VW Crafter Problemer

Volkswagen Crafter

Volkswagen Crafter er en tre til fem tonn stor kommersiell varebil som først ble introdusert for modellåret 2006 og har siden vært i kontinuerlig produksjon. 2. generasjon av VW Crafter kom ut i 2017. Crafter-varebilen er basert på VW MNB Modular Light Commercial Vehicle-plattformen, som også deles med MAN TGE.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle VW Crafter-problemene som inkluderer både årsakene til disse problemene og deres respektive løsninger. Vi vil også nevne bemerkelsesverdige tilbakekallinger for å gi deg en bred forståelse av hva du kan forvente når du kjøper en av disse.

De vanligste VW Crafter-problemene inkluderer injektorproblemer som kan føre til at motoren svikter for tidlig. 2.5L TDI-dieselmotoren er sannsynligvis den mest populære motoren blant Crafter-eiere, men denne motoren er også kjent for å lide av turboladerproblemer som lettest kan bli lagt merke til på grunn av plystrelyder som kommer fra motorrommet.

DPF (Diesel Particulate Filter) er også en bemerkelsesverdig omtale som mange VW dieselmotorer opplever problemer med disse filtrene, hvorav noen kan være veldig dyrt å fikse. Til slutt må vi også nevne problemer med bakfjæringen, nærmere bestemt bakakselen.

Injektor Problemer

Hvis du føler at Crafter viser tap av kraft eller den nekter å starte, er sjansen stor for at injektorene dine er grunnen til det.  Disse kan også føre til rykkete, inkonsekvente akselerasjoner og potensielt en merkbar drivstofflukt i og rundt bilen.  Alle fire injektorene kan være et problem, og derfor bør  du inspisere disse hvis du er i markedet for en brukt Crafter.

  Vanlige problemer med Ford Mustang Mach-E

Det sies at disse skal kunne vare mellom 50.000 og 100.000 miles. Men hvis drivstoffiltrene blir tilstoppet, er disse kjent for å mislykkes tidligere, noe som betyr at du kan bli møtt med disse problemene flere ganger i løpet av varebilens levetid.  Det anbefales på det sterkeste å bytte ut alle fire injektorene samtidig når disse problemene oppstår.

2.5L TDI-motorproblemer

2.5L V6 TDI er sannsynligvis  den beste og mest populære motoren med Crafter, men den kan også lide av noen få bemerkelsesverdige problemer. For det første er turboladeren kjent for å blåse på disse som lettest kan sees ved at varebilen sender ut plystrelyder, spesielt under akselerasjon.  EGR kan også mislykkes mens mengdemåleren kan følge etter.

Alt i alt bør du ta vare på denne motoren hvis du vil at den skal vare lenge. Heldigvis har de som vedlikeholder denne motoren godt nok, en tendens til å stole på den i hundretusener av miles. VW designet denne motoren for  å kunne tåle kontinuerlig stress og misbruk, noe som gjør den så god for kommersiell bruk.

DPF (dieselpartikkelfilter) problemer

DPF (dieselpartikkelfilter) har til oppgave å kvitte seg med alle de skadelige partiklene før de forlater eksosen, noe som fører til et mindre CO2-avtrykk. Dette er viktig  for dieselmotorer som den nåværende epoken med strenge utslippsregler krevers bilprodusenter å gjøre sine dieselmotorer er rene som mulig.

Problemet med Crafters TDI-motorpaletten er imidlertid at disse ikke har nok tid til å varme opp ordentlig, noe som betyr at de ikke kan brenne av alle farlige partikler hvis de ikke kjøres i lengre perioder. Dette kan føre til tilstopping som krever at du enten rengjør DPF (hvis mulig) eller erstatter den med en ny som ikke er rimelig.

  Vanlige problemer med Peugeot 108

Problemer med bakhjulsopphengssystemet

Fjæringssystemet på Crafter må kunne bære enorm vekt i årevis uten å svikte, noe som virkelig er en vanskelig oppgave. Som sådan har bakakslene en tendens til å mislykkes oftest, noe som også var grunnen til at VW tilbakekalte Crafter tilbake i 2014.  Varebiler utstyrt med luftfjæring er enda mer problematiske ettersom luftfjæringssystemet kan føre til at varebilen synker til den ene eller den andre siden.

Et annet fjæringsrelatert problem med VW Crafter er et der  2016-2018 Crafter er utsatt for at  C ardan-akselen bryter av varebilen og dermed forårsaker en ulykke. Dette førte også til en tilbakekalling tilbake i 2018 da VW tok seg av dette problemet for det meste.

FAQ-seksjon

Er Volkswagen Crafter pålitelig?

Volkswagen Crafter har et ganske konsekvent rykte for å være pålitelig og langvarig, noe som delvis er grunnen til at disse er så populære i 2.  Siden de fleste av disse blir brukt til kommersielle flåteformål, har de en tendens til å bli opprettholdt når det er nødvendig, noe som gjør dem i stand til å vare år etter år uten større overhalinger.

Imidlertid er det også en anstendig mengde av disse som ikke har blitt vedlikeholdt også, noe som til slutt førte til at de mislyktes for tidlig. Som sådan, hvis du er i markedet for en av disse, sørg for å gjøre en inspeksjon før kjøp.

  Problemer med girkassen i VW Tiguan

Hvilke varebiler konkurrerer med VW Crafter?

VW Crafter er ikke den eneste varebilen i dette segmentet, noe som betyr at den konkurrerer med den litt dyrere Mercedes Benz Sprinter og den litt rimeligere Ford Transit. Alle disse tre er umåtelig populære og vil sannsynligvis forbli slik i lang tid fremover.

1. generasjon Crafter og Sprinter  deler en anstendig mengde deler med hverandre, noe som betyr at de er bemerkelsesverdig like.  Vi må også nevne Fiat Ducato og Renault Master som de to andre VW Crafter rivaler.

Er VW Crafter en elektrisk varebil?

For modellåret 2017 kom VW ut med e-Crafter som er en av de aller første elektriske varebilene i dette segmentet. e-Crafter bruker et ganske lite 43kWh batteri som er nok til å gi deg mellom 100 og 130 miles rekkevidde.  Lasterommet er oppført på 11,3 kubikkmeter, det huser en enkelt elektrisk motor med 136 hk og 214 lb-ft dreiemoment.

VW kommer sannsynligvis til å oppdatere e-Crafter snart med et større batteri, sannsynligvis det du kan få med den splitter nye VW .ID Buzz.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter