Vanlige problemer med Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee Problemer

Før Jeep introduserte fjerde generasjon Jeep Grand Cherokee på markedet, som går fra 2011 til 2020, var Jeep Grand Cherokee en av de mest pålitelige Jeep-modellene. I dag er det en av de minst pålitelige Jeep-modellene, da fjerde generasjons modell har mange problemer. Likevel, hva er noen av de vanlige problemene med Jeep Grand Cherokee?

Jeep Grand Cherokee kommer med flere problemer, inkludert TIPM-feil, elektriske problemer, tenningsbryterfeil, ventilstammekorrosjon, uberegnelig elektronisk giring, rynker i skinndashbordet og feil i vindusregulatoren. Vær oppmerksom på at disse problemene oppstår på forskjellige modellår og på forskjellige miles. 

For å unngå de fleste av disse utfordringene er det mye behov for riktig pleie og vedlikehold. Videre bør brukerne følge Jeeps planlagte vedlikeholdstjeneste.

Hva er de vanlige problemene med Jeep Grand Cherokee?

Elektriske problemer

De fleste problemene som Jeep Grand Cherokee ansikter er koblet til elektriske problemer. Elektriske deler som TIPM, tenningsbryter og sikkerhetssystem kan svikte, noe som gjør at bilen har problemer. For eksempel, hvis det ikke er strøm, kan det skyldes et problem med tenningen eller sikkerhetssystemet.

Dessuten kommer 2018 Jeep Grand Cherokee vanligvis med defekte spenningsregulatorer. Dette problemet tvang Jeep til å utstede en tilbakekalling av mer enn 12,000 enheter. Den gode nyheten er at de fleste elektriske problemer på Jeep Grand Cherokee kan håndteres.

TIPM-feil

Dette er det vanligste problemet med Jeep Grand Cherokee. Det er voldsomt i modellåret 2011. Hvis bilens motor ikke starter eller har problemer med å starte, er den viktigste skyldige her en dårlig TIPM. Dessuten vises dette problemet vanligvis når du treffer over 51 000 miles.

  Problemer med å starte Citroën C3

Lær dashbord rynker opp eller bobler

Et annet vanlig problem med Jeep Grand Cherokee er et utslitt skinndashbord med rynker opp eller bobler. Selv om dette ikke er et alvorlig problem som påvirker hvordan bilen presterer, fikk det bilen til å se stygg ut. Dette problemet er også vanlig på 2011 Grand Cherokee og dukker opp når bilen treffer over 60,000 miles.

Uberegnelig elektronisk giring

Jeep ble tvunget til å tilbakekalle mer enn 32.000 biler på grunn av dette problemet. Dette problemet er forårsaket av en defekt bremseoverføringsskift-spole som gjorde at bilen ble sittende fast i ‘park’ eller ‘nøytral’ til tross for skiftende gir. Jeep oppdaget likevel årsaken, og problemet ble løst.

Hovedårsaken var en feil design i girskifterdesignet som gjorde det vanskelig for sjåfører å bekrefte at bilen hadde blitt satt i ‘park’.

Feil på tenningsbryter

En dårlig tenningsbryter kan gjøre at kollisjonsputene, servobremsingen og servostyringen ikke fungerer som den skal. De fleste Jeep Grand Cherokee-modeller laget mellom 2005 og 2007 hadde dette problemet. Som et resultat ble de tilbakekalt og problemet ble løst.

Jeep oppdaget at tenningsnøkkelen byttet til av- eller tilbehørsposisjon ved den minste kontakten med førerens kne mens bilen kjørte.

Feil i vindusregulator

Hvis vindusregulatoren svikter, blir strømvinduer ubrukelige. Mange Jeep Grand Cherokee-eiere har klaget over dette problemet tidligere. Hvis du har en defekt vindusregulator, må du bytte den ut slik at strømvinduer kan fungere ordentlig.

Feil på generator 

Dette problemet er vanlig i Jeep Grand Cherokee-modellene fra 2012 til 2014. Det ble oppdaget at noen biler kom med en defekt generator som kunne ta fyr mens bilen kjører. Noen av tegnene som brukerne bemerket var sutrende lyder, brente lukt og røyk. Bare skift ut den defekte generatoren.

  Biler som ligner på Jeep Gladiator

FAQ

Har Jeep Grand Cherokee mange problemer?

Før introduksjonen av fjerde generasjon Jeep Grand Cherokee, hadde denne bilen noen problemer. Men etter introduksjonen rapporterte denne bilen flere problemer, for eksempel hyppige motorstartproblemer, rynker som utvikler seg i dashbordbelegget og mye mer.

Så hvis du vil ha en pålitelig Jeep Grand Cherokee-modell, kan du vurdere å velge fra en hvilken som helst annen generasjon bortsett fra fjerde generasjon. Den mest pålitelige Jeep Grand Cherokee-generasjonen er tredje generasjon. Den har veldig pålitelige biler med færre problemer.

Hvilket år har Jeep Grand Cherokee mange problemer?

Den 2011 Jeep Grand Cherokee er modellåret med mange problemer. Brukere har rapportert over 740 klager, som er mest blant Jeep Grand Cherokee-modellårene. Noen av de vanlige problemene som denne bilen kommer med er TIPM-feil, tenningsbryterfeil og rynker i skinndashbordet.

Når begynner Jeep Grand Cherokee å få problemer?

Det kommer an på hvor godt du vedlikeholder bilen din. Hvis du vedlikeholder bilen regelmessig, bør du ikke ha alvorlige problemer før du treffer over 250 000 miles. Men hvis du ikke opprettholder Jeep Grand Cherokee på riktig måte, kan du begynne å få problemer når bilen treffer over 80 000 miles.

Hvor lenge varer Jeep Grand Cherokee?

Jeep Grand Cherokee er en av de mest holdbare SUV-ene på markedet. Hvis denne bilen vedlikeholdes riktig, kan den vare i mer enn 200 000 miles eller 20 år. I gjennomsnitt kan en Jeep Grand Cherokee vare mellom 150 000 og 250 000 miles.

  Audi A3 2.0 TDI 150 CV Problemer

Er det dyrt å vedlikeholde Jeep Grand Cherokee?

Selv om de fleste Jeep-modeller er billige å vedlikeholde, er Jeep Grand Cherokee litt kostbar å vedlikeholde. Dette er fordi den har en gjennomsnittlig vedlikeholdskostnad på rundt $ 660, mens den gjennomsnittlige kostnaden for å opprettholde en SUV er rundt $ 575.

Men når du sammenligner kostnadene ved å opprettholde en Jeep Grand Cherokee med andre mellomstore luksus-SUVer i sin klasse, vil du oppdage at det er ganske billig å vedlikeholde.

Avsluttende tanker

Nå som du vet noen av problemene du vil møte under eierskapet til en Jeep Grand Cherokee, er det viktig å ta vare på bilen din for å unngå de fleste av dem. Hvis du vurderer å få en brukt bil, hold deg borte fra 2011 Jeep Grand Cherokee. På den annen side er det mest pålitelige brukt modellåret 2010 Grand Cherokee.

Generelt er Jeep Grand Cherokee en kraftig, effektiv, luksuriøs, komfortabel og elegant mellomstor SUV. Men hvis du vil at det skal vare lenge, er det nødvendig med riktig omsorg og vedlikehold. Det er også viktig å trene gode kjørevaner.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter