Problemer med Kia 2.0 turbomotor

Kia 2.0 turbomotor i Theta-serien er en firesylindret bensinmotor som først debuterte i Hyundai Sonata i 2004. Imidlertid presenterte Kia også denne motoren i 2011 Kia Optima og 2011 Kia Sportage. Men hva er problemene med Kias turbomotor?

Noen av de vanligste problemene med Kias 2,0-liters turbomotor er motorstopp, for høyt oljeforbruk, karbonavleiringer og oljelekkasjer. Disse problemene forekommer ikke bare i Kia 2,0-liters motoren, men også i Hyundai 2,0-liters turbo Theta-motoren.

Hva er problemene med Kia 2.0 turbomotoren?

Motorfeil

Dette er et av de vanligste problemene som Kia 2.0-liters turbomotoreiere har klaget over. Det er også viktig å merke seg at de mest berørte bilene ble produsert på fabrikken i USA. Motorproblemene er vanligvis forårsaket av rusk under produksjonsprosedyren som begrenser gjennomstrømningen til motorens stanglager.

Noen av de vanligste tegnene på motorfeil i denne motoren er dårlig ytelse, høyt oljeforbruk og bankende motor. Den gode nyheten er at de fleste av disse problemene oppstår i løpet av garantiperioden, og at Kia bytter ut motoren gratis på de fleste berørte bilene. Ellers kan det være ganske kostbart å bytte ut motoren.

Overflødig oljeforbruk

Noen mennesker knytter overflødig oljeforbruk på Kia 2,0-liters turbo Theta II-motor til produksjonsfeilen på veivakselen, men det er ikke alltid tilfelle. Denne motoren mister også olje på naturlig vis. Ettersom metaller utvider seg med varme, er oljeforbruket vanligvis høyest på en kald motor når klaringen er større.

Vanlige symptomer på for høyt oljeforbruk i denne motoren er at den mister mer enn 1 liter olje per 1000 miles, lukt av brent olje, røyk fra eksosen og banke- eller pinge-lyd. Hvis konstruksjonsfeilen på denne motoren ble utbedret og du fortsatt opplever det samme problemet, bør du få motoren sjekket for andre problemer. Sørg for at motoren blir inspisert og at de underliggende problemene blir løst.

  Vanlige problemer med BMW 340i

Karbonoppbygging

Et annet vanlig problem med Kias 2,0-liters turbomotor er karbonavleiringer. Dette problemet kan unngås ved riktig stell og vedlikehold av motoren. Dette skyldes at karbon bygger seg opp etter en tids bruk av bilen. Dette skjer ofte når det brukes drivstoff av lav kvalitet.

Tegn på karbonavleiringer i motoren er ujevn tomgang, effekttap, feiltenning, nøling eller stamming. Det er enkelt å reparere karbonavleiringer ved å rengjøre inntaksventilene. For å unngå dette problemet er det viktig å rengjøre inntaksventilene hver 80 000 til 100 000 miles.

Oljelekkasjer

Dette er et annet problem som tvang Kia og Hyundai til å tilbakekalle bilene sine. En hovedlekkasje på denne motoren ligger i turboens oljetilførsel. Likevel oppdaterte Kia oljetilførselen med en ny del, noe som så ut til å løse dette problemet på lang sikt. Merk at dette problemet er synonymt med Kia Optima. Dette problemet oppstår vanligvis når bilen har gått mer enn 100 000 km.

Så hvis du kjøper en brukt Kia-modell med 2,0-liters turbo Theta II-motor, bør du sjekke om dette problemet ble løst da Kia tilbakekalte de berørte bilene. Noen av de vanligste tegnene på oljelekkasje er oljetap, synlige lekkasjer, røyk fra motorrommet og lukt av brent olje.

FAQ

Er Kias 2,0-liters turbo Theta-motorserie pålitelig?

Ja, Kia 2,0-liters turbo Theta GDI-motor er pålitelig. Den er imidlertid ikke like pålitelig som andre Kia- eller Hyundai-motorer, ettersom den har hatt flere problemer i årevis. De fleste problemene med disse motorene er sentrert rundt produksjonsfeil i veivakslene.

  Fiat Panda GPL problemer

Til tross for flere problemer tilbyr Kia en sjenerøs garanti som dekker de fleste av disse problemene. I tillegg tilbakekalte produsenten de berørte bilene, og de fleste problemene ble løst.

Hva er tilbakekallingen av Kia 2.0-liters turbomotor?

Kia og Hyundai tilbakekalte mer enn 1,2 millioner biler på grunn av motorfeil. Noen av de berørte bilene hadde Kia 2,0-liters turbomotor. Bilene som tilbakekalles omfatter Kia Sportage 2011 til 2013, Kia Optima 2011 til 2014 og Kia Sorento 2012 til 2014.

Produsenten opplyser at det under bearbeidingen av motorens veivaksel og veivtapper kan bli liggende igjen metallspon i veivakselens oljekanaler, og at veivtappene kan være ekstremt grove i kantene. Derfor kan oljen bli blokkert og føre til slitasje på koblingsstanglagrene, noe som igjen kan føre til at de svikter og blokkerer hele motoren. Resultatet er at bilen stanser under kjøring.

Hvor mange hestekrefter har Kias 2,0-liters turbomotor?

Kias 2,0-liters turbomotor leverer enestående kraft og ytelse. Denne motoren yter maksimalt 274 hk og et dreiemoment på 269 lb-ft. Med en slik effekt slår denne motoren de fleste konkurrentene, og den tilbys til en litt gunstig pris. Den er også mer effektiv enn de fleste av konkurrentene.

Hvor lenge varer Kias 2,0-liters turbomotor?

Kia lager noen av de mest pålitelige og holdbare motorene på markedet. Kia 2,0-liters turbomotor er ikke noe unntak. Selv om denne motoren har flere problemer, er den fortsatt pålitelig. Med god pleie og godt vedlikehold kan denne motoren gå mer enn 300 000 km. Noen eiere har til og med registrert opptil 300 000 km.

  Vanlige Ford 2.0 EcoBoost problemer

Hvilke biler er utstyrt med Kia 2.0 turbomotor?

Kias 2,0-liters turbomotor finnes ikke bare i Kia, men også i enkelte Hyundai-modeller. Theta II-motoren finnes i Kia Optima fra 2011 til 2019, Kia Sorento fra 2015 til 2020 og Kia Sportage fra 2011 til i dag. I tillegg er den også montert i Genesis G70 fra 2017 til i dag, Hyundai Genesis Coupe fra 2009 til 2014, Hyundai Sonata fra 2009 til 2019, Hyundai Kona N fra 2018 til i dag og Hyundai Santa Fe fra 2012 til 2020.

Konklusjon

Kias 2,0-liters turbo Theta-motor er en effektiv, kraftig og slitesterk motor. Men i motsetning til de fleste Kia-motorer har denne motoren produksjonsfeil i veivakselen, noe som har ført til flere problemer. I tillegg til veivakselen har eiere av Kia 2,0-liters turbomotor også problemer med motorhavari, oljelekkasjer, for høyt oljeforbruk og karbonavleiringer.

Selv med de ovennevnte problemene har Kia 2,0-litersmotoren fortsatt god ytelse og kan vare lenge hvis den vedlikeholdes riktig.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter