer det på grunn av oljeforurensning, som finner sted når de fleste girkassedeler går i stykker.

For å unngå de fleste problemene knyttet til solenoiden, må du bytte ut girkassevæsken regelmessig. Men hvis solenoiden faller ned på grunn av et annet problem, bør du få den inspisert av en profesjonell mekaniker og problemet løst.

Girkassen hakker

Bilens DSG skal fungere jevnt uten å vibrere eller riste. Så hvis du merker slike symptomer, er dette en indikasjon på at DSG-girkassen har et problem. De fleste brukere av Skoda Kodiaq har rapportert at DSG-girkassen ryster når de akselererer og skifter fra første gir til et høyere gir.

For å løse dette problemet må eieren bytte ut clutchpakkene i girkassen. Årsaken er at clutchgnistrene begynner å vibrere eller riste når de begynner å bli slitne.

Glidning i girkassen

Det er flere grunner til at DSG-girkassen i din Skoda Kodiaq glipper. De vanligste er utslitte clutchpakker, problemer med elektronikken og en defekt girkassekontrollenhet. Det vanligste problemet er likevel utslitte clutchgnister som gjør at girkassen slurver når du akselererer.

  Problemer med Fiat 1.2-motoren

Selv om bilen øker turtallet når du akselererer, kobler clutchen sent inn, og det føles som om girkassen glipper. For å løse dette problemet må du oppsøke en profesjonell mekaniker.

DSG-mekatronikk lekker

DSG-mekatronikken er tett ved hjelp av en pakning. Men på grunn av konstant varme i enheten vil den til slutt begynne å lekke olje. I noen tilfeller kan metallhuset som holder mekatronikkenheten fast, sprekke eller ruste og føre til lekkasje.

For å løse dette problemet må du oppsøke en profesjonell mekaniker for å få huset reparert eller pakningen skiftet ut. Hvis huset er sprukket, kan det også være nødvendig å skifte det ut.

Treghet og forsinket innkobling

Til tross for at det ikke er vanlig, oppstår dette problemet fortsatt for noen få Skoda Kodiaq-førere. Dessuten er det et av de vanskeligste DSG-problemene å diagnostisere. Og i motsetning til de fleste andre problemene vi har sett på, kan dette problemet skyldes forskjellige ting. Noen av dem er utslitte clutchpakker og lite eller dårlig girkassevæske.

Sørg for å oppsøke en erfaren mekaniker for å få løst dette problemet.

Feil i mekatronikken

Den mekatroniske enheten består av ulike deler som kan falle fra hverandre når som helst. Derfor er det viktig å få bilen sjekket av en profesjonell mekaniker, slik at de kan reparere hver del som en separat enhet. Vanlige feil på den mekatroniske enheten omfatter lekkasjer i høytrykksventilhuset, feil på elektromotoren og feil på høytrykkspumpen.

Overoppheting av DSG

Dette er et annet vanlig problem med Skoda Kodiaq DSG. Imidlertid er det noen ganger enkelt å løse dette problemet, spesielt hvis girkassen bare trenger avkjøling. Men i de fleste tilfeller blir girkassen varm på grunn av for lite girkassevæske.

  Vanlige problemer med Renault Master

Derfor er det viktig å alltid sørge for at girkassevæsken skiftes regelmessig og at den er på riktig nivå. Denne væsken bidrar til å holde girkassedelene smurt og kjølige.

Flere problemer med Skoda Kodiaq

FAQ

Hvor lenge varer Skoda Kodiaq DSG-girkassen?

Skoda Kodiaq DSG er en av de mest pålitelige på markedet. Med god pleie og vedlikehold kan denne girkassen vare i mer enn 80 000 miles. Selv om Skoda Kodiaq ikke har vært på markedet så lenge, kan godt vedlikehold til og med føre til at DSG-girkassen holder i over 100 000 km.

Hvordan unngår du problemer med DSG-girkassen?

Hvis du ønsker at DSG-girkassen skal vare lenger og ha få problemer, må du kjøre riktig og ta godt vare på bilen. Noe av det du må gjøre er å unngå å starte bilen feil og unngå å bruke gasspedalen for å holde bilen i bakken. I tillegg må du unngå å gire opp under bremsing og unngå å sette bilen i nøytral.

Er en DSG-girkasse bedre enn en manuell girkasse?

Begge girkassene har sine fordeler og ulemper. Fordelene med en DSG-girkasse er likevel større enn fordelene med en manuell girkasse. Det skyldes at den leveres med datastyrte girskift som er betydelig raskere enn selv den raskeste manuelle sjåføren.

DSG gir girskift på opptil 8 millisekunder, noe som gir raske og myke girskift. Det gjør kjøringen morsom og smidig.

Hva er tegnene på en defekt Skoda Kodiaq DSG?

En DSG kan vare lenge hvis den er godt vedlikeholdt. Likevel er det viktig å kjenne til noen av tegnene på sviktende eller dårlig DSG for å unngå kostbare reparasjoner. Noen av de vanligste tegnene på dårlig DSG er harde girskift, brått tap av kraft, kraftige vibrasjoner og motorstopp ved lave turtall. I tillegg kan mekaniske lyder og manglende evne til å velge gir være andre tegn på en dårlig DSG.

  Problemer med VW Tiguan Turbo

Er det mulig å reparere en DSG-girkasse?

Ja, det er mulig å reparere. De fleste DSG-problemer er knyttet til feil på mekatronikkenheten. Merk at det er mulig å reparere eller bytte ut DSG. Du bør imidlertid ikke reparere eller bytte ut denne enheten, da den er komplisert og tungvint å håndtere. Sørg for å ansette en profesjonell mekaniker for å hjelpe deg.

Konklusjon

Skoda Kodiaq-modeller med DSG er ikke bare drivstoffeffektive, de er også behagelige å kjøre. Men uten riktig stell og vedlikehold vil eierne likevel oppleve flere DSG-problemer. Men med riktig vedlikehold og pleie kan DSG-girkassen vare i mer enn 80 000 km.

Alt i alt er Skoda Kodiaq-modeller med DSG pålitelige og har de samme funksjonene som tradisjonelle Skoda Kodiaq-modeller med konvensjonell automatgirkasse.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter