Vanlige problemer med Fiat 500e

Fiat 500e problemer & feil

Ifølge 2022 Driver Power Satisfaction Survey var Fiat det minst pålitelige bilmerket. Likevel er Fiat 500e satt til å endre denne vurderingen, da den er litt mer pålitelig enn sine søsken. Men hva er de vanlige problemene med Fiat 500e? 

Vanlige problemer med Fiat 500e er batteriproblemer, ladeproblemer, programvareproblemer, overføringsproblemer og elektriske problemer. Selv om rekkevidden til bilen ikke regnes som et problem, har Fiat 500e en veldig kort rekkevidde sammenlignet med konkurrentene, noe som kan være et problem for noen mennesker.

Hva er de vanlige problemene med Fiat 500e?

Programvareproblemer

Fiat måtte huske over 16,500 flaggskip elektrisk 500e på grunn av en programvarefeil som kunne føre til faren for å krasje. De fleste Fiat 500e-modellene som ble tilbakekalt ble laget mellom 2013 og 2016. Fiat uttalte at disse bilene hadde spenningstopper i spenningsomformermodulen som kunne føre til at fremdriftssystemet stengte og mistet motivkraft.

Det er viktig å merke seg at tap av motivkraft kan øke sannsynligheten for at bilen kolliderer. Dessuten er det også verdt å merke seg at eiere eller brukere av Fiat 500e aldri reiste problemet da selskapet utførte en rutinemessig inspeksjon og bemerket problemet.

Batteriproblemer

Et annet vanlig problem som Fiat 500e-brukere bør være klare til å håndtere er batteriproblemer. Noen av dem inkluderer rask batteridrenering, batteridrenering når bilen er slått av, og batteriet blir utladet mens du kjører.

Hvis du har slike problemer, bør du sjekke generatoren, kablene for batteriet og statusen til batteriet. Hvis generatoren er skadet, bytter du den ut. Kontroller at generatoren er testet i en delebutikk. Dessuten bør du også få batteriet testet og erstattet hvis det er dårlig. Til slutt, hvis det er kablene som forårsaker problemet, sjekk om de har korrosjon og rydd dem opp.

  Skoda Octavia toppakningsproblemer

Elektriske problemer

Hvis du har elektriske problemer i bilen din, er den første skyldige å se på batteriet. Men hvis batteriet fungerer bra, er det en sjanse for at trådselen er skadet eller ødelagt. For å løse et slikt problem, må du ta bilen til en mekaniker for inspeksjon.

Vær oppmerksom på at de fleste ledningsseleproblemer ikke er løst under garantien. Dessuten må du kanskje bytte ut hele ledningsnettet. Dette kan koste deg mellom $ 1,800 og $ 4,000, avhengig av hvor du befinner deg.

Ladeproblemer

Flere brukere har rapportert å ha problemer med å bruke andre typer ladere. Vær oppmerksom på at Fiat gir Fiat 500e-brukere en Fiat EVSE-lader som lader bilen på nivå 1. En bruker prøvde å bruke Clipper-creek LCS-25 EVSE-laderen hjemme, og den kunne ikke lade bilen sin.

For å unngå slike problemer, bør du sørge for at du kjøper eller bruker en kompatibel lader med Din Fiat 500e.  For eksempel fungerer LCS-25 EVSE med 500e veldig bra. Vær oppmerksom på at LCS-25 EVSE er en nivå-2 lader.

Problemer med overføring

Sist, men ikke minst, har brukere av Fiat 5003 også rapportert flere overføringsproblemer. Noen av dem er bil jerking, girskift, girfeil, utstyr fast i parken og mye mer. I motsetning til i gassdrevne Fiat 500 har Fiat 500e noen få deler i transmisjonssystemet. Derfor er fiksering ganske enkelt og sømløst.

  Vanlige problemer med Hyundai i40

Du kan fikse overføringsproblemer i Fiat 500e ved å ta bilen til en mekaniker for inspeksjon. Mekanikeren vil da finne problemet og fikse den defekte delen. Hvis overføringen er skadet, kan det hende at hele systemet må byttes ut.

Faq

Er Fiat 500e pålitelig?

Fiat biler er blant de minst pålitelige når det gjelder vanlige biler. Men siden elbiler er mer pålitelige enn gassdrevne biler, bør Fiat 500e være mer pålitelig enn søsknene. Dessuten har noen pålitelighetsbyråer vurdert det til å ha litt over gjennomsnittlig pålitelighet, noe som er et godt tegn.

Er det dyrt å vedlikeholde Fiat 500e?

Nei, å opprettholde en Fiat 500e er billigere enn andre lignende biler. Dette er fordi den gjennomsnittlige årlige kostnaden for å opprettholde en lignende bil er rundt $ 650 mens du opprettholder Fiat 500e vil koste deg mellom $ 400 og $ 500. Siden Fiat 500e er helelektrisk, kan noen få ting gå galt, noe som gjør det enda billigere enn Fiat 500.

Hvor lenge varer Fiat 500e-batteriet?

Fiat leveres med et base 24 kWh batteri, men det har også en variant som er utstyrt med et større 42 kWh batteri. I gjennomsnitt bør disse batteriene vare i 100.000 miles, noe som er enestående. Likevel kan batteriene byttes ut hvis de slites ut. Så i gjennomsnitt skal Fiat-batteriet vare mellom 3 og 4 år.

Hvor lang tid tar det å lade Fiat 500e fullt ut?

Det avhenger av hvilken type batteri du bruker i Fiat 500e-bilen. Hvis det er 24 kWh litium-ion-batteri, vil det ta deg rundt 24 timer å lade helt opp fra tom ved hjelp av et 120-volts uttak. Tvert imot, hvis det er det større 85 kWh-batteriet, vil det lade 80% på bare 35 minutter ved hjelp av hurtigladeren.

  Vanlige problemer med Hyundai Ioniq 6

Sist, men ikke minst, hvis du bestemmer deg for å bruke en 7,4 kWh hjemmeveggboks, vil det ta litt over seks timer å lade bilen helt. 

Hvorfor fungerer ikke Fiat 500e-radioen min?

Hvis du har prøvd å slå på Fiat 500e-radioen og den ikke fungerer, bør du prøve å koble fra batteriet i omtrent 15 minutter. Etterpå kan du prøve å koble til batteriet igjen og se om det fungerer. Dette trikset frigir vanligvis radioen hvis den har frosset. Hvis dette trikset ikke fungerer, kan du prøve å sjekke sikringen i sikringsskapet, da det kan kreve byttes ut.

Konklusjon

Fiat 500e er en liten og nullutslippsbil med mange fascinerende funksjoner. Likevel har denne bilen også flere problemer som interesserte kjøpere bør være klare til å takle når de kjøper den. Hovedproblemene med Fiat 500e er programvareproblemer, elektriske problemer, overføringsproblemer, ladeproblemer og batteriproblemer.

Som de fleste biler kan Fiat 500e vare i over lang tid hvis brukeren opprettholder den riktig og overholder produsentens anbefalte planlagte servicevedlikehold.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter