Vanlige problemer med Skoda Yeti

Skoda Yeti

Skoda Yeti er blant de beste Skoda-modellene på markedet. Den ble kåret til årets familiebil av Top Magazine i 2009. Likevel har denne bilen også flere problemer som brukerne bør vite om. Men hva er de vanligste problemene med Skoda Yeti?

Vanlige problemer med Skoda Yeti er DSG-girkasseproblemer, oljelekkasje, defekt kollisjonspute, rustne dører, defekt startsperre, defekte beltestrammere foran, tett dieselpartikkelfilter, dårlig lakkfinish og elektriske problemer. Hvis din Skoda Yeti står overfor et av disse problemene, bør du få mekanikeren til å inspisere og fikse det.

Hva er de vanligste problemene med Skoda Yeti?

Problemer med DSG-girkasse

Som de fleste Skoda-modeller er Skoda Yeti også utstyrt med Volkswagen DSG-girkasse. Som et resultat har mange brukere klaget over å ha girkasserelaterte problemer. Noen rapporterte at de opplevde problemer så tidlig som 45 000 miles. I noen tilfeller sviktet girkassen etter 50 000 miles.

Hovedproblemet som ble rapportert var den reduserte levetiden til dobbeltkoblingspakken, som er forårsaket skade på tannhjulene. Hvis girkassen din har problemer, må du sørge for å bytte den ut med en ny for å løse problemet.

Oljelekkasje

Oljelekkasje er et stort problem som mange Skoda Yeti-brukere rapporterer om. Oljelekkasje kan være forårsaket av et løst oljefilter eller en oljepakning som ikke er strammet ordentlig. Men i dette tilfellet er det vanligvis forårsaket av løse skruer på kamakseljustereren. Dette får oljen til å lekke.

Likevel bør dette problemet ikke være et problem ettersom produsenten tilbakekalte de berørte bilene. De inkluderte Skoda Yeti-modeller laget mellom januar 2014 og januar 2015.

Feil på beltestrammere i forsetene.

Et annet problem som tvang produsenten til å tilbakekalle Skoda Yeti er de defekte beltestrammerne foran. Dette var forårsaket av feil tilkobling, deler av beltestrammerne foran som kan løsne og forårsake en ulykke og komme inn i kjøretøyets interiør. Dette problemet påvirket 2016 Skoda Yeti-modellen.

  Vanlige problemer med Fiat Ducato

Defekt kollisjonspute

Dette problemet er vanlig i 2015 Skoda Yeti. Det skjer når sidekollisjonsputen utløses. Som et resultat kan oppblåserhuset sprekke, noe som gjør at føreren eller passasjeren blir skadet av metallpartikler som løsner i prosessen. Alle de berørte modellene ble tilbakekalt og fikset av Skoda.

Tett dieselpartikkelfilter

Hver eneste Skoda Yeti med dieselmotor leveres med et partikkelfilter. Derfor, hvis sjåføren ikke kjører bilen ofte og på lengre turer, kan partikkelfilteret bli tett. Dette er viktig ettersom det brenner bort sot. Så hvis partikkelpartikkelfilteret ditt er tett, må du rengjøre det, men også sørge for å kjøre bilen regelmessig for å unngå at problemet oppstår igjen.

Rustne dører

Skoda lager kvalitet og holdbare biler. Imidlertid, hvis din Skoda Yeti ble laget i Russland, er det stor sjanse for at du vil ha rustproblemer på døren og under vindusgummien. Mens du kan bruke et nytt strøk for å skjule rust, bør du holde deg unna en brukt Skoda Yeti-modell laget i Russland.

Dårlig lakkfinish

Et annet mindre problem som normalt overses av produsenten er malingsproblemer. Lakkfinishen på Skoda Yeti-modellene laget i Russland var ikke bra. Så det kan hende du må male bilen på nytt for å løse dette problemet.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er også vanlig i de eldre Skoda Yeti-modellene. Så hvis du har elektriske problemer som sensorer som ikke fungerer eller at frontlysene er svake, bør du sjekke batteriet. Hvis batteriet er i orden, bør du også inspisere ledningene og til og med sjekke dynamoen og sikringen. Bytt ut de berørte delene.

  BMW E90 elektriske problemer

Defekt startsperre

Noen brukere rapporterte også at de hadde en defekt startsperre. Dette er vanligvis forårsaket av et dødt nøkkelbatteri. Sørg for å bytte ut det døde nøkkelbatteriet for å løse problemet. Noen av tegnene på en defekt startsperre er at nøkkelen i tenningen ikke snur, problemer med å låse/låse opp og at motoren ikke starter.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Skoda Yeti en pålitelig bil?

Skoda Yeti er ikke bare en pålitelig, praktisk og effektiv bil, men den er også veldig pålitelig. Denne bilen registrerer noen problemer i forhold til sine rivaler. Imidlertid var de endelige modellene mindre pålitelige enn de eldre. Dessuten er det mest utfordrende med å eie Skoda Yeti kostnadene for reservedeler og tjenester.

Hvor lenge varer Skoda Yeti?

Skoda Yeti er en veldig pålitelig bil. På toppen av det kommer den med pålitelige motorer som også varer lenger. For eksempel har 1.2 TSI-motoren en gjennomsnittlig levetid på 150 000 miles. Totalt sett bør Skoda Yeti vare i mer enn 200 000 miles med riktig pleie og vedlikehold.

Er det dyrt å vedlikeholde Skoda Yeti?

Nei, det er det ikke. Vedlikehold av Skoda Yeti er rimelig billigere sammenlignet med å opprettholde de fleste av sine rivaler som Volkswagen Tiguan, BMW X1 og Subaru XSV. Imidlertid er vanlige rivaler som Kia Soul, Nissan Qashqai og Vauxhall Mokka langt billigere å vedlikeholde.

  Vanlige problemer med Citroën DS4

Hvorfor ble Skoda Yeti avviklet?

Overraskende nok var de fleste Skoda-modellene som ble avviklet ikke på grunn av lavt salg. For eksempel hadde Skoda Yeti høy etterspørsel som fikk produsenten til å øke produksjonen. Som et resultat endte de opp med å lage biler med mange problemer, og det er derfor de bestemte seg for å avvikle denne modellen.

Skoda erstattet Skoda Yeti med Skoda Karoq. Skoda Yeti eller Karoq er litt større enn Skoda Kamiq, men mindre enn Skoda Kodiaq.

Etter hvor lang tid begynner Skoda Yeti å utvikle problemer?

De fleste Skoda Yetis vil begynne å utvikle problemer etter å ha klokket over 50,000 XNUMX miles. På dette tidspunktet vil imidlertid de fleste problemene være mindre, for eksempel utslitte tennplugger og tennspoler. Men med riktig pleie og vedlikehold, vil brukeren ikke oppleve noen problemer før de treffer over 100k miles.

Avsluttende tanker

Skoda Yeti er en av de beste kompakte crossover-SUV-ene på markedet. Denne bilen er elegant, stabil, praktisk, drivstoffeffektiv og ganske pålitelig. Imidlertid kommer det med flere problemer som brukerne bør vite om for å vedlikeholde bilen ordentlig. De fleste av problemene som denne bilen kommer med kan unngås ved å ta godt vare på bilen.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter