Vanlige problemer med Peugeot 206

Peugeot 206

Peugeot 206 ble introdusert for modellåret 1999 til den endelig ble erstattet av den relativt nyere og mer moderne Peugeot 207 i 2012, mens produksjonen utvidet seg noen år mer for visse markeder som Brasil. Peugeot 207 er en veldig kjent modell som ble solgt i store mengder over hele verden.

Selv om eldre eksempler nå har nesten 25 år, kan de fortsatt sees sportslige rundt om i verden, noe som er et anstendig bevis på hvor lenge disse kan vare. Riktignok skyldes det delvis mange reservedeler, men også fordi 206 ser ut til å være ganske pålitelig. I denne artikkelen skal vi nevne alle de vanlige problemene med Peugeot 206 og fortelle deg hva du skal se etter.

De vanligste Peugeot 206-problemene inkluderer fjæringsproblemer, manuell girkasse, motor, elektriske systemer og problemer med utstyret. Alt i alt, hvis du opprettholder det godt nok, bør 206 kunne vare en god del tid som tilfellet er med de fleste av disse rundt om i verden.

Selv om 207 er en mye mer moderne bil med alle de ekstra fordelene med Peugeot-teknologien fra 2010-tallet, er 206 uten tvil mer populær og tallrik på veiene i dag.

Suspensjon Problemer

De vanligste Peugeot 206 fjæringsproblemene inkluderer en betydelig reduksjon i total komfort som vanligvis skyldes et utslitt fjæringssystem.  For å  løse dette, sørg for å inspisere bilens aksel, lagre, tetninger og particularly hvor godt smurt de er.  De fremre kuleleddene er kjent for å opplevevibrasjoner under kjøring.

Dette er et relativt vanskelig problem å fikse og krever at du bytter ut kuleleddene for å løse det. Mange  Peugeot 206-modeller der ute har ikke fått disse erstattet, så sørg for å inspisere dem når du er på markedet for en brukt Peugeot 206.

  Skoda Octavia toppakningsproblemer

Manuelle girkasseproblemer

Det vanligste problemet med girkassen er en der den har en tendens til å skli.  Andre  problemer inkluderer at clutchen ikke ønsker å koble til og dermed fører til  alvorlige problemer mens du prøver å kjøre bilen.  Som det skjer  , er dette problemet vanligvis ned til generell slitasje og kjøretøyets alder, men også på grunn av vanninntrenging som kan føre til en overflodav problems.

 De to måtene du kan fikse disse  på er å enten prøve å reparere / rengjøre girkassen hvis den ikke er for gammel, men hvis den er det, er det best å erstatte den helt.  Dette er heller ikke billig eller enkelt, og derfor er mange 206-modeller der ute kjent for å ha stive girkasser.

Motorproblemer

Det er dessverre ganske mange motorrelaterte problemer 206 har en tendens til å lide av. Disse inkluderer uberegnelig turtall forårsaket av en defekt vanntemperaturføler som bør rengjøres eller byttes ut.  Risting og juddering er vanligvis forbundet med the 1.5L motor og  skyldes utslitte motorfester som også må byttes ut.

Potensiometeret kan føre til at motoren stopper mens motoren feilfiring og dårlig ytelse er forårsaket av en defekt tennspolepakke.  Diesel HDi-motorer kan være veldig høye til tider, så sørg for å sjekke veivakselhjulet for å løse dette problemet.  Til slutt  kan hodepakningen  og topplokket føre til at temperaturen skyter opp og kutter av motoren.

  Elektriske problemer med Fiat 500x

Elektriske problemer

Elektriske problemer er vanlige på tvers av mange eldre Peugeot-modeller, og 206 er ikke annerledes. Disse inkluderer problemer med sentrallåsen som er relatert til defekte døraktuatorer som må byttes ut.  Hornet kan noen ganger gå av tilfeldig og er for det meste forbundet med et drenert batteri.

Andre elektriske problemer kan føre til at den utvendige belysningen svikter, mens radioen noen ganger kan slå seg av uten tilsynelatende grunn, men har også en tendens til å peke på et defekt batteri på de fleste tidspunkter.

Utstyr Problemer

Peugeot 206 ser ut til å være vanlig for problemer forårsaket av vann som kommer inn i bilen, men vann som kommer inn i de fremre fotbrønnene er vanlig i noen generasjoner av Peugeot «200» -serien.  En blokkering i skottavløpet vil føre til at vannet legger seg og til slutt finner veien inn i kupeen.

Rattstilkene er utsatt for bremsing, dashbordet er utsatt for overdreven slitasje og lakkkvaliteten  er heller ikke den beste.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Peugeot 206?

Peugeot 206 er nå en ganske affordable og lett-å-leve-med bruktbil som gjør det ganske populært på 2nd hånd markedet.  Det er mye enklere å kjøpe og vedlikeholde sammenlignet med de fleste moderne Peugeots som alt er kjent nå, og bør være en relativt problemfri opplevelse generelt.

Imidlertid er mange mennesker sikker på å bli skuffet over den generelle mangelen på innvendig plass som faktisk påvirker din daglige opplevelse. Til slutt er 206 ikke luksuriøs i det hele tatt, og er dermed et hardt pass for de som ønsker noe litt posher.

  Problemer med den automatiske clutchen i Fiat 500

Leveres Peugeot 206 med 5 dører?

Peugeot 206 er tilgjengelig enten som en 3-dørs coupe, eller en 5-dørs hatchback. Imidlertid kommer 206 også som en 4-dørs sedan i noen markeder, og en 5-dørs eiendom.  5-dørs hatchback-modellen  er sannsynligvis den mest populære, mens sedanen og stasjonsvognen ikke er like vanlige.

3-dørsvarianten er også veldig populær og er den desidert billigste Peugeot 206 du kan kjøpe i disse dager.  Alt i alt er det kanskje ikke den beste praktiske bilen der ute, men det er mer enn nok for de som er vant til å kjøre kompakte biler.

Hva er forskjellen mellom Peugeot 206 og 207?

Det er ganske mange forskjeller mellom Peugeot 206 og Peugeot 207. 207 er relativt mye nyere med mye ekstra teknologi, samtidig som den er litt større. 207 ser også ut som en litt oppblåst 206, og det er her noen av de ekstra plassene kommer fra.

Alt i alt øker Peugeot 207 mer eller mindre  tempoet der 206 slapp.  Det tilbyr en anstendig mengde forbedringer som til sammen gjør det til en mye bedre bil, men 206 er uten tvil mer pålitelig.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter