Fiat Panda 1.2 69 CV problemer

Fiat Panda problemer & feil

Fiat Panda er en av de minste bybilene på markedet. Den har tre motoralternativer, inkludert 1,2-liters motor, TwinAir-motoren og 1,3-liters Multijet-motoren. 1.2 69 CV-motoren er den billigste, men den fungerer eksepsjonelt bra. Likevel, hva er de vanligste problemene med Fiat 1.2 69 CV-motoren?

Vanlige problemer med Fiat Panda 1.2 69 CV-motoren er mangel på kraft, defekt kjølevæskepumpe, sviktende toppakning, motorstyring varsellampe, og løs timing kjede. Andre problemer inkluderer kjølepumpefeil, clutchproblemer og sviktende dumperenheter.

Hva er de vanligste problemene med Fiat Panda 1.2 69 CV?

Mangel på kraft

En av de mest klaget på problemer med Fiat Panda 1.2 69 CV-motoren er mangel på kraft. Dette er mer utbredt når du klatrer i åser. Noen av tingene som forårsaker mangel på kraft i denne enheten er tette luftfiltre, et tett drivstoffilter og en skitten masseluftstrømssensor.

Ta bilen din til en profesjonell mekaniker for inspeksjon og for rengjøring eller utskifting av den dårlige delen. Dette vil bidra til å løse det underliggende problemet.

Sviktende toppakning

Toppakningen spiller en viktig rolle i å tette motorens forbrenningskammer slik at kjøretøyet ditt kan skape den ideelle kompresjonen som kreves for å opprettholde motorkraften. Men hvis toppakningen svikter eller sprenges, må motoren jobbe ekstra hardt for å skape kraft.

For å løse dette problemet må du bytte ut den sviktende toppakningen.

Løs timing kjede

Som de fleste motorer i Fiat Panda lineup, Fiat Panda 1.2 69 CV motoren kommer også med en timing kjede. Men hvis timing kjeden er sviktende, vil dette påvirke ytelsen til motoren på mange måter. Tegn på en dårlig timingkjede er en feiltenning av motoren, en skranglende lyd fra motoren og vanskelig å starte motoren.

  Vanlige problemer med Kia Sportage

For å rette opp dette problemet må du bytte ut den sviktende timingkjeden med en ny.

Feil på kjølevæskepumpen

Kjølevæskepumpen er en av de viktigste delene av kjølesystemet til en Fiat Panda. Så hvis kjølepumpen svikter, kan bilen din overopphetes og til og med utvikle flere problemer. Noen av tegnene på en sviktende vannpumpe er lavt kjølevæskenivå, støy, lekker vannpumpe og overoppheting av motoren.

For å løse dette problemet, la mekanikeren undersøke bilen din og erstatte den dårlige kjølepumpen.

Sviktende dumper enheter

Dette er et problem som mange Fiat Panda-brukere har rapportert. Dessuten er dette problemet kjent for å finne sted på biler som er fem år gamle. En av de vanlige tegn på en dårlig r sviktende demper enhet er en merkelig støy eller en humpete tur. Hvis bilen din har et av disse tegnene, må du få den inspisert og demperenheten byttet ut.

Clutch problemer

Et annet vanlig problem som Fiat Panda 1.2 69 CV brukere har rapportert er clutch problemer. En av de viktigste årsakene til clutch problemer er bøyd velger gafler. Merk at dette problemet oppstår tidlig og bør overvåkes. En dårlig eller sviktende clutch kan gjøre det vanskelig å skifte gir, og du kan til og med høre en slipende lyd mens du skifter gir.

Hvis du fortsatt er under garanti, får du clutchen byttet gratis. Men hvis du er ute av garantien, bør du se din lokale mekaniker og få dem til å erstatte den dårlige clutchen.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Cactus

Advarselslampe for motorstyring

I noen tilfeller kan du legge merke til at bilen din har en varsellampe for motorstyring. Dette kan være et tegn på at ECU-en din er defekt eller et problem med sensorene. For å finne ut den virkelige årsaken til problemet, må du kanskje ta bilen til en profesjonell mekaniker for inspeksjon. Når du har lagt merke til den defekte delen, må du sørge for å bytte den ut for å løse problemet.

Defekt kjølevæskepumpe

Fiat Panda 1.2 69 CV-brukere har også klaget på en defekt kjølevæskepumpe. Noen av tegnene på en defekt kjølevæskepumpe er damp som kommer fra motoren, overoppheting av motoren, rust på vannpumpen og en høy, klynkende lyd.

For å løse dette problemet må du bytte ut den dårlige kjølevæskepumpen. Men hvis du ikke klarer å erstatte denne delen, kan du føre til at toppakningen svikter.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Fiat Panda en god bil?

Det kommer an på hva du leter etter. Fiat Panda 1.2-liters 69 CV er en god bil for folk som ønsker effektivitet, pålitelighet og lave vedlikeholdskostnader. Tvert imot, det er ikke en god bil for de som leter etter romslighet, ytelse og komfort. Dette er fordi bilen er veldig kompakt og ikke kommer med mange fascinerende funksjoner.

Er det billig å vedlikeholde Fiat Panda 1.2-liters 69 CV-motor?

Ja, vedlikehold av Fiat Panda 1.2-modellen er ganske billig. Takket være bilens pålitelighet og holdbarhet. På den annen side kan det være utfordrende å få tak i reservedeler, og Fiats kundeservice er ikke den beste. Totalt sett er vedlikehold av denne bilen betydelig billig sammenlignet med de fleste av sine rivaler.

  Vanlige problemer med Citroën DS3

Hvor rask er Fiat Panda er 1.2-liters 69 CV motor?

Fiat Panda er en liten bil med anstendig ytelse. 2011 Fiat Panda 1.2-liters modell leverer opp til 68 hk og 75 lb-ft dreiemoment. På toppen av det produserer den en toppfart på opptil 102 km / t, og den kan akselerere fra 0 til 62 km / t på bare 14,2 sekunder.

Etter hvor mange miles bør det tilsettes olje til Fiat Panda?

Produsenten anbefaler å skifte olje etter å ha klokket over 7,500 miles. Men hvis du bruker kvalitet full syntetisk olje, kan du endre det mellom 8,000 og 10,000 miles. Men hvis du vil at motoren skal gå jevnt til enhver tid, må du sørge for å skifte olje hver 8,000 miles.

Konklusjon

Fiat Panda 1.2-liters 69 CV-motoren kan være mindre enn TwinAir og 1,3-liters Multijet-motorer, men den fungerer bra, den er stille og effektiv. Imidlertid, som alle motorer, bør 1,2-liters 69 CV-motoren vedlikeholdes ordentlig hvis den skal vare lenge.

Nå som du vet noen av de vanligste problemene som Fiat Panda 1.2-liters motor ansikter, bør du ta godt vare på bilen, og det vil klokke mer enn 200k miles.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter