Er Skoda Scala en god bil?

Skoda Scala

Skoda Scala er en liten familiebil som er betydelig lengre enn Volkswagen Golf. Likevel kommer den med noen av de nyeste VW-teknologifunksjonene. Det deler også noen av sine motorer med Leon og Golf. Men er Skoda Scala en god bil?

Skoda Scala kan være en god bil for noen og uønsket for andre. Alt avhenger av hva du leter etter. Skoda Scala er ideell for de som ønsker en kompakt, pålitelig, romslig, praktisk og trygg familiebil. På den annen side kan de som søker etter en svært avansert, luksuriøs, raskere og høyytelsesbil synes det er uønsket.

Historien til Skoda Scala

Denne lille familiebilen eller kompakt kombi er laget av Skoda Auto. Denne bilen ligger mellom Skoda Fabia og Skoda Octavia. Den har vært i produksjon siden 2019 og er en del av C-segmentbilene. Før denne bilen ble avduket, ble flere navn foreslått, inkludert Garde, Felicia, Popular eller Spaceback. Produsenten slo seg imidlertid ned på Scala.

Scala, som betyr «trapper» eller «stiger» på latin, ble offentliggjort 15. oktober 2018. Skoda Scala er en liten 5-dørs kombi med frontmotor, forhjulsdrevet motor. Dessuten er den basert på MQB A0-plattformen som også er omtalt i Volkswagen Polo og SEAT Ibiza.

Funksjoner av Skoda Scala

Utseende

Skoda Scala ser ikke bare elegant ut på utsiden, men den har også et romslig og vakkert interiør. Den stilige designen gjorde det mulig å få «Red Dot» -prisen for produktdesign. Bilen er dynamisk formet for å skille seg ut med sitt lys-og-skyggespill.

Interiøret ser også fantastisk ut med en frittstående infotainmentskjerm. Dessuten gir interiøret en enorm mengde plass, slik at brukerne kan sitte komfortabelt, spesielt i baksetene. Generelt er dette en stilig og moderne bil med mange nyttige funksjoner.

  Er Skoda Superb en god bil?

Ytelse

Skoda Scala er kanskje ikke den best ytende bilen i sin klasse, men den fungerer ganske bra. Produsenten tilbyr både bensin- og dieselmotorer. Basemotoren er 1.0 TSI I3-motoren som leverer opptil 94 hk og 129 lb-ft dreiemoment. Tvert imot, den kraftigste motoren er 1.5 TSI I4-motoren med maksimalt 148 hk og 184 lb-ft dreiemoment.

Videre tilbyr produsenten bare ett dieselalternativ, som er 1.6 TDI 115 I4-motoren som leverer opptil 113 hk og 184 lb-ft dreiemoment. Merk at den best ytende motoren, som er 1.5 TSI kommer med en maksimal hastighet på opp til 136 mph, og det kan akselerere fra 0 til 62 mph på bare 8,2 sekunder.

Komfort og lasterom

Med fem passasjerseter er Skoda Scala en fantastisk familiebil. Den har en romslig hytte med romslige bakseter. På toppen av det er den utstyrt med et stort lasteområde som har plass til flere ryggsekker eller bagasje.

Sikkerhet

Alle Skoda Scala-modeller har doble front- og sidekollisjonsputer og gardinkollisjonsputer. I tillegg har den også filholderassistanse, automatisk nødbremsing og hastighetsbegrenser. Men hvis du vil ha flere sikkerhetsfunksjoner, tilbyr produsenten dem. Du kan få kjørefeltassistanse, adaptiv cruisekontroll og blindsoneovervåking.

Drivstoffeffektivitet

Når det kommer til drivstoffeffektivitet, Skoda Scala er ganske effektiv med et gjennomsnitt på 40 mpg for sin 1.0-liters TSI-motor. Dette er langt bedre enn en 1.0-liters Kia Ceed-modell. Derfor, brukeren bør forvente å bruke mindre når det kommer til bruk av drivstoff.

  Vanlige problemer med Skoda Roomster

Pris

Skoda Scala er gunstig priset. Basismodellen går for rundt $22,400, mens høyere-end trimmer gå for rundt $25,000. Når du sammenligner det med sine rivaler som Volkswagen Polo og SEAT Ibiza, vil du oppdage at det er langt billigere.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Skoda Scala verdt å kjøpe?

Det avhenger av hva du leter etter i en bil. Hvis du ønsker en praktisk, romslig, pålitelig, effektiv og sikker kombi, er Skoda Scala en ideell bil for deg. Men hvis du leter etter fart, luksus og teknologi, er dette ikke bilen for deg. Samlet sett er det fortsatt en enestående bil med utmerket ytelse for prisen.

Hva er de vanligste problemene med Skoda Scala?

Før du investerer i Skoda Scala, er det viktig å kjenne til noen av de vanligste problemene du vil møte underveis. Vanlige problemer med Skoda Scala er rykk når du akselererer, feil programvare, tannede drivstoffinjektorer, defekte setetrekk og ujevn slitasje på bakdekkene. Videre kan du også oppleve turbosvikt, overdreven oljeforbruk og timingkjedefeil.

Hvor rask er Skoda Scala?

Skoda Scala er ikke en veldig rask bil. Så hvis du leter etter fart, kan det hende at denne kombi ikke er veldig tiltalende for deg. Likevel er denne bilen ganske rask. Den best ytende motoren i sin lineup er 1.5 TSI EVO som leverer maksimalt 148 hk og 184 lb-ft dreiemoment.

Denne motoren leverer også en toppfart på opptil 136 mph, og den kan akselerere fra 0 til 62 mph på bare 8,2 sekunder.

Er Skoda Scala en god daglig sjåfør?

Ja, Skoda Scala er en fantastisk daglig sjåfør. Dette er fordi den er drivstoffeffektiv. Med et gjennomsnitt på 40 mpg, Skoda Scala vil ikke koste deg mye å være på veien. Videre er denne bilen ganske pålitelig, noe som betyr at du ikke vil tilbringe mye tid i garasjen. Dessuten er det en liten bil, noe som betyr at det ikke vil være noe problem å parkere den eller manøvrere den på offentlige parkeringsplasser.

  Vanlige problemer med Skoda Kodiaq

Hvilke biler ligner på Skoda Scala?

Skoda Scala er en fantastisk liten familiebil fra C-segmentet. Den er romslig, praktisk, pålitelig og fungerer bra. Likevel møter denne bilen også hard konkurranse fra sine rivaler som inkluderer Volkswagen Polo Mk6, Skoda Kamiq, SEAT Ibiza Mk5, Volkswagen T-Cross, SEAT Arona, Skoda Fabia Mk4 og Volkswagen Virtus.

Sammendrag

Skoda Scala er en elegant og effektiv bil. Det er også praktisk, romslig og trygt. Imidlertid vil de som leter etter en luksuriøs, raskere og høyytelsesbil kanskje ikke elske den. Dessuten er denne bilen billig å vedlikeholde sammenlignet med de fleste av konkurrentene som Volkswagen, SEAT og Audi.

Totalt sett er dette en rimelig, holdbar og sikker bil. Det kan også vare lenger hvis det er godt vedlikeholdt og kjørt.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter