Overraskende fakta om Fiat Strada

Fiat Strada

Fiat Strada har vært på markedet siden 1998 til dags dato. Det er en av de mest pålitelige og økonomiske subkompakte pickupene på markedet. Denne supermini coupé nyttebilen er også praktisk, holdbar og yter enestående. Men hva er noen av de overraskende fakta om Fiat Strada?

Overraskende fakta om Fiat Strada inkluderer Fiat Strada blir rebadged i Mexico som Ram 700, Fiat Strada ikke blir markedsført i USA og Canada, og andre generasjon Fiat Strada bare med en bensinmotor og ikke en dieselmotor. Hva er mer, det er viktig å merke seg at den kraftigste Fiat Strada motor er 1.3L Firefly I4 bensinmotor.

Hva er de overraskende fakta om Fiat Strada?

Fiat Strada er produsert i Brasil

Selv om Fiat Strada er en modell fra Fiat, er den ikke laget i Italia som de fleste Fiat-modeller. På den annen side er Fiat Strada laget i Brasil. Denne pickupen er produsert av Fiat Automoveis i Brasil. Dette anlegget ligger i Betim, Brasil. Det er også produsert i Rosslyn, Sør-Afrika.

Fiat Strada markedsføres ikke i USA og Canada.

Nordamerikanere er kjent for å elske pickup-biler. Det er imidlertid veldig forvirrende at denne bilen ikke markedsføres i verken Canada eller USA. Tvert imot markedsføres den i Mexico og over hele verden. Så hvis du ser etter Fiat Strada i USA, kan du bli overrasket over å komme over bare noen få modeller.

Fiat Strada erstattet Fiat 147 City og Fiorino pickup-lastebiler.

I 1998 ble Fiat Strada introdusert som lastmedlem i «178-prosjektet». Denne bilen ble lansert for å erstatte Fiat 147 city og Fiorino pickup. Det er også viktig å merke seg at Fiat City var pickup-versjonen av Fiat Fiorino.

  Beste bilsete for Fiat 500

I motsetning til i Brasil hvor Fiat Strada ble lansert i 1998, ble denne bilen lansert i Europa i 1999.

Fiat Strada er i andre generasjon.

Til tross for at Fiat Strada har vært på markedet i mer enn to tiår, har den bare hatt to generasjoner. Den første generasjonen Fiat Strada har eksistert fra 1998 til 2021. Tvert imot er den andre generasjonen ganske ny ettersom den har eksistert siden 2020.

Fiat Strada ble rebadged av Ram Trucks i det meksikanske markedet som Ram 700

I mange år ble Fiat Strada solgt over hele verden under sitt virkelige navn, «Fiat Strada». Likevel endret dette seg i 2015 da Ram Trucks omdøpte denne bilen for det meksikanske markedet. Så, i stedet for å kalle den Fiat Strada, ble den omdøpt til Ram 700.

Den andre generasjonen Fiat Strada har en større Fiat foran logo enn den første generasjons modell.

Hvis du ser nøye etter, vil du legge merke til at første generasjons Fiat Strada-modell skiller seg fra andre generasjons Fiat-modell på mange måter. En av de viktigste forskjellene mellom disse to generasjonene er logoen. Den nyeste modellen kommer med en stor sølvfarget Fiat-frontlogo, som erstatter det lille italienske flagget plassert i rutenettet og LED-lysklyngene på første generasjons modell.

Første og andre generasjons Fiat-modeller er basert på forskjellige plattformer.

Som de fleste biler på markedet, har hver Fiat Strada-generasjon sin plattform. Første generasjon Fiat Strada kommer med Project 178-plattformen, mens andre generasjon Fiat Strada kommer med MC-P Modular-plattformen.

  Vanlige problemer med Fiat 124 Spider

Den andre generasjonen Fiat Strada kommer bare med en bensinmotor.

Du vil også bli forvirret over å finne ut at andre generasjon Fiat Strada bare kommer med bensinmotorer og ikke tilbyr dieselmotorer. Denne modellen har to motoralternativer; 1,3-liters Firefly inline-4 bensinmotor og 1,4-liters Firefly inline-4 bensinmotor.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Fiat Strada en god bil?

Det avhenger av hva du leter etter. Fiat Strada er en fin subkompakt pickup, siden den er utmerket til å frakte folk og varer. Det er også pålitelig, økonomisk og billig å vedlikeholde. På den annen side er den ikke ideell for de som leter etter en stor, kraftig, komfortabel og høyytelses pickup.

Hvor rask er Fiat Strada?

Den nyeste Fiat Strada kommer med bare to motorer; 1,3-liters og 1,4-liters Firefly-motorer. Den raskeste og kraftigste motoren er den 1,3-liters Firefly inline-4 bensinmotoren. Den leverer også opptil 109 hk @ 6250 o / min og 99 lb-ft dreiemoment @ 3500 o / min. Dessuten har den også en toppfart på 103 km / t, og den kan akselerere fra 0 til 62 km / t på 12,4 sekunder.

Hva er de vanligste problemene med Fiat Strada?

Fiat Strada er en eksepsjonell subcompact pickup med mange fantastiske funksjoner. Likevel, som mange biler, kommer denne enheten også med flere problemer som interesserte kjøpere burde vite om. Noen av disse problemene inkluderer elektriske problemer, motorproblemer, styringsproblemer, startproblemer og rykk i motoren.

Så før du investerer i denne lille pickupen, bør du være forberedt på å takle de fleste av de ovennevnte problemene.

  Er Fiat 500 en god bil?

Er Fiat Strada en god daglig sjåfør?

Ja, Fiat Strada er en god daglig sjåfør sammenlignet med andre biler i sin klasse. Dette er fordi den har en enestående drivstoffeffektivitet. I tillegg er den veldig kompakt, noe som betyr at det vil være enkelt å kjøre den i trafikken eller parkere den på offentlige parkeringsplasser. Dessuten registrerer den ikke mange problemer, derfor vil den ikke bryte sammen lett.

Hvilke biler ligner på Fiat Strada?

Til tross for at Fiat Strada er en av de beste subkompakte pickupene på markedet, møter den hard konkurranse fra flere biler. Noen av de nærmeste konkurrentene er Honda Ridgeline, Chevrolet Colorado, Toyota Tacoma, Nissan Frontier og Ford Maverick.

Det er viktig å merke seg at de fleste av disse pickupene er litt større og yter langt bedre enn Fiat Strada. Dessuten er de ganske dyrere enn Fiat Strada.

Konklusjon

Etter å ha sett på noen av de interessante fakta om Fiat Strada, kan du gjerne eie denne bilen å vite et par ting om det. Uansett er Fiat Strada en av de beste subkompakte pickupene på markedet. Det er pålitelig, økonomisk, praktisk og rimelig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter