Vanlige problemer med Renault Fluence

Renault Fluence

Renault Fluence er en Renault sedan-familiebil som først ble introdusert for modellåret 2009 og deretter erstattet av Renault Megane IV sedan i 2016. Fluence EV er den eneste Fluence-modellen som fortsatt produseres i Sør-Korea, utelukkende for Asia-Stillehavsmarkedet.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle de vanligste problemene med Renault Fluence, inkludert hva som kan gå galt med Fluence og hva du kan gjøre for å fikse det. Renault Fluence har ofte problemer med girkassen, bilens elektriske systemer, hjulopphenget, motoren og klimaanlegget.

Totalt sett er Fluence en relativt pålitelig bil, noe som betyr at den bør kunne tåle tidens tann uten for mange problemer. Hvis du tar godt vare på den og gjør alt som må gjøres i tide, bør du kunne ha glede av den i veldig lang tid.

Selv om det ikke lenger er mulig å kjøpe Fluence som ny, er markedet fullt av attraktive bruktbiler som kan hjelpe deg med å spare en del penger. Du bør imidlertid bare fokusere på brukte modeller med lav kjørelengde, da andre kan være litt mer problematiske.

Problemer med girkassen

Renault Fluence er for det meste utstyrt med en standard manuell girkasse fra fabrikken, men mange velger også automatgir. Mellom de to er automatgiret utsatt for ujevn giring og potensielle girkassefeil, men det er ikke helt klart om dette først og fremst er knyttet til dårlig vedlikehold eller dårlig kvalitet.

Manuelle gir kan ha problemer med reimene og at reversgiret ikke kobles inn når det trengs. Clutchen er også relativt skjør, noe som betyr at den må skiftes ut litt oftere enn andre manuelle girkasser.

  Vanlige problemer med BMW-skjermen

Elektriske problemer

Eldre Renault-modeller er ikke ukjent med elektriske problemer, og Fluence er dessverre ikke noe unntak. De tre mest utsatte delene er den elektroniske skjermen på dashbordet, eksteriørlysene og det sentrale displayet. De to skjermene kan svikte og dermed slå seg helt av, mens sentralskjermen er utsatt for frysing og diverse feil.

De utvendige lysene kan svikte og krever at du enten bytter utslitte pærer eller en av lysmodulene. Baklysene lider av oksidasjon på kontaktene, noe som betyr at du bør ta dem av og rengjøre dem med jevne mellomrom.

Problemer med fjæringen

Mange eiere har rapportert at de hører merkelige lyder fra hjulopphenget, for eksempel klonkende eller raslende lyder. Dette kan skyldes slitte eller skadede fjæringskomponenter som kuleledd, svingstaglenker eller støtdempere.

Noen eiere har opplevd kraftige vibrasjoner under kjøring, noe som kan skyldes slitte fjæringskomponenter eller til og med feiljusterte hjul. Det er viktig å få eventuelle problemer med hjulopphenget på Renault Fluence inspisert og reparert omgående av en kvalifisert mekaniker. Hvis reparasjonen utsettes, kan det føre til mer alvorlige problemer og potensielt svekke bilens sikkerhet og kjøreegenskaper.

Motorproblemer

Eiere har rapportert om manglende kraft og dårlig akselerasjon fra Renault Fluence-motoren. Dette kan skyldes et tilstoppet luftfilter, feil på drivstoffinjektoren eller en defekt gassposisjonssensor. Tenningssystemet kan også føre til at bilen stanser og ikke starter i det hele tatt.

  Problemer med Hyundai-batteriet

Noen eiere har rapportert om overoppheting av Renault Fluence, noe som kan skyldes en defekt termostat, en defekt radiator eller et lekk kjølevæskesystem, som alle må kontrolleres og utbedres umiddelbart.

Problemer med klimaanlegget

Klimakompressoren er kjent for å svikte og dermed forårsake problemer som manglende kjøling/oppvarming eller et system som er helt ute av drift. Clutchen og ekspansjonsventilen kan også svikte, hovedsakelig på grunn av tilstopping og noe som blokkerer mekanismene.

Totalt sett er ikke klimaanlegget i seg selv et problem, ettersom disse problemene skyldes at det ikke vedlikeholdes når det er nødvendig. Så hvis du er interessert i å kjøpe en brukt Fluence, er det en god idé å få en fagmann til å inspisere klimaanlegget for å se hvor godt det fungerer. Hvis det viser tegn på slitasje, kan det enkelt løses ved å rengjøre systemet på riktig måte.

FAQ-seksjonen

Bør jeg kjøpe Renault Fluence?

Renault Fluence er kjent for sin romslige kupé, komfortable kjøreegenskaper og effektive motorer. Men som med alle biler er det noen potensielle ulemper du bør vurdere før du kjøper den. Hvis du er vant til å eie en luksusbil, må du være klar over at Fluence er langt unna det nivået, noe som betyr at du sannsynligvis ikke vil bli fornøyd.

Men hvis du ønsker en rimelig, trygg og relativt velutstyrt familiesedan, vil Fluence kunne gi deg den opplevelsen uten nevneverdige problemer. Det hele koker ned til eksemplaret du kjøper, så pass på at du ikke sparer på ting som riktig vedlikehold og service.

  Vanlige problemer med Fiat 500L Living

Hvorfor har Renault avviklet Fluence?

Det er flere grunner til at Renault bestemte seg for å avvikle Fluence, de viktigste er dårlig salg, begrenset markedsappell og et generelt skifte i markedsfokus. Fluence hadde lave salgstall i mange markeder, inkludert Europa, der den møtte sterk konkurranse fra andre mellomstore sedaner.

Renault skiftet fokus til andre modeller, blant annet Megane og SUV-en Kadjar, som har hatt større suksess når det gjelder salg og markedsappell. Dessuten foretrekker folk flest crossovere og SUV-er nå, noe som betyr at Renault ikke var interessert i å ha mange sedaner i sitt sortiment.

Er Renault Fluence en luksusbil?

Renault Fluence tilhører den rimelige enden av markedet, noe som betyr at den på ingen måte er en luksusbil. Selv om de høyt utstyrte modellene har visse funksjoner som de fleste forventer av en luksusbil, er de ikke i toppklasse eller spesielt sjeldne i nesten alle biler i dag.

Det håndverksmessige nivået, teknologien, materialkvaliteten og den generelle finishen er langt unna luksussegmentet, noe som betyr at Fluence ikke klarer å rokke ved en eneste fjær i markedet for luksussedaner.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter