Vanlige problemer med Skoda Enyaq

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq er en batterielektrisk kompakt crossover-SUV som har vært i produksjon fra 2020 til dags dato. Mens denne helelektriske bilen er vakker med en fantastisk rekkevidde og ytelse, kommer den også med flere problemer. Men hva er de vanligste problemene med Skoda Enyaq?

Noen av de vanligste problemene med Skoda Enyaq er dårlig applikasjon, problemer med hjemmelading, 12V batteriproblemer og et feil infotainmentsystem. Siden Skoda Enyaq fortsatt er en ny bil, har bare noen få problemer blitt rapportert. Likevel kan dette endre seg etter hvert som bilen dekker flere miles og flere problemer oppdages.

Hva er de vanligste problemene med Skoda Enyaq?

Dårlig applikasjon

Dette er et av problemene som Skoda Enyaq-eiere har klaget på. Mange brukere rapporterte at appen hadde flere tilkoblingsfeil som plaget dem på mange måter. Ikke desto mindre fungerte appen i de fleste scenarier etter å ha startet den på nytt flere ganger.

Tvert imot, hvis appen ikke fungerer, kan brukeren fortsatt logge seg på via nettapplikasjonen og få tilgang til bilen. Dessuten sa de fleste brukerne at de så dette regelmessig på kalde morgener. Så hvis du bor i kalde områder, er dette noe du bør forvente at skjer ofte.

Det er imidlertid viktig å merke seg at noen viktige funksjoner som forvarming av bilen og avriming av vinduet ikke kan gjøres via nettstedet, men bare via bilappen.

Problemer med hjemmelading

Et annet vanlig problem som mange Skoda Enyaq-brukere rapporterte om, var problemer med å lade bilen hjemme. De fleste brukerne rapporterte at ladehastigheten ble redusert eksponentielt. Mens de fleste brukere forventer at Podpoint- eller Octopus Energy Go-ladere skal gi en ladehastighet på 7,3 kW. I stedet lader disse laderne vanligvis bilen med 3,5 kW.

  Vanlige problemer med BMW-skjermen

Som de fleste elbiler lader Skoda Enyaq-brukere vanligvis bilen utenom rushtiden, slik at de kan dra nytte av de lave nattprisene. Og siden de fleste brukerne utnytter den lave ladehastigheten om natten og lader andre ting også, påvirker dette ladehastigheten til bilene deres.

Så hvis du har dette problemet, er det viktig å sørge for at du begynner å lade bilen før du kobler til eller kobler til andre enheter. Dessuten kan du også stoppe ladingen fra Skoda-appen og starte den på nytt. Dette vil bidra til å starte ladingen på nytt ved 7,3 kW. Alternativt kan du gå ut og koble fra bilen for å starte den normale ladehastigheten på 7,3 kW på nytt.

Problemer med 12 V-batteriet

Som de fleste helelektriske biler kommer Skoda Enyaq også med 12-volts batteriproblemer. Hvis du legger merke til at 12V-advarselslampen lyser på dashbordet, er dette et tegn på at batteriet har problemer. Flere brukere har rapportert at batteriet lades ut når det brukes til korte turer. I tillegg vil ikke bilen starte når den kobles fra.

Så hvis du har 12-volts batteriproblemer, må du kanskje bytte ut batteriet for å løse dette problemet. Likevel bør du prøve å koble fra og koble til batteriet på nytt for en hard tilbakestilling. Hvis dette ikke løser problemet, vil du bli tvunget til å bytte ut batteriet.
Glitchy infotainment-system ### Glitchy infotainment-system
Dette er et annet vanlig problem som de fleste Skoda Enyaq-brukere har rapportert. Det defekte infotainmentsystemet gjør det normalt plagsomt å bruke bilen. Det er også ledsaget av elektroniske problemer som gjør bilen nesten ubrukelig.

  Vanlige problemer med Fiat Strada

Noen av problemene som disse to problemene forårsaket er soltak og gardiner som ikke fungerer som de skal. Videre slår ikke Wi-Fi på, og plagsomt for trådløs lading av telefonen. I motsetning til problemene vi har diskutert ovenfor, bør dette problemet løses av produsenten.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Skoda Enyaq pålitelig?

Ja, Skoda Enyaq er en ganske pålitelig bil. Selv om vi har fremhevet flere Skoda Enyaq-problemer, har denne bilen blitt rangert høyt av mange pålitelighetsbyråer. Hva mer, i motsetning til bensindrevne biler, har denne enheten færre bevegelige deler, noe som betyr at det er noen ting å bekymre seg for.

I tillegg har Skoda Enyaq et godt rykte for å være trygg og pålitelig.

Hvor mange kilometer varer Skoda Enyaq?

Det avhenger av kjørevanene til sjåføren og hvor godt de vedlikeholder bilen. Med riktig pleie og vedlikehold bør Skoda Enyaq holde i mer enn 10 år. Det kan imidlertid hende at batteriet må byttes ut hvis eieren har tenkt å bruke bilen i mer enn 15 år.

Er det dyrt å vedlikeholde Skoda Enyaq?

Nei, vedlikehold av Skoda Enyaq er mye billigere enn de fleste av konkurrentene. Siden Skoda Enyaq er en elektrisk SUV, har den færre bevegelige deler, noe som betyr at få ting kan gå galt. Derfor trenger ikke brukerne å bruke mye når det gjelder vedlikehold eller reparasjon av Skoda Enyaq. Tvert imot kan reservedeler og servicekostnader være mye dyrere enn deres ICE-motstykke.

  Ford Kuga Turbo-problemer

Har Skoda Enyaq blitt avviklet?

Nei, Skoda Enyaq har ikke blitt avviklet. Det er imidlertid sant at Skoda Enyaq iV elbil stoppet produksjonen i flere uker. Dette var på grunn av flaskehalser i forsyningen av ledningsnett. Likevel klarte produsenten å gjenoppta forsyningen av de vitale delene, og produksjonen ble gjenopptatt.

Hvem lager Skoda Enyaq-motorer?

Volkswagen-konsernet lager Skoda Enyaq-motorer. På toppen av det lager det også Skoda-plattformer, og det er derfor de fleste av Skodas plattformer er basert på Volkswagen-modeller. For eksempel er Skoda Enyaq basert på Volkswagen Group MEB-plattformen. Dette er den samme plattformen som deles av Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.6, Audi Q4 e-tron og Audi Q5 e-tron.

Konklusjon

Skoda Enyaq er en helelektrisk kompakt crossover-SUV med eksepsjonelle funksjoner. Denne 5-dørs SUV har en utmerket rekkevidde på opptil 331 miles og en toppfart på 111 mph. Selv om denne bilen har vært på markedet i bare noen få år, har brukere allerede rapportert om noen skarpe problemer.

Til tross for rapportering av flere problemer, er Skoda Enyaq en pålitelig bil og kan vare lenger hvis den blir tatt godt vare på. Som de fleste elbiler er den billigere å vedlikeholde og går ikke ofte i stykker.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter