Vanlige problemer med Citroën C4 Cactus

Citroën C4 Cactus problemer & feil

Citroën C4 Cactus er en subcompact crossover / SUV designet og bygget av den franske bilprodusenten mellom 2014 og 2022. C4 Cactus er ment som en ungdommelig, kul, autentisk familiebil som kan gjøre både bykjøring og langdistansereiser. C4 Cactus er allment ansett som en SUV, men den deler mange av sine underlag med mindre Citroën-modeller.

Når det gjelder pålitelighet, synes C4 Cactus  å være i orden generelt, men det er noen problemer som er verdt å snakke om mer detaljert.  For det første er bilens DPF (dieselpartikkelfilter) kjent for å mislykkes tidlig, noe som kan være et reelt problem.  Noen utstyrsrelaterte problemer er også vanlige med C4 Cactus, spesielt med utvendige karosseripaneler.

Den automatiske girkassen lider av aktuatorproblemeri tillegg til noen ganger å være nølende, treg og jittery.  Elektriske problemer kan forårsake mindre innvendige niggles, men de kan også forårsake brann hvis problemet er knyttet til bilens startmotor.  Til slutt må vi også  nevne at noen C4 Cactus-modeller lider av drivstofflekkasjer som også kan være veldig farlige.

Alt i alt er C4 bedre enn noen av sine forgjengere, men det gjør det ikke så pålitelig. Mange av disse problemene kan være katastrofale, noe som betyr at du må betale mye oppmerksomhet hvis du er interessert i å kjøpe en brukt.

Citroën C4 Cactus – DPF filter problemer

DPF (Dieselpartikkelfilter) er designet for å konvertere giftige dieselgasser til mindre skadelige stoffer før de slippes ut gjennom bilens eksosanlegg. Hvis dette systemet fungerer som det skal, vil bilen være mer miljøvennlig, noe som ser ut til å være utrolig viktig i disse dager, spesielt med dieseldrevne biler.

  Skoda Octavia toppakningsproblemer

Citroën C4 Cactus-modeller produsert mellom januar og mai 2018 kan imidlertid pakke en skadet DPF som ikke er like effektiv.  Hvis du er interessert i å kjøpe en C4 Cactus, må du huske å inspisere dette, da det sannsynligvis vil trenge en erstatning DPF som koster ganske mye penger.

Citroën C4 Cactus – Utstyrsproblemer

Citroën C4 Cactus lider også av et bredt spekter av utstyrsrelaterte problemer som de som er relatert til bilens støtfanger trim som er kjent for å falle avf.  Dette problemet er forårsaket av en feil limt komponent som lett kan løsne.  For å fikse dette må du ta bilen til forhandleren der de kan lime den på nytt med bedre lim.

Andre C4 Cactus utstyrsrelaterte problemer inkluderer også problemer med hettelåsen.  Det virker som om de tidlige modellene fra 2014-2015 alle påvirkes av dette problemet. Sørg for å inspisere den nøye fordi du risikerer endringen av bagasjeromsåpningen mens du kjører i høyere hastigheter.

Citroën C4 Cactus – Automatiske girkasseproblemer

Det virker som om noen 2016 C4 Cactus lider av ganske alvorlige problemer med den automatiske girkassen enctuator som kan påvirke hvor godt bilen går gjennom gir. Hvis dette problemet ikke løses i tide, kan det forårsake alvorlig girkasseskade. Hvis det faktisk er tilfelle, må du enten  erstatte aktuatoren eller til og med fullstendig overføring i noen tilfeller.

Andre girkasserelaterte problemer inkluderer jittery skift, nølende skift og noen ganger til og med girglidning. Det virker som mange Citroën-modeller lider av disse problemene, men mange anser dette for å være normalt selv om det ikke er det.

  Problemer med Peugeot 3008 automatgir

Citroën C4 Cactus – Elektriske problemer

Citroën C4 Cactus lider også av et bredt spekter av elektriske problemer som kan påvirke et bredt utvalg av bilsystemer.  Det mest alvorlige C4 Cactus elektriske problemet er relatert til startmotoren.  I sjeldne tilfeller kan det elektriske reléet overopphetes i en slik grad at det til og med kan starte en brann.  2016 C4 Cactus-modeller ser ut til å være de som er mest berørt av dette problemet.

Andre elektriske problemer inkluderer problemer med visse systemer i bilen, for eksempel telefontilkobling og infotainmentrelaterte problemer.  Noen eiere har også klaget over problemer med strømvinduer og strømlåser.

Citroën C4 Cactus – Problemer med drivstofflekkasje

Det virker som om mange Citroën C4 Cactus-modeller produsert mellom 2016 og 2017 lider av drivstofflekkasjer som faktisk kan være katastrofale. Problemet skyldes en utslitt drivstoffslange som har en tendens til å forverres på grunn av at jegikke er nærliggende varme motorkomponenter.  I teorien kan disse resultere i flammer, men det virker som problemer som disse egentlig ikke skjedde så ofte eller ikke i det hele tatt.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Citroën C4 Kaktus?

Hvis du er interessert i en subcompact SUV / crossover primært designet for familiebruk, kan Citroën C4 Cactus være et godt valg. Denne bilen er designet for å være ganske rimelig, noe som betyr at de fleste familier der ute skal ha råd til en. Det er en bil som gjør alle familieoppgavene veldig bra og ofte er på nivå eller enda bedre enn de fleste av konkurrentene.

  BMW 325i elektriske problemer

På den annen side er C4 Cactus egentlig ikke en pen bil så mange Citroën-modeller . De ekstra plastpanelene på bilen er helt unødvendige og får bilen til å se for mye ut som et leketøy. Men hvis du liker designet, bør du vurdere hele bilen.

Er Citroën C4 Cactus en god familiebil?

Citroën C4 Cactus er en av de mest populære Citroën familiebilene, noe som betyr at det virkelig er en god familiebil.  Det tilbyr mye innvendig sitteplass uten å hemme den totale tilgjengelige bagasjerommet.  Bilen får mange familievennlige funksjoner som gjør bilen enkel å leve med.

Foruten å være godt utstyrt, er C4 Cactus  også en veldig trygg bil fordi det er en 5-stjerners sikkerhetsrangert bil.  Det får også en haug med moderne programvaresikkerhetssystemer som gjør det på nivå med enda noen dyrere biler der ute.

Hvor lenge kan en Citroën C4 Kaktus vare?

Det kommer an på hvor godt du opprettholder det. Hvis du gjør alt som må gjøres til rett tid, er det absolutt ingen grunn til å tro at C4 Cactus kommer til å klare seg verre enn alle de andre bilene der ute. Som sådan er 100.000 til 200.000 miles et veldig realistisk estimat.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter