Er Fiat 500L en god bil?

Fiat 500L

Fiat er en av de største produsentene av kompakte biler. Fiat 500L er en slik modell som det er en liten crossover med flere fremragende funksjoner. Men er Fiat 500L en god bil? 

Sammenlignet med de fleste biler i sin klasse, er Fiat 500L ikke en god bil. Dette er fordi kjørekvaliteten er dårlig og bilen ikke er tiltalende. I tillegg er bilen ganske kostbar enn de fleste av konkurrentene. De eneste gode tingene med Fiat 500L er den romslige hytta, det store lasteområdet og utmerket sikt utover.

Historien om Fiat 500L

Fiat 500L er en Mini MPV eller liten crossover. Den er produsert av Fiat under FCA Serbia. Det har vært i produksjon siden 2012 til dags dato, selv om produksjonen for det nordamerikanske markedet startet i 2014. Fiat 500L er basert på FCA Small Wide-plattformen.

Denne modellen er populær for sine høye H-punkt sitteplasser, høyt tak, dobbel A-stolpe, høyt drivhus og det omkonfigurerbare interiørsystemet. 500L erstattet Fiat Idea og Lancia Musa. Den har også flere motoralternativer, inkludert en 0,9-liters TwinAir Turbo 12, 1,4-liters Fire I4 turbo, 1,3-liters Multijet II I4  og 1,6-liters Multijet I4-motorer.

Funksjoner av Fiat 500L

Utseende

Mens de fleste Fiat 500-modeller ser spektakulære ut, gjør ikke Fiat 500L det. Eksteriøret ser tørt og lite imponerende ut. Takket være den merkelig proporsjonerte vogndesignen. Som et resultat finner de fleste denne bilen uattraktiv. Bortsett fra å ha et flatt eksteriør, mangler interiøret også.

Interiøret består av billige materialer og utførelser. Så folk som leter etter en stilig og moderne bil, bør holde seg borte fra Fiat 500L. Denne bilen har en akselavstand på 102,8 tommer, en lengde på 167,3 tommer, en bredde på 69,8 tommer og en høyde på 65,7 tommer. 

  Vanlige problemer med Fiat Mobi

Prestasjon

Fiat 500L fungerer betydelig bra. Håndteringen er imidlertid dårlig og treg i trafikken. Dessuten tilbyr produsenten ulike motoralternativer og trimmer. Noen av de populære trimmene som tilbys er Pop, Trekking, Urbana og Lounge.

2020 Fiat 500L er utstyrt med en 160 hk turboladet 1.4-liters firesylindret motor. Den har også en 6-trinns automatgirkasse med forhjulsdrift. Merk at denne bilen ikke har et firehjulsdriftsystem som et alternativ. Den kan akselerere fra 0 til 60 km / t på 8.0 sekunder og har en toppfart på 111 mph.

Komfort og lasterom

Til tross for sin gjennomsnittlige ytelse, Fiat 500L er ganske behagelig. Det har også god hytteplass med eksepsjonell sikt utover og et panorama soltak. Denne bilen har plass til opptil fem passasjerer. Dessuten har den god lasteplass med et bagasjerom på 22 kubikkfot og 68 kubikkfot når baksetene er brettet. 

Sikkerhet

Hvis sikkerhet er din prioritet, så hold deg unna Fiat 500L. Dette er fordi Fiat 500L ikke kommer med mange sikkerhetsfunksjoner. Noen av de avanserte sikkerhetsfunksjonene du bør forvente å få fra denne bilen er adaptiv cruisekontroll, automatisert nødbremsing og blindsoneovervåking.

Drivstoffeffektivitet

Mens Fiat 500L er drivstoffeffektiv, er den ikke på nivå med de fleste av sine rivaler. EPA priser 2020 Fiat 500L på 22 mpg i byen, 30 mpg på motorveien og en kombinert 25 mpg. Dette er ganske høyt sammenlignet med de fleste av sine rivaler. 

  Er Fiat 500X en god bil?

Pris

Fiat 500L er rimelig dyrt sammenlignet med konkurrentene. Basismodellen, ‘Pop’ går for rundt $ 23,995, Trekking – $ 25,320, Urbana – $ 25,915, og Lounge – $ 26,140. 

Faq

Er Fiat 500L verdt å kjøpe?

Det avhenger av hva du ønsker. Hvis du vil ha en romslig, praktisk og effektiv liten Fiat crossover, er Fiat 500L en fin bil å vurdere. Men hvis du leter etter en pålitelig, komfortabel, trygg og morsom tur, er Fiat 500L ikke et godt alternativ.

Alt i alt er Fiat 500L en fin bil og veldig rimelig. Den største utfordringen med denne bilen er at den har klønete kjøreegenskaper, noe som gjør den utfordrende å kjøre i byen. 

Hva er de vanligste problemene med Fiat 500L?

Før du investerer i Fiat 500L, er det avgjørende å vite noen av problemene du vil møte underveis. Et vanlig problem med Fiat 500L er motorproblemer, defekte elektriske vinduer, defekte elektriske dørlåser, tøff tur, bremseproblemer, multifunksjons infotainmentsystem og styringsproblemer.  

Hvor rask er Fiat 500L?

Fiat 500L er ikke veldig rask eller langsom. Denne bilen tar 8.0 sekunder å akselerere fra 0 til 60 km / t, noe som er flott sammenlignet med de fleste av konkurrentene. I tillegg har den en toppfart på 111 km / t, noe som er bra. Så hvis du leter etter en rask bil, er dette ikke den beste Fiat-modellen å velge. Likevel har den en anstendig hastighet, noe som er ganske bra for daglig kjøring.

Hva er den høye kjørelengden til Fiat 500L?

Fiat 500L er blant de minst pålitelige Fiat 500-modellene. Derfor registrerer den flere problemer enn gjennomsnittet for Fiat-modeller. Hvis du leter etter en brukt Fiat 500L, sørg for å skaffe deg en med mindre enn 120k miles. Videre bør du se etter en riktig vedlikeholdt bil for å unngå å oppleve alvorlige problemer.

  Vanlige problemer med Fiat 500X

Hva er forskjellen mellom Fiat 500 og 500L?

Fiat 500 og 500L er av samme lengde, men kommer i forskjellige proporsjoner. Fiat 500L er litt større enn Fiat 500. Tvert imot, Fiat 500 har et mer tiltalende utseende enn Fiat 500L. Videre er Fiat 500L litt dyrere enn Fiat 500. 

Konklusjon

Fiat 500L er en perfekt bil for folk som leter etter en romslig, rimelig og komfortabel bil. Det er imidlertid ikke ideelt hvis du leter etter en pålitelig, lett å håndtere, slank og trygg bil. Dessuten kommer det også med flere problemer som brukerne burde vite om. Noen av dem inkluderer motor-, bremse- og styringsproblemer.

Samlet sett er Fiat 500L ikke et av de beste alternativene i sin klasse. Dette er fordi turen er klønete og mangler de fleste sikkerhetsfunksjonene. I tillegg er utvendig design ikke tiltalende, og denne bilen er dyrere enn de fleste av sine rivaler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter