Vanlige problemer med Skoda Scala

Skoda Scala

Skoda Scala er en fin bil for en familie, da den er romslig og praktisk. Det er også flott for daglig kjøring, da det er effektivt og pålitelig. Men som de fleste biler har denne modellen også forskjellige problemer som interesserte kjøpere bør vite om. Men hva er de vanligste problemene med Skoda Scala?

Noen av de vanligste problemene med Skoda Scala er defekte setetrekk, feil programvare, risting, ujevn slitasje på bakdekkene og overdreven oljeforbruk. Andre brukere har rapportert å ha turbosvikt, tette drivstoffinjektorer og timingkjedefeil.

Hva er de vanligste problemene med Skoda Scala?

Feil programvare

Dette problemet er kanskje ikke vanlig i alle Skoda Scala-modeller, men det tvang produsenten til å tilbakekalle. Programvaren til kommunikasjonsmodulen for nødanropssystemet oppfyller ikke de anbefalte spesifikasjonene. I stedet ble feil datasett lastet opp til OCU-enheten.

Derfor vil ikke funksjonene til e-anrop og informasjons- eller serviceanrop fungere riktig på grunn av denne programvarefeilen. Likevel er den gode nyheten at alle de berørte bilene ble tilbakekalt. Produsenten tilbakekalte Skoda Scala-modeller laget mellom august og september 2019.

Defekte setetrekk

Et annet problem som tvang produsenten til å tilbakekalle Skoda Scala-modeller laget mellom februar og september 2019 er defekte setetrekk. Produsenten bemerket at sømmene på setetrekkene kan være defekte. Som et resultat kan dette påvirke beskyttelsesfunksjonen til sidekollisjonsputene, og dermed øke faren for skader i tilfelle en ulykke.

Så hvis du har tenkt å kjøpe en brukt Skoda Scala-modell laget i 2019, må du sørge for at dette problemet ble løst.

Ujevn slitasje på tvers av bakdekkene

Til tross for at det ikke er veldig vanlig, har flere brukere rapportert å ha ujevn slitasje på bakdekkene. En av brukerne oppga at bakdekkene hans gikk fra 6 mm på innerkanten til 3 mm på ytterkanten av begge bakdekkene.

  Vanlige problemer med Renault Scenic

Ujevn slitasje på dekkene er vanligvis forårsaket av en utslitt fjæring, dårlig justering, overoppblåsing og underoppblåsing. Ta bilen til en profesjonell mekaniker for inspeksjon og reparasjon.

Tette drivstoffinjektorer

Dette problemet er vanlig i alle Skoda-modeller, og Skoda Scala er ikke et unntak. Imidlertid dukker dette problemet vanligvis opp når bilen din legger på flere miles. Drivstoffinjektorene er tette på grunn av karbonoppbygging. Likevel er det enkelt å fikse dette problemet, da du må fjerne og rengjøre drivstoffinjektorene.

Overdreven bruk av olje

Skoda Scala-modellen bruker også mye olje. Likevel er dette problemet mer utbredt med 1,5-liters TSI-motoren. Noen av tingene som bidrar til overdreven bruk av olje er dårlige stempelringer, ventiler og skadede turbotetninger.

Selv om dette problemet ikke kan løses helt, kan du få mekanikeren til å inspisere motoren din og finne ut om det er en lekkasje eller andre problemer som forverrer oljeforbruket.

Risting

Flere mennesker har klaget over at bilen rister når de akselererer. Dette skjer vanligvis når sjåføren startet bilen ved lave hastigheter. Det skjer også ved lyskryss og når du akselererer etter å ha tatt bilen ut av parkering.

Som det første problemet vi så på, ser dette ut til å være et produksjonsproblem med Volkswagen 1.5 TSI-motorene. Så produsenten bør se på problemet.

Feil i timingkjeden

Selv om det ikke er veldig vanlig, noen Skoda Scala brukere har også rapportert å ha timing kjeden feil. Timing kjede svikt stammer fra enten skadet stempler eller skadet valvetrain. Hva mer, hvis timingkjedestrammeren svikter, vil timingkjeden også svikte.

  Vanlige problemer med Fiat Cronos

Det er viktig å fikse en dårlig timingkjede i tide, da det kan forårsake alvorlig skade på motoren.

Turbo svikt

Sist, men ikke minst, har Skoda Scala også registrert turbosvikt. Selv om det er tidlig for noen mennesker til å rapportere dette problemet på Skoda Scala, dette er et problem som er vanlig på alle Skoda-modeller. Det er viktig å merke seg at hovedårsaken til turbosvikt er uregelmessig vedlikehold. Regelmessig vedlikehold forhindrer opphopning av forurensninger som kan skade Turbo.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Skoda Scala pålitelig?

Skoda produserer noen av de mest pålitelige modellene på markedet. Og siden de fleste av Skoda Scala-delene er basert på Volkswagen Group, er dette en ganske pålitelig bil. Dessuten har mange pålitelighetsbyråer gitt en pålitelighetsscore over gjennomsnittet til denne modellen. Så du bør ikke bekymre deg for pålitelighet når du kjøper denne bilen.

Hvor lenge varer Skoda Scala?

Skoda er et veldig pålitelig og holdbart merke. Hvis den vedlikeholdes riktig, kan Skoda Scala vare i mer enn 200 km. Siden Scala-modellen ikke har vært på markedet lenge, er det imidlertid ganske tidlig å bestemme hvor lenge den vil vare. Men når vi sammenligner det med andre lignende Skoda-trimmer, bør det vare i mer enn 250k miles.

Er det dyrt å vedlikeholde Skoda Scala?

Som de fleste Skoda-modeller er Skoda Scala ganske billig å vedlikeholde. Ikke bare har denne bilen registrert færre problemer siden starten, men den er også billigere å vedlikeholde enn de fleste av konkurrentene. Det eneste problemet som brukeren vil støte på når det gjelder vedlikehold er kostnadene for reservedeler og service.

  Vanlige problemer med Renault Captur

Har Skoda Scala blitt avviklet?

Nei, Skoda Scala har ikke blitt avviklet. Det er en ny modell som har vært i produksjon fra 2019 til dags dato. Den er kommet for å bli og har allerede fått flere ansiktsløftninger. Dessuten tilbys denne bilen i forskjellige varianter og motoralternativer som gir brukerne flere alternativer.

Er Skoda Scala effektiv?

Ja, Skoda er noen av de mest drivstoffeffektive bilene på markedet. Skoda Scala er ikke et unntak. Dessuten er Skoda Scala en av de mest effektive bilene i sin klasse. Dette er fordi den har en drivstoffeffektivitet på 40 mpg, noe som er eksepsjonelt. Merk at dette er for sin 1.0-liters TSI-motor.

Konklusjon

Skoda Scala er en fantastisk kombi med eksepsjonelle funksjoner og ytelse. Det er også romslig og veldig praktisk. Imidlertid kommer denne bilen også med forskjellige problemer som brukerne bør vite om. Men med riktig pleie og vedlikehold kan de fleste av problemene som er diskutert ovenfor unngås.

Hvis du kjøper en brukt Skoda Scala, er det viktig å sikre at problemene produsenten tilbakekalte har blitt ivaretatt.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter