Er Audi S4 en god bil?

Er Audi S4 en god bil?

Den Audi S4 er en mer fokusert versjon av Audi A4 laget for de som ønsker å kombinere praktisk av den vanlige Avant med en mer spennende motor og en relativt fokusert kjøreopplevelse. S4-sporene perfekt under flaggskipet 450hp Audi RS4 Avant, men de bruker samme motor. Så, er Audi S4 en god bil?

Den Audi S4 er faktisk en virkelig god bil fordi det er et søtt sted i Audi A4-serien.  Det er to forskjellige versjoner av S4, en diesel S4 og en bensin Audi S4 Avant. Dieselmodellen er tilgjengelig for det europeiske markedet, mens det amerikanske markedet får bensinversjonen som uten tvil er det bedre valget.

Designmessig skiller S4 seg fra den vanlige A4 med et mer stilig karosserisett, fire eksosrør, lavprofilhjul, større bremser og et sporty grille. Interiøret i S4 er kledd med Alcantara, aluminum og til og med karbonfiber. S4 kjører på en mer dynamisk måte sammenlignet med den vanlige A4, men forskjellene er ikke betydelige.

R eliability av S4 er anstendig, men bare hvis du opprettholder det godt nok.  Praktisk er flott på grunn av det romslige interiøret og et like imøtekommende bagasjerom. S4 er også en veldig god familiebil fordi den er stille, komfortabel og fylt med mange familievennlige funksjoner.

Audi S4 – Drivverket

Den Audi S4 får enten en 3.0L turbocharged V6-motor med 354hp eller en diesel 3.0L turbocharged V6 med 347hp.  Begge disse kan nå 60 mph fra en stillstand på ca 4.9 sekunder og kan nå en maksimal hastighet på 155mph.  Disse er også paret til en 8-speed automatisk dreiemoment omformer girkasse og kraften blir sendt til alle fire hjul gjennom Audi ikoniske Quattro AWD system.

  Mercedes Benz A - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Diesel S4 er den mer effektive motoren i gjengen fordi den kan returnere opptil 40MPG hvis du er fornuftig med gasspedalen mens bensin S4 kan gjøre 30MPG i beste fall. Diesel S4 får 150lb-ft av dreiemoment mer enn S4, men rev begrenset ligger rundt 5,000RPM som gjør motoren litt for vanlig for en ekte S bil.

Uansett er begge disse drivverkene sofistikerte og passer for en luksusbil. Fra en entusiast synspunkt, bensin S4 er mye morsommere, men diesel S4 er den å få hvis du gjør mange motorvei miles.

Audi S4 – Design og chassis

Den Audi S4 ser mer fokusert enn den vanlige A4 Avant takket være et utall styling oppgraderinger som inkluderer en mer stilig kroppen kit, et sett med lav profil hjul, større bremser, en lavere ride høyde, sporty seter, en sporty ratt, quad eksos, og en sporty grille. S4 ser relativt diskret ut, noe som betyr at de som elsker sovende biler vil elske S4.

Interiøret i S4 er luksuriøst, ergonomisk og relativt stort også. Kjøreopplevelsen er nærmere den vanlige A4 Avant enn den er til range-topping RS4 Avant. Den sitter relativt flatt i hjørnene, men deter prioriteringer komfort over dynamikken, og det er derfor det har en tendens til å understeer.

Audi S4 – Pålitelighet og vanlige problemer

Påliteligheten til Audi S4 er anstendig, men bare hvis du opprettholder den godt nok. Vanligste Problemer med Audi S4 inkluderer problemer med tenningsspolen, overføringsproblemer, oljelekkasjer, for tidlig bremseslitasje og problemer med overoppheting.

  Mercedes AMG GLE43 Kupé / GLE63 S Coupe - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Eldre S4-modeller som brukte 4.2L naturlig aspirert V8 lider av problemer knyttet til karbonoppbygging på inntaksmanifolden som potensielt kan ødelegge motoren hvis den ikke rengjøres i tide. Alt i alt koster A4 ganske mye penger å vedlikeholde hvis du forsømmer det.

Audi S4 – Verdi og praktisk

Audi S4 starter på rundt $ 51,000, men range-topping Prestige-modeller går for mye mer enn det. De beholder verdien relativt godt og er populære biler på 2.-markedet.  Hvis du ikke er noen som bryr seg om hastighet, akselerasjon og utseende, den vanlige Audi A4 Avant er det mer verdiorienterte valget for deg.

Praktiskmessig er S4 flott fordi det er en Avant / eiendomsbil. Dette betyr at det tilbyr mye sitteplass for alle fire passasjerer, og at bagasjerommet også er relativt stort. Sikten er også flott, og S4 er en god familiebil takket være en veldig trygg plattform og mange familievennlige funksjoner i hele hytta.

Faq-delen

Bør jeg kjøpe Audi S4?

Hvis du er en av dem som tror den vanlige Audi A4 er litt kjedelig og det mangler karakter, og du vil ha noe som kan glede deg både på motorveier og på canyon veier, S4 Avant er et godt valg. Hvis du er en familiemann og ofte bruker fire seter, er S4 også en veldig god bil for deg.

Det er kanskje ikke så spennende som RS4, men det trenger ikke å være fordi det tross alt er en familiebil. Hvis du ikke bryr deg om ytelse og dynamikk, er den vanlige A4 det bedre valget. Også, hvis du foretrekker kupéer fremfor eiendomsbiler / sedans, er  S5 det bedre valget.

  Mercedes AMG GLE43 Kupé / GLE63 S Coupe - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Tilbyr Audi Audi RS4 i sedan form?

Audi tilbyr ikke RS4 i sedan form, og de er sannsynligvis ikke kommer til, i hvert fall ikke i umiddelbar fremtid. Audi tilbyr også RS6 som en Avant bare fordi RS7 er en relativt lik bil, og det er ikke nødvendig å gjøre RS6 i sedan form.

Den Audi RS4 Avant er et godt valg generelt fordi det tilbyr en mer imøtekommende interiør og en bagasjerommet plass som er større og enklere å pakke enn den som finnes i S4 sedan.

Hvilken Audi Sport bil er best?

Den beste Audi Sport-modellen er sannsynligvis Audi RS6 fordi det er en av de beste bilene du kan kjøpe i disse dager. RS6 kan gjøre alt som betyr at det er en uovertruffen alt-i-en-pakke type bil. RS3 er også en flott Audi Sport bil fordi den er kompakt og luksuriøs, og det tilbyr en fantastisk motor.

RS5 / RS7 er de flotteste Audi Sport-modellene, mens Audi R8 er det ubestridte flaggskipet Audi Sport superbil.

Video: Den 2020 Audi S4 er en nær perfekt AWD luksus sport sedan

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter