Vanlige problemer med Fiat 124 Spider

Fiat 124 Spider problemer & feil

Fiat 124 Spider har en ikonisk design som får frem fantastisk skjønnhet på veiene. Den er også kompakt, kraftig og morsom å kjøre. Imidlertid kommer denne bilen også med noen få problemer som er viktige å merke seg. Men hva er de vanlige problemene med Fiat 124 Spider?

Noen av de vanlige problemene med Fiat 124 Spider er et defekt elektrisk system, ubalansert fjæring, dårlig synlighet, vannpumpeproblemer, motorsvikt, kamakselproblemer og overføringsproblemer. Vær oppmerksom på at disse problemene varierer fra ett Fiat 124 Spider-modellår til et annet.

Hva er de vanlige problemene med 124 Spider?

Feil elektrisk system

Dette er et stort problem på tvers av Fiat-modeller. Fiat 124 Spider opplever også et defekt elektrisk system. Hovedårsakene til elektriske feil på Fiat 124 Spider er en defekt generator, en funksjonsfeil i ladesystemet, ødelagte eller skadede ledninger, dårlig batteritilkobling og dårlig bakketilkobling.

Den beste måten å fikse et defekt elektrisk system på er ved å fikse de defekte delene. Bytt for eksempel ut den defekte generatoren, den blåste sikringen eller ødelagte ledninger.

Dårlig sikt

Som de fleste Fiat-modeller står Fiat 124 Spider også overfor dårlige synlighetsproblemer. Dette skyldes vanligvis plasseringen av instrumentbordet. Bakre synlighet er også et problem. Dessuten er typen lys din Fiat 124 Spider har svært viktig for synlighet i dårlig opplyste områder. Sørg for å installere front tåkelys for utmerket synlighet under dårlige forhold.

Ubalansert suspensjon

Arbeidet med fjæringssystemet er å maksimere friksjonen mellom dekkene og veien. I tillegg tilbyr dette systemet stabilitet til styresystemet. Så hvis en av delene av et fjæringssystem er skadet, kan det påvirke hvordan suspensjonen fungerer og true sjåføren og andre bilister.

  Fiat 500x 1.0 t3 120 CV problemer

Noen av de viktigste delene av et fjæringssystem er støtdempere, stivere, dekk og fjærer. Så hvis du har en ubalansert fjæring i Fiat 124 Spider, er dette et tegn på utslitte dekktråder eller defekte støtdempere. Ta bilen til mekanikeren for å fikse det underliggende problemet.

Problemer med overføring

Mange Fiat 124 Spider-brukere har også klaget på overføringsproblemer. Likevel er hovedoverføringsproblemet et problem med programvaren som styrer overføringen og kan forårsake en uventet downshift, noe som kan gjøre at bilen bremser brått og uventet.

Videre kan dette problemet gjøre bakhjulene låse; dermed øke risikoen for en ulykke. Den gode nyheten er at Fiat husket modellene med dette problemet, og de fleste av dem ble laget mellom 2017 og 2018. Så hvis du kjøper en brukt modell som ble produsert mellom denne varigheten, bør du sørge for at problemet ble ivaretatt. 

Problemer med vannpumpe

Etter at Fiat 124 Spider setter på flere miles, vil noen deler som vannpumpen slites ut og begynne å forårsake problemer. Når vannpumpen svikter, vil du begynne å legge merke til ting som overoppheting av motoren, røyk eller damp som kommer fra radiatoren og ødelagte tetninger.

Sørg for å skifte ut vannpumpen og utslitte deler for å unngå alvorlig skade på motoren. Dette er fordi det er en del av kjølesystemet, noe som gjør at motoren kan fungere optimalt. 

Problemer med kamakselen

Kamakselposisjonssensoren sender viktig informasjon fra kamakselen til motorstyringsmodulen. Etter å ha blitt brukt i en lengre periode, kan kamakselen imidlertid svikte eller fungere feil og påvirke hvordan tenningen og motoren fungerer.

  Vanlige problemer med Mercedes W213

Vanlige tegn på en dårlig kamakselposisjonssensor er bilstansing, kontroll av motorlys som tennes, ytelsesproblemer og at bilen ikke starter. Hvis du har en dårlig eller sviktende kamakselposisjonssensor, bør du få den erstattet så snart som mulig!  

Motorfeil

Selv om Fiat 124 Spider er veldig pålitelig, har den fortsatt flere motorproblemer. Likevel er det vanligste motorproblemet på denne bilen en sviktende drivstoffpumpe. Dette problemet er vanlig i Fiat 124 Spider-modellen fra 2019. Produsenten tilbakekalte denne bilen da de la merke til at løpehjulet inne i drivstoffpumpen kan deformeres, noe som potensielt kan føre til at drivstoffpumpen svikter.

Faq

Er Fiat 124 Spider pålitelig?

Siden den nyeste Fiat 124 Spider er basert på den ikoniske og populære Mazda MX-5 Miata, forventer du at denne bilen skal være veldig pålitelig. Fiat er blant de minst pålitelige bilmerkene på markedet, men Mazda rangerer i topp ti. Så siden Fiat 124 Spider er basert på Mazda, bør den gjøre det veldig bra. Så kostnaden for reparasjon og vedlikehold bør også være lav.

Det er dyrt å vedlikeholde Fiat 124 Spider?

Fiat 124 Spider er billig å vedlikeholde. Det anslås at den gjennomsnittlige kostnaden for å opprettholde en Fiat Spider årlig er rundt $ 283. Likevel vil kostnadene variere mellom $ 95 og $ 2,180, avhengig av hvordan du tar vare på bilen, kjørevanene dine og hvor du befinner deg.

Hvor lenge varer Fiat 124 Spider?

Fiat 124 Spider er en av de mest holdbare Fiat-modellene på markedet. Det ble rapportert at en Fiat Spider varte fra 1966 til 1985, som er rundt 20 år. Så med riktig pleie og vedlikehold kan de nyeste Fiat 124 Spider-modellene også vare over 250 000 miles. I tillegg bør sjåføren utøve gode kjørevaner for at bilen skal vare lenger.

  Vanlige problemer med Hyundai ix20

Er Fiat 124 Spider trygg?

Ja, Fiat 124 Spider er en trygg bil. Dette er fordi den er utstyrt med mange avanserte sikkerhetsfunksjoner og driverassistanseteknologier. I tillegg ble det tildelt en topp sikkerhetsvurdering for passasjerbeskyttelse, noe som gjør den til en av de sikreste kabrioletene på markedet.

Holder Fiat 124 Spiders sin verdi?

Ja, Fiat 124 Spider er blant bilmodellene som holder verdien godt. Denne bilen vil bare avskrive med 23% etter 5 år og ha en videresalgsverdi på $ 23,440. Bilen bør imidlertid være godt vedlikeholdt for å holde videresalgsverdien. Dessuten blir Fiat 124 Spider sakte en klassiker, og prisen vil øke etter hvert som årene går.

Sammendrag

Fiat 124 Spider er en ikonisk og nydelig bil som mange mennesker gjerne vil eie. Likevel kommer det også med noen problemer som interesserte kjøpere bør vite om, slik at de kan ta vare på bilen ordentlig. Totalt sett er dette en elegant bil med mange fascinerende funksjoner. På toppen av det er det blant de mest pålitelige og holdbare Fiat-modellene som noen gang er bygget.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter