Vanlige problemer med Renault Captur

Renault Captur

Renault Captur ble først introdusert for modellåret 2013 som en kompakt crossover-SUV. Den andre generasjonen av Renault Captur kom ut i 2019 og får snart sin midtlivsoppdatering. Den andre generasjonen er også gjort litt større takket være en 20 mm lengre akselavstand som gjorde Captur mer romslig i baksetene.

Så langt som direkte salg er bekymret, Captur er en av de mest solgte Renault biler i moderne tid som gir mye mening siden det er en stilig, urban crossover SUV. I denne artikkelen skal vi nevne alle de vanlige problemene med Renault Captur og fortelle deg hva du trenger å se etter hvis du er i markedet for en.

De vanligste problemene inkluderer elektriske problemer som kan være både små og store. Katalysatoren er også relativt problematisk på grunn av defekt sveising, mens bremsene kan svikte på biler laget mellom 2013 og 2015. Bagasjeromsåpneren kan sette seg fast, og noen av karosseripanelene justeres ikke perfekt.

Til slutt må vi også nevne problemer med start-stopp-systemet som kan kutte bilens strøm uten grunn og kan også være relativt vanskelig å starte den etterpå.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er uten tvil de vanligste problemene med Renault Captur. Nesten halvparten av alle rapporterte problemer på nettet er direkte knyttet til bilens elektriske anlegg, noe som betyr at du bør være nøye med disse når du kjøper en brukt. Folk klaget over at navigasjonssystemet var defekt, mens klimaanlegget og dets kontroller også kan slutte å fungere.

  Vanlige problemer med Audi RS7

Noen få eiere rapporterte også problemer med frontlykter som dypper for mye, mens generatoren og batteriet også kan være et problem. Captur-modeller laget i juli 2019 har en produksjonsfeil der dynamoen kan kortslutte og forårsake brann. Disse har vært en del av en tilbakekalling, men det er ikke klart om alle 2019-modellene har blitt tatt vare på.

Problemer med katalysatoren

Det er to katalysatorrelaterte problemer vi trenger å diskutere. Den første er at noen biler er kjent for å oppleve tette katalysatorer selv i bilens tidligere livsfase. Hvis det er mulig, må disse rengjøres, hvis ikke må du bytte dem ut.

Det andre problemet har også å gjøre med en spesifikk tilbakekalling utstedt for mange 2019 Captur-modeller. Det sies at omformerne ikke var ordentlig sveiset på bilen og dermed kan falle av bilen. Sørg for å kontakte en Renault-forhandler hvis du er interessert i å kjøpe en 2019 Captur.

Problemer med bremsene

Noen få eiere av Captur klaget over at bilens bremser mistet effektiviteten uten noen åpenbar grunn. Noen har også rapportert om problemer med at bremsene slites raskt. Begge disse problemene har vært direkte knyttet til et problem der de indre hjulbuene gnisser mot bremseledningene og dermed fører til sprukne bremseslanger.

Dette var spesielt tilfelle for de tidligste Captur-modeller, så vær forsiktig med dette hvis du er i markedet for en 2013 til 2015 Captur.

Problemer med karosseripanelet

Vi trenger også å diskutere ganske mange klager om bilens karosseripaneler er ute av justering, så mye at de kan forårsake problemer med bagasjerommet åpningsmekanismen. Noen få kilder oppgir at bagasjeromslokket kan bli sittende fast og vanskelig å åpne, og at dette kan skyldes låseproblemer, men også noen problemer med at bilens karosseripaneler ikke er justert riktig.

  Skoda Kamiq 1.5 TSI-problemer

Problemer med start-stopp-systemet

Sist, men absolutt ikke minst, Captur er kjent for å oppleve en hel masse problemer med start-stopp-system som kan gjøre din daglige pendler virkelig frustrerende. For det første, du kan ikke slå av start-stopp for godt som du trenger for å slå den av hver gang du starter bilen opp som det alltid er standard på når bilen er slått av.

For det andre er systemet kjent for å koble inn ved relativt høye hastigheter og dermed låse rattet. For det tredje har eiere rapportert at bilen kan kuttes av, men den nekter å la dem starte den. Mange har rapportert at de må trykke på startknappen et par ganger før bilen endelig sparker til liv.

Ofte stilte spørsmål

Bør jeg kjøpe Renault Captur?

Hvis du vil ha en moderne, pen, relativt romslig og rimelig kompakt crossover-SUV, Renault Captur er et veldig godt alternativ. Realiteten er at disse selger som gale i Europa som folk elsker denne typen biler. Den Captur har mye å tilby for de som ønsker en normal bil, men de som ønsker noe mer luksuriøst er sannsynlig kommer til å ønske mer.

Uansett, Captur er en veldig god allrounder med anstendig motorer. Effektiviteten er veldig bra over hele linja, mens sikkerheten er begrenset til 5 starter for hver iterasjon av Captur. Det kan ikke være rask eller altfor spennende å kjøre, men det gjør alt du forventer av en moderne daglig driver.

  Vanlige problemer med Renault Espace

Hvilke Biler Rival Renault Captur?

Dette er en utrolig konkurransedyktig segment som betyr at Captur har ganske mange rivaler. Nissan Juke, Peugeot 2008, Ford Puma, Toyota Yaris Cross og VW T-Cross blir ofte sett på som de mest like motstanderne.

Den nye Hyundai Bayon er også i diskusjonen mens C3 Aircross konkurrerer direkte med Captur. Honda HR-V, og Seat Arona er alle direkte konkurrenter med Captur.

Er Renault Captur Dyrt?

Renault Captur ligger i rimelig/økonomi del av markedet, noe som betyr at det er langt fra å være dyrt, men selv økonomi-nivå biler har nå blitt ganske kostbart på grunn av stigende priser og den generelle utviklingen av bilindustrien.

Dette betyr at du kan kjøpe en lett brukt luksus crossover for en pris av en ny Captur, men Captur kommer fortsatt til å være rimeligere å leve med, så forskjellene er fortsatt der.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter