Er Fiat Cronos en god bil?

Fiat Cronos

Fiat har vært i Sør-Amerika i mer enn 40 år. I løpet av denne perioden har det fortsatt å komme opp med kvalitet og pålitelige biler som samsvarer med forbrukernes behov. En slik bil er Fiat Cronos. Men er Fiat Cronos en god bil?

Det avhenger av hva du leter etter. Hvis du har behov for en komfortabel, praktisk, effektiv, sikker, romslig og pålitelig bil, vil Fiat Cronos være en god bil for deg. Men hvis du leter etter en luksuriøs, svært avansert og høyytelsesbil, kan du se andre steder.

Historien om Fiat Cronos

Fiat Cronos er en subcompact bil laget av den italienske bilgiganten Fiat. Den har vært i produksjon fra 2018 til dags dato. Dessuten er denne bilen basert på Fiat Argo-plattformen, men i motsetning til Argo er den en sedan og ikke en hatchback.

Avduket i 2018, Fiat Cronos er en tre-boks sedan med 30 prosent av delene avledet fra Argo og 70 prosent spesifikk. Det er også verdt å merke seg at Fiat Cronos erstattet Siena Fire, Grand Siena og Linea. 

For øyeblikket er Fiat Cronos en av de mest solgte kompakte sedanene i det søramerikanske markedet. Det var den mest solgte bilen i Argentina i 2021, noe som er veldig imponerende.

Funksjoner av Fiat Cronos

Utseende

Fiat Cronos kan være en sedan-versjon av Fiat Argo, men dette er to forskjellige biler. For eksempel kommer Fiat Cronos med en ny krom-louvered grille, i stedet for en honeycomb grille. I tillegg er de fremre og bakre støtfangerne ikke swanky utseende.

Fiat Cronos har en akselavstand på 99, 3 tommer, en lengde på 171, 8 tommer, en bredde på 67, 9 tommer og en høyde på 59, 7 tommer. Det ser spektakulært ut både ute og inne.

  Vanlige problemer med Fiat Panda

Prestasjon

Når det gjelder ytelse, gjør Fiat Cronos det bra, selv om den ikke er den beste i sin klasse. Den kraftigere 1,8-liters motoren genererer opptil 135 hk med bensin og 139 hk med etanol. Den har også en manuell 5-trinns eller 6-trinns girkasse, avhengig av versjon.

Komfort og lasterom

Fiat Cronos har plass til opptil fem passasjerer. Det er ganske romslig med en mer avansert hytte sammenlignet med andre Fiat-modeller. Dessuten har den et stort lasterom med totalt 18,5 kubikkfot plass, noe som er nok til å holde mange ting.

Bilen har forskjellige gode funksjoner som gjør den komfortabel og morsom å kjøre. Noen av disse funksjonene inkluderer et skinnratt, tåkelys, omgivelseslys, en innebygd datamaskin og mye mer.

Drivstoffeffektivitet

Denne bilen er veldig effektiv og billig å vedlikeholde. Den har en effektivitetsgrad på 20 mpg i byen med etanol og 29,2 mpg med bensin. På den annen side har den en motorvei på 24.3 mpg med etanol og 35 mpg med bensin.

Sikkerhet

Dette er et område hvor Fiat har slitt stort. Selv om Fiat Cronos kommer med forbedrede sikkerhetsfunksjoner, stemmer den ikke overens med konkurrentene. Det er derfor noen anser Fiat Cronos og andre Fiat-modeller usikre.

Noen av sikkerhetsfunksjonene som denne bilen er utstyrt med, inkluderer en parkeringssensor og en dobbel kollisjonspute. Dessuten er det også viktig å merke seg at Fiat Cronos ment for Argentina kommer med standard med ESC, mens den brasilianske ikke gjør det.

Pris

Prisen for Fiat Cronos varierer mellom $ 12670 og $ 19,120. Fiat tilbyr fem trim alternativer, med den billigste trim er Fiat Cronos 1,3-liters trim og høyder trim er Fiat Cronos Precision AT6 1,8-liters trim. Hvis du leter etter en brukt Fiat Cronos, forvent at den skal være rimelig billigere. 

  Vanlige problemer med Fiat Uno

Faq

Er Fiat Cronos verdt å kjøpe?

Ja, Fiat Cronos er verdt å kjøpe, mer for en person som leter etter en fin bybil. Dessuten er det også en av de beste familiebilene på markedet. Det er stilig, komfortabelt, romslig, trygt, rimelig og pålitelig. Det er også praktisk da det er romslig med stort lasterom.

På den annen side, hvis du leter etter en veldig trygg, høy ytelse, luksuriøs eller sporty sedan, er denne bilen ikke verdt å investere i.

Hva er den høye kjørelengden for Fiat Cronos?

Hvis du planlegger å kjøpe en brukt Fiat Cronos, er antall miles bilen har veldig viktig. Dette er fordi de fleste brukte Fiat-biler begynner å ha alvorlige problemer når de treffer over 150k. Siden Fiat Cronos fortsatt er ny på markedet, er det noe utfordrende å vite den nøyaktige kjørelengden den begynner å oppleve alvorlige problemer.

Men hvis vi går med Fiats gjennomsnittlige høye kjørelengde, bør brukerne forvente å ha alvorlige problemer etter å ha truffet 150,000 XNUMX miles. Derfor er den høye kjørelengden for Fiat Cronos rundt 150k miles.

Er Fiat Cronos det samme som Fiat Argo?

Nei, Fiat Cronos og Fiat Argo er to forskjellige biler. Fiat Cronos er en sedan, mens Fiat Argos er en hatchback. Fiat Cronos og Fiat Argo er imidlertid basert på samme plattform. Hovedforskjellen er at den ene er en sedan og den andre en hatchback.

Videre er 30 prosent av Fiat Cronos avledet fra Fiat Argo, noe som gjør disse to bilene til å være svært like. I motsetning til Argo kommer Cronos med en særegen radiatorgrill, en ny støtfanger foran med bredere luftinntak og høyt innstilte tåkelys.

  Er Fiat 124 Spider en god bil?

Hva er de vanlige problemene med Fiat Cronos?

Fiat Cronos kan være en stilig og avansert bybil, men den kommer også med ulike problemer som brukerne bør være oppmerksomme på før de investerer. Noen av de vanlige problemene som brukerne bør være klare til å takle er svart eksosrøyk, strømproblemer, bremseproblemer, fjæringsproblemer, sviktende støtdempere, elektriske problemer og servostyringsproblemer.

Hvor rask er Fiat Cronos?

Fiat Cronos er kanskje en enkel bybil, men den yter også godt og er enkel å håndtere. Ikke desto mindre er denne bilen også rask, da den kan akselerere fra 0 til 60 km / t på bare 8.5 sekunder. Dessuten har den en toppfart på 119 km / t, som er en av de beste i sin klasse. Så selv om Fiat Cronos ikke er like rask som andre biler i sin klasse, har den en utmerket hastighet.

Konklusjon

Fiat Cronos er en eksepsjonell bybil for en familie. Bilen er rimelig, pålitelig, komfortabel, romslig, trygg og effektiv. Men som de fleste biler har den også flere problemer som brukerne burde vite om. Videre er det ikke lett å få reservedeler, og det mangler noen viktige sikkerhetsfunksjoner. Uansett er det blant de mest solgte sedanene i Sør-Amerika.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter