Jeep Grand Cherokee starter ikke – årsaker og hvordan du fikser det

Jeep Grand Cherokee Problemer

Jeep Grand Cherokee er en elegant og luksuriøs SUV med enestående ytelse på og utenfor veien. Men siden den har mange bevegelige deler, utvikler den problemer som må ivaretas fra tid til annen. Et av disse problemene er startproblemer med bilen.

Mens et slikt problem er veldig frustrerende, kan du ta vare på det ved å inspisere bilen og oppdage hva som er årsaken. Med det i tankene har vi pekt ut noen av tingene som forårsaker at Jeep Grand Cherokee ikke starter, og hvordan du kan fikse dem.

Vanlige problemer som fører til at Jeep Grand Cherokee ikke starter inkluderer et dødt eller svakt batteri, en dårlig dynamo, korroderte batteripoler, en defekt starter, defekte tennplugger, et dårlig startrelé, en dårlig startmagnet, et tett drivstoffilter, et svakt nøkkelbatteri og defekte tennspoler.

Hvorfor starter ikke min Jeep Grand Cherokee? Hvordan løser jeg problemet?

Et dødt eller svakt batteri

Et svakt eller dødt batteri er den viktigste skyldige i de fleste bilstartproblemer. Siden batteriet leverer den første energien til starteren slik at den kan sveive motoren, vil ikke bilen starte hvis batteriet er kompromittert. Andre tegn på et dødt batteri er svake frontlykter, en klikkelyd når du vrir på nøkkelen, en råtten eggelukt når du åpner panseret og hyppige hopp.

For å løse dette problemet, må du forsøke å starte bilen. Hvis dette ikke fungerer, må du bytte ut det døde batteriet.

En dårlig dynamo

Generatoren fungerer hånd i hånd med bilens batteri. Dessuten konverterer den mekanisk energi til elektrisk energi med vekselstrøm. Så hvis dynamoen er defekt eller dårlig, vil ikke denne energien konverteres og overføres etter behov. Som et resultat vil ikke bilen starte.

  Jeep Renegade Pålitelighet

Bortsett fra at Jeep Grand Cherokee ikke starter, er andre tegn på en dårlig dynamo knurrende eller klynkende lyder, en batterivarsellampe og et dødt batteri. For å løse dette problemet, bytt ut den dårlige dynamoen.

Korroderte batteripoler

Et annet problem som kan føre til at din Jeep Grand Cherokee ikke starter, er korroderte batteripoler. Batterikorrosjon er normalt forårsaket av elektrolytt eller elektrolyttdamp som kommer ut fra toppen av batteriet. Hvis det er mye korrosjon på batteripolene, vil det ikke strømme strøm. Som et resultat vil dette stoppe energien fra å bli overført fra batteriet og forhindre at bilen starter.

Dette problemet er enkelt å fikse, da selv en DIY-entusiast kan gjøre det. Alt de trenger å gjøre er å rengjøre eller kvitte seg med korrosjonen og koble ledningene på nytt.

Defekt startmotor

Bilens starter har et lite startgir som går i inngrep med motorens svinghjul når nøkkelen dreies eller trykknappen trykkes inn. Som et resultat leverer den kraft og får motoren til å rotere. Derfor, hvis starteren er skadet eller defekt, vil ikke bilen starte. Du kan løse dette problemet ved å bytte ut den dårlige starteren.

Defekte tennplugger

Tennplugger er svært viktige i bilen da de leverer gnisten som antenner luft/drivstoffblandingen og danner eksplosjonen som får motoren til å produsere kraft. Tennplugger slites imidlertid ut hver 30 000 til 40 000 miles. Så hvis tennpluggene blir defekte, vil de ikke levere gnisten som trengs for å starte bilen.

For å løse dette problemet, bør du bytte ut de dårlige tennpluggene. Ikke desto mindre kan det unngås ved å bytte tennplugger hver 30.000 miles.

  Jeep Grand Cherokee SRT Pålitelighet

Defekte tennspoler

Tennspolen fungerer som en transformator. Dette er fordi den forvandler den elektriske energien fra bilens batteri til høyspenning, lagrer den levende og produserer deretter en høyspenningspuls til tennpluggene. Så hvis tennspolene er dårlige, vil ikke bilen din starte like bra.

Du kan løse dette problemet ved å bytte de defekte tennspolene med nye.

Dårlig startmagnet

En startmagnet hjelper til med å flytte starthjulet i inngrep med ringhjulet på motoren. Kort sagt overfører den elektriske strømmer fra tenningen til startmotoren. Derfor, hvis startmagneten er defekt, bør du bytte den ut med en god for å løse problemet.

Dårlig startrelé

Et startrelé er et veikryss mellom bilens batteri og startmotoren. Det fungerer som en elektrisk kretsavslutter eller en kretsbryter. Hvis startreléet er dårlig, vil ikke kretsen fullføres, og bilen vil ikke starte. Bytt ut det dårlige startreléet for å løse problemet.

Tett drivstoffilter

Et drivstoffilter er plassert i drivstoffledningen, og det siler ut forurensninger som rusk, smuss og støvpartikler fra drivstoffet. Men etter en tids bruk blir drivstoffilteret og drivstoffledningene tette og fungerer ikke som tiltenkt. Derfor ender de opp med å påvirke hvordan bilen starter. For å rette opp dette problemet må du rense drivstoffilteret og drivstoffledningene.

Svakt nøkkelfob-batteri

Hvis din Jeep Grand Cherokee modellår har en trykk- eller stoppknapp, er det stor sjanse for at den svake nøkkelfoben er den viktigste skyldige for hvorfor bilen din ikke starter. Hvis det er tilfelle, bør du plassere nøkkelbrikken så nær start- eller stoppknappen som mulig. Dette problemet er vanligvis forårsaket av et svakt nøkkelbrikkebatteri.
For å løse dette problemet kan du bruke en vanlig nøkkel til å starte bilen eller bytte ut det svake nøkkelfjernkontrollbatteriet.

  Biler som ligner på Jeep Renegade

VANLIGE SPØRSMÅL

Er Jeep Grand Cherokee pålitelig?

Mens Jeep ikke er kjent for å lage pålitelige biler, er Jeep Grand Cherokee ganske pålitelig. Mange brukere har applaudert denne modellen, og de sier at den er en av de beste Jeep Grand Cherokee-modellene på markedet. RepairPal, J.D. Power og Consumer Reports har gitt den over gjennomsnittet pålitelighet.

Er det dyrt å reparere en Jeep Grand Cherokee?

Ja, vedlikehold av Jeep Grand Cherokee er ganske kostbart. Det anslås at Jeep Grand Cherokee vil koste rundt $ 10 484 å vedlikeholde og reparere de første 10 årene av eierskapet. Dette er $ 1350 mer enn kostnadene ved å reparere og vedlikeholde vanlige SUVer.

Hvilke andre problemer har Jeep Grand Cherokee?

Som de fleste ICE-biler utvikler Jeep Grand Cherokee flere problemer når den eldes. Så, bortsett fra at bilen ikke starter, har Jeep Grand Cherokee-brukere også klaget over generatorfeil, motorstopp under kjøring, fjæringsproblemer, uberegnelig elektronisk skifting og tenningsbryterfeil.

Sammendrag

Nå som du vet noen av de vanligste problemene som fører til at Jeep Grand Cherokee ikke starter, kan du gå videre og inspisere og fikse de underliggende problemene. Jeep Grand Cherokee er en fin, romslig, luksuriøs og kraftig SUV. Hvis godt vedlikeholdt og tatt vare på, de fleste av de ovennevnte problemene kan unngås.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter