Problemer med girkassen i VW Tiguan

2023 VW Tiguan

Den kompakte crossover-SUV-en Volkswagen Tiguan ble lansert i 2007 og ble raskt populær blant både familier og privatpersoner takket være sin stilige design, mye teknologi, god plass og effektivitet. Senere generasjoner fulgte, og den nyeste kom i 2018, og viser merkets satsing på teknologisk utvikling og brukeropplevelse. Tiguan ble også faceliftet i 2020 og skal snart erstattes av en helt ny modell.

Selv om Tiguan har vært en kjempesuksess for VW, har den hatt en del problemer med girkassen som potensielle kjøpere absolutt bør være klar over. Både den manuelle girkassen og DSG-systemet (Direct-Shift Gearbox) har vært gjenstand for kritikk. Vanlige problemer inkluderer ujevn giring, glidning i girene, manglende innkobling av gir, støyende drift og til og med fullstendig svikt i girkassen.

Disse problemene har ført til tilbakekallinger, kundeklager og til dels kostbare reparasjoner. Å forstå utfordringene knyttet til girkassen i VW Tiguan kan gi kjøperne et mer fullstendig bilde, slik at de kan ta en velinformert beslutning enten de kjøper en ny eller en brukt Tiguan.

Hvis du vil vite mer om disse problemene, hva som forårsaker dem, symptomene og hvordan du kan løse dem, bør du lese denne artikkelen!

Uregelmessig giring

Uregelmessig giring ser ut til å være et av de vanligste girkasseproblemene VW Tiguan-eiere har rapportert. Symptomene inkluderer (men er ikke begrenset til) brå girskift, nøling ved akselerasjon og problemer med å holde jevn hastighet. Potensielle årsaker til ujevne girskift kan være en feil i girkassens kontrollmodul, utslitte clutchplater i manuelle versjoner eller programvareproblemer i DSG-systemet.

For å løse dette problemet må du først diagnostisere det på riktig måte, noe som betyr at du må ta bilen til forhandleren eller en annen erfaren mekaniker. Andre løsninger, spesielt for manuelle versjoner, kan være å bytte ut clutchplater.

  Vanlige problemer med Fiat Scudo

Slipping av gir

Slipping Gears er et problem som for det meste er forbundet med DSG-modeller, ettersom manuelle girkasser ikke har dette problemet. Dette problemet gir en følelse av at bilen sliter med å holde seg i giret eller uventet skifter gir under kjøring. Typiske symptomer er plutselige endringer i motorturtall, manglende evne til å akselerere som forventet og tap av kraft.

Årsakene kan være for lite girkassevæske eller generell slitasje på girkassen. En grundig diagnose er avgjørende for å løse problemet. I noen tilfeller kan kontroll og justering av girkassevæskenivået være en rask løsning. Ved mer komplekse problemer kan det være nødvendig med programvareoppdateringer for DSG-modeller eller clutchbytte for manuelle versjoner.

Manglende innkobling av gir

Dette problemet kan ramme både manuelle og DSG-modeller av Tiguan. I en bil med manuell girkasse vil girkassen fysisk sett ikke la deg legge inn gir, mens DSG-modeller ikke lar deg låse i gir eller revers, slik at du hele tiden havner tilbake i nøytral. For en manuell girkasse skyldes problemet sannsynligvis problemer med clutchen, mens DSG-modeller kan oppleve dette problemet på grunn av mekatroniske problemer.

Igjen er det nødvendig med en fullstendig diagnose, og det kan også være en god idé å oppdatere programvaren til DSG-enheten. Løsninger for manuelle girkasser omfatter vanligvis reparasjon av clutchenheten, utskifting av clutchplater eller til og med fullstendig overhaling.

Støyende drift

En støyende girkasse er noe ingen eiere ønsker å høre. Dessverre hender det at VW Tiguan-eiere gjør det. De hørbare symptomene kan omfatte gnissende, hvinende eller klaprende lyder når du skifter gir eller til og med når du kjører i et bestemt gir. Disse lydene er ikke bare irriterende, de kan også være tegn på alvorlige problemer med girkassen.

  Problemer med Fiat Ducato 2.3 Multijet-motoren

Problemer som utslitte lagre, lite girkassevæske og problemer med tannhjulene er forbundet med manuelle girkasser, mens DSG-girkasser kan oppleve dette (sjelden) på grunn av mekatroniske problemer. Løsningen omfatter utskifting av utslitte komponenter og påfylling av ny girkassevæske.

Feil i girkassen

Svikt i girkassen er det mest alvorlige problemet som kan oppstå med en VW Tiguan, og gjør i utgangspunktet bilen ubevegelig og krever umiddelbar hjelp. Hvis dette er tilfelle, vil bilen sannsynligvis nekte å sette i gir, og selv om den gjør det, vil den ikke bevege seg. Årsakene kan være en defekt manifold, kraftig slitasje, en defekt girkassestyringsmodul eller katastrofale mekaniske sammenbrudd i både manuelle og DSG-systemer.

Løsninger på dette problemet er dessverre ikke raske løsninger. De innebærer ofte omfattende reparasjonsarbeid eller til og med et fullstendig girkassebytte, noe som kan være kostbart. En grundig diagnostisk evaluering utført av en kvalifisert mekaniker er første skritt for å fastslå problemets omfang og hva som er det mest hensiktsmessige tiltaket.

FAQ-seksjonen

Manuell vs. automatisk VW Tiguan?

Det avhenger av dine personlige preferanser. Noen foretrekker den avslappende kjøreopplevelsen som en automatgir gir, mens andre foretrekker å ha mer kontroll over giringen med en manuell girkasse. Uansett har en automatisk Tiguan bedre verdi og er det foretrukne valget i det meste av verden. Manuelle girkasser var mer vanlig i tidligere generasjoner av Tiguan.

  Problemer med girkassen i Skoda Kodiaq

Derfor kan vi si at den automatiske Tiguan er mer populær, og med god grunn. Den gjør kjøreopplevelsen enklere og ofte mer økonomisk. Men hvis du vil ha mer kontroll, bør du velge en manuell modell.

Når kommer den nye VW Tiguan ut på markedet?

Det sies at den splitter nye VW Tiguan kommer til å bli lansert i september 2023, mens salget i Europa forventes å starte i 1. kvartal 2024. For det amerikanske markedet vil salget sannsynligvis starte noen måneder senere, kanskje til og med i 1. kvartal 2025.

Den nye Tiguan kommer til å inneholde mye mer teknologi, enda mer effektive motorer, sannsynligvis en form for full-EV-drivlinje og mye mer hybridisering.

Er VW Tiguan en god familiebil?

VW Tiguan er virkelig en god familiebil på grunn av sin blanding av sikkerhetsfunksjoner, komfort, teknologi, effektivitet og nytteverdi. Det romslige interiøret gir god plass til både passasjerer og last, noe som gjør den ideell for familieutflukter eller bilturer, uansett hvor lange de er.

De fleste modellene er utstyrt med avanserte sikkerhetsfunksjoner som filskiftevarsler, adaptiv cruisekontroll og kollisjonsforebyggende systemer, noe som er viktig for familien. Tiguan tilbyr også tredje seterad som ekstrautstyr med AllSpace-varianten, noe som er en sjeldenhet i kompakt-SUV-segmentet, og som gir større fleksibilitet når du skal ta med passasjerer.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter