Fiat Ducato 2.8 JTD-problemer

Fiat Ducato

Fiat Ducato er et veldig populært lett nyttekjøretøy eller varebil i Europa. Det er også en av de mest solgte varebilene i Europa. Denne modellen leveres med flere motoralternativer som lar interesserte kjøpere velge en motor som passer best til deres behov og budsjett. Likevel, hva er problemene med Fiat Ducato 2.8 JTD-motoren?

Noen av problemene som Fiat Ducato 2.8 JTD-brukere møter er dårlig start, uvanlig støy, uvanlig røyk, sviktende startsperre og tap av kraft. Andre brukere har også rapportert om problemer med girkassen, elektriske feil, defekte EGR-magnetventiler og sviktende registerreimer. Merk at de fleste av disse problemene kan unngås med riktig stell og vedlikehold.

Hva er problemene med Fiat Ducato 2.8 JTD modellen?

Dårlig start

Hvis du planlegger å anskaffe en Fiat-modell, er dette et av problemene du bør være klar til å takle. Fiat Ducato 2.8 JTD-brukere har også klaget over å ha en dårlig start. Hovedårsaken til dette problemet er en feil festet kamføler. Besøk en profesjonell mekaniker for å hjelpe deg med å installere kamføleren riktig og bli kvitt problemet.

Sviktende startsperre

Dette er et annet problem som mange brukere av Fiat Ducato 2.8 JTD har rapportert om. Når startsperren blir defekt eller skadet, kan du få problemer med å skifte gir, starte kjøretøyet eller til og med låse og låse opp bilen. Sørg for at din lokale mekaniker erstatter den dårlige startsperren for å løse dette problemet.

Uvanlig støy og røyk

Et annet problem som har blitt rapportert av Fiat Ducato 2.8 JTD-brukere er uvanlig støy og røyk. Hvis du kjører bilen din og merker et av de ovennevnte problemene, bør du få bilen din sjekket av en profesjonell mekaniker. Noen av de mulige årsakene er dårlige drivstoffinjektorer, defekte turboladere eller til og med en sviktende drivstoffpumpe.

  Er Fiat 500 dårlige biler?

Utskifting av den eller de berørte delene vil bidra til å løse problemet.

Problemer med girkassen

Dette problemet er utbredt på de eldre Fiat Ducato 2.8 JTD-modellene. De fleste av disse bilene hadde et problem med clutch svikt med dual-masse svinghjul svikter på grunn av den høye revers forholdet. Fiat har imidlertid løst dette problemet i de nyeste modellene ved å introdusere 100 hk-motorer og 5-trinns girkasser.

Uavhengig av girkasseproblemet som din Fiat Ducato står overfor, kan mekanikeren fikse de berørte delene i stedet for å fikse hele girkassen.

Tap av kraft

Tap av kraft er svært vanlig i de fleste Fiat-modeller. Fiat Ducato 2.8 JTD er ikke et unntak. Dette skjer vanligvis når bilen når mellom 2200 o / min og 3500 o / min. Brukere har rapportert at de hører en skrikende lyd når de når dette området. Deretter tennes en rød varsellampe

For å løse dette problemet, vil du få mekanikeren til å diagnostisere bilen, da det er flere årsaker til dette problemet. Det kan være et tett drivstoffilter, en defekt EGR-ventil eller til og med en luftmengdemåler som ikke fungerer.

Elektriske feil

Fiat Tipo 2.8 JTD-eiere har også rapportert om flere elektriske feil. De vanligste feilene er imidlertid forårsaket av de dårligere jordingsstroppene som er montert av Fiat. Disse stroppene er dårlige og ødelegges raskere. Som et resultat forårsaker de kortslutning mellom girkassen og chassiset under luftfilteret. Så før du antar at generatoren eller batteriet ditt har et problem, bør du sjekke jordstroppene først.

  Vanlige problemer med Fiat Freemont

Defekt magnetventil for eksosavgass

Dette er et annet problem som sannsynligvis vil oppstå når du legger på flere miles. Forvent at magnetventilen for resirkulering av eksosgass blir defekt etter en tid. Dette er fordi EGR blir tilstoppet med olje og rester som gjør at den blir ineffektiv.

Ikke desto mindre kan dette problemet løses ved å bytte ut den defekte EGR-magnetventilen.

Sviktende registerreim

Som de fleste bildeler, vil registerreimen på din Fiat Tipo 2.8 JTD slites ut, sprekke og til og med ryke etter tre års bruk. Dette betyr at du bør være klar til å bytte registerreim på din Fiat Tipo 2.8 JTD hvert tredje år. Unnlatelse av å gjøre dette kan føre til eksosproblemer, en tikkende lyd, og motoren kan mislykkes i å snu.

For å løse dette problemet må mekanikeren erstatte den sviktende tannremmen med en ny.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Fiat Ducato 2.8 JTD pålitelig?

Dette avhenger av årsmodellen du har tenkt å kjøpe. Dette er fordi de eldre Fiat Ducato 2.8 JTD-modellene hadde flere problemer enn de nyeste versjonene. For eksempel rapporterte mange brukere av 1993 til 2000-modellene om flere problemer, for eksempel motor- og girkasseproblemer.

Hvor lenge varer Fiat Ducato 2.8 JTD-modellen?

Med riktig pleie og vedlikehold bør Fiat Ducato vare i mer enn 250 000 kilometer. Dessuten bør gode kjørevaner også praktiseres. I tillegg gir produsenten kjøpere av denne bilen en garanti på 5 år eller 125 000 miles, avhengig av hva som kommer først.

Er Fiat Ducato 2.8 JTD enkel å vedlikeholde?

Fiat Ducato 2.8 JTD kan ha en gunstig startpris, men å vedlikeholde denne varebilen er ikke lett. Du kan ende opp med å bruke mer enn gjennomsnittet for å holde denne varebilen på veien. Dette er hovedsakelig på grunn av de litt høyere vedlikeholdskostnadene og kostbare reservedeler som er vanskelig å finne.

  Er Fiat Qubo en god bil?

Hvilke biler ligner på Fiat Ducato 2.8 JTD?

Fiat Ducato er kanskje den mest populære varebilen i Europa, men den møter også hard konkurranse på markedet. De fleste av konkurrentene er basert på samme plattform. Noen av konkurrentene inkluderer Citroen Jumper, Citroen Relay, Peugeot Boxer og Peugeot Manager.

Hvilken Fiat Ducato-motor er mer pålitelig – en 2,2-liters eller en 2,3-liters motor?

Fiat Ducato 2,2-liters og 2,3-liters motorer er begge effektive, kraftige og pålitelige. Likevel er 2,2-literen langt bedre enn 2,3-liters motoren, ettersom sistnevnte kommer med litt flere problemer enn førstnevnte. Men når det kommer til ytelse 2.3-liters motor er det bedre valg.

Konklusjon

Fiat Ducato 2.8 JTD er en av de beste flerbruksbilene på markedet. Denne bilen er romslig, praktisk, effektiv og morsom å kjøre. Imidlertid kommer det også med flere problemer som interesserte kjøpere burde vite om. Likevel, hvis dette lette nyttekjøretøyet er riktig vedlikeholdt, kan de fleste av de ovennevnte problemene unngås.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter