Vanlige problemer med BMW-skjermen

BMW lager noen av de mest teknologisk avanserte bilene på markedet. Skjermen er en av de beste med mange nyttige funksjoner. Men hvis skjermen utvikler problemer, kan det være veldig frustrerende for brukeren. Med det i tankene, hva er noen av de vanligste BMW-skjermproblemene?

Vanlige problemer med BMW-skjermen er skade på skjermen, frakoblet strømkabel, blåst sikring, programvarefeil, skade på ledningsnettet og BMW iDrive Multi-Function Display satellittnavigasjonssystemfeil.

Den gode nyheten er at de fleste BMW-skjermproblemer er enkle å fikse og ikke forekommer ofte. I tillegg er de fleste av disse problemene vanlige i gamle BMW-biler, sammenlignet med nye biler.

Hva er de vanligste skjermproblemene med BMW?

Frakoblet strømkabel

En av hovedårsakene til skjermproblemer på en BMW er en frakoblet strømkabel. Hvis strømkabelen kobles fra under dashbordet, fungerer ikke skjermen som den skal, og lar brukeren utføre forskjellige funksjoner. På samme måte kan en løs strømkabel også forårsake visningsproblemer, da det vil gi periodiske forstyrrelser av videofunksjonen.

Hvis du bmw har en død eller intermitterende skjerm, bør du starte med å sjekke strømkabelen. Kabelen skal kobles riktig til eller byttes ut hvis den er skadet.

Skader på skjermen

En annen ting som kan forårsake skjermproblemer på en BMW er skade på skjermen. Og en av de viktigste tingene som forårsaker skade på BMW-skjermen er varme. Dette skjer ofte med folk som elsker å forlate bilene sine utendørs i solen eller de som bor i varme stater som Texas, Florida eller Arizona.

Sterk varme inne i bilen fører til at skjermen slites ut og blir falmet. Det påvirker imidlertid ikke funksjonaliteten til radio eller andre funksjoner. Skjermen vil falme raskt og gjøre det vanskelig å se innstillinger eller funksjoner på skjermen.

  Vanlige problemer med Suzuki Jimny

Merk at dette er svært vanlig på gamle BMW-modeller enn i nye modeller. Sørg for å beskytte bilens skjerm eller parker bilen inne i en garasje for å unngå skade på skjermen.

Skader på ledningsnettet

Ledningsnettet i din BMW er viktig fordi det gjør det mulig å overføre styresignaler og elektrisk kraft til elektroniske og elektriske apparater. Så hvis ledningsnettet på skjermen er korrodert eller feil, vil det påvirke funksjonaliteten til skjermen.

Den eneste måten å finne ut om ledningsnettet er dårlig, er ved å ta bilen til en profesjonell mekaniker. Mekanikeren vil erstatte de korroderte ledningene og fikse de defekte.

Programvarefeil

BMWs programvare bestemmer mye av brukeropplevelsen, inkludert menyoppsett og funksjonssett via ulike BMW iDrive-apper. Så hvis BMW-programvaren har problemer eller den ikke er oppdatert, kan du oppleve visningsproblemer.

Ta bilen til mekanikeren for inspeksjon. Mekanikeren eller BMW-forhandleren vil avgjøre om bilen din trenger en programvareoppgradering eller skjermen har andre problemer.

Likevel er det enkelt å fikse programvareproblemer. Start med å oppdatere programvaren. Men hvis bilen din er under garanti, ta den med til forhandleren for å få programvaren oppdatert eller fikset.

En blåst sikring

En sikring er en komponent som brukes til å begrense den elektriske strømmen som strømmer gjennom ledninger for å beskytte visse deler. Hvis BMW-skjermen hadde kortslutning, kan sikringen som kobler den til andre elektriske komponenter, derfor blåse ut for å beskytte den eller andre elektriske deler. Som et resultat kan det påvirke hvordan skjermen fungerer eller stoppe den fra å fungere helt.

  Kan en feit person kjøre en BMW?

Hvis din BMW har en blåst sikring, bør en profesjonell mekaniker eller BMW-forhandler erstatte den med en ny sikring.

BMW iDrive Multi-Function Display satellittnavigasjonssystem feil

BMW-brukere med BMW iDrive MFD Multi Function Display Satellite Navigation System har rapportert å ha en fullstendig skjermfeil. I noen tilfeller har skjermen blitt tom og fått dem til å lure på hva de skal gjøre videre.

Siden BMWs tomme skjerm er veldig vanlig, har den en rask løsning. Du kan løse dette ved å slå av bilen og starte den på nytt. Men hvis den ikke starter, kan det hende du må bytte ut hele skjermenheten.

Faq

Hvorfor fortsetter BMW-skjermen å slå seg av?

Ifølge de fleste BMW-teknikere slås skjermen av på grunn av at iDrive-systemet starter opp igjen. Noen BMW-brukere har rapportert å se BMW-logoen vises og fryser. Hvis du merker et slikt problem, må du få en profesjonell tekniker til å se på bilen din.

Hvordan rengjør jeg BMW iDrive-skjermen?

Den beste måten å rengjøre BMW iDrive-skjermen på, er å bruke en mikrofiberklut. Unngå å bruke et alkoholbasert rengjøringsmiddel på skjermen, da det kan ende opp med å skade beskyttelsesbelegget på skjermen. Bruk i stedet en glassrenser eller vindusrenser, da de er mindre slipende. 

Hva er fremgangsmåten for å tilbakestille BMW iDrive til fabrikkinnstillingene?

Slik tilbakestiller du personopplysninger og innstillinger i din BMW med operativsystem 7:

  • Besøk bilmenyen
  • Klikk på innstillinger
  • Generelle innstillinger
  • Tilbakestill kjøretøydata
  Det beste stedet å kjøpe en brukt BMW

Men hvis bilen din har operativsystem 8, her er prosedyren for å følge:

  • Besøk meny
  • Klikk på systeminnstillinger
  • Tilbakestill kjøretøydata

Hvilket ER det beste BMW iDrive-systemet?

Selv om det nyeste BMW iDrive-systemet er iDrive 8.0, er iDrive 7.0 fortsatt det beste systemet som BMW noensinne har produsert. Takket være de enestående funksjonene som BMW live cockpit instrumentpanel, bevegelseskontroll, BMW førerassistansetjenester, intelligent personlig assistent og tilpassbar BMW iDrive infotainmentskjerm.

Konklusjon

BMW-biler er morsomme å kjøre på grunn av deres eksepsjonelle ytelse og avanserte teknologi. Men når noen av funksjonene deres som skjermen utvikler problemer eller ikke fungerer, kan de bli et mareritt. Skjermproblemer oppleves ofte av folk som bor i varme områder sammenlignet med de som bor på kjølte steder.

Som alle andre BMW deler, riktig vedlikehold og pleie er nødvendig for å unngå de fleste av BMW skjermen problemer. Så hvis du tar bilen din til en profesjonell mekaniker for kontroller eller vedlikehold regelmessig, bør du ikke ha noe å bekymre deg for.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter