Vanlige problemer med Renault Scenic

Renault Scenic

Renault Scenic er en liten flerbruksbil som opprinnelig startet sitt liv i 1996 som en Renault Megane Scenic, men ble senere omdøpt til Scenic. Grand Scenic skapte fire forskjellige generasjoner og er en av de mest vellykkede Renault familiebiler til dags dato. I tillegg til den vanlige Scenic, Renault tilbyr også Grand Scenic som er en litt større versjon.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle de vanligste problemene med Renault Scenic og fortelle deg hva du trenger å se etter når du kjøper en brukt. Først av alt, Grand Scenic er kjent for å lide av ulike elektriske problemer, hvorav noen er bare en plage, mens andre kan gjøre bilen undrivable.

En av de mer frustrerende ting som kan skje med en Scenic eier er vann å komme inn i bilen for åpenbare grunner. Suspensjonen er også kjent for å oppleve problemer som knirking eller sliping. Drivstoff er kjent for å lekke mens motoren er også utsatt for noen bemerkelsesverdige problemer.

Alt i alt kan vi si at Scenic er ikke verdens mest pålitelige bil, men hvis riktig vedlikeholdt, er det i stand til å vare en anstendig mengde tid. Nå er det på tide å gå i dybden om alle disse problemene og fortelle deg hvordan de påvirker eieropplevelsen.

Elektriske problemer

Som nevnt i innledningen er det mange forskjellige elektriske problemer Scenic kan lide av. Alarmen er kjent for å gå av uten noen åpenbar grunn, noe som faktisk er irriterende, men som ikke utgjør noen vesentlige problemer for bilens generelle brukervennlighet. Luftblåseren kan også slutte å blåse luft og dermed forringe kjøreopplevelsen ytterligere.

  Vanlige problemer med Renault Megane

Eldre Scenic-modeller er imidlertid utstyrt med et merkelig sikkerhetssystem som kan hindre deg i å starte bilen når du vrir om nøkkelen. Sist, men ikke minst, batteriet er kjent for å dø for tidlig hvis bilen fortsetter å nippe til strøm selv etter noen timer fra å slå av bilen.

Vanninntrengning

Dessverre er det mange dokumenterte tilfeller der eiere rapporterte at deres Scenic-modeller ble fylt med vann, hovedsakelig i fotrommet foran og rundt soltaket. Sistnevnte er for det meste en ting for slutten av 90-tallet Scenic modeller, mens den tidligere er til stede på modeller laget på 2000-tallet.

For å fikse dette, må du bytte ut soltakets tetninger og rengjøre avløpet ofte, mens vannproblemet foran fotrommet kan løses hvis du rengjør det fremre plenumskammeret som vanligvis forårsaker en blokkering og tvinger vannet inn i kupeen.

Problemer med fjæring

Hvis du hører knirkende og knirkende lyder fra det fremre fjæringsområdet, er det en god sjanse for at Scenic lider av mislykkede antirullstangbøsninger. Disse har en tendens til å være mest merkbar når du går over veibølger som fartsdumper og dypere hull.

Den eneste måten å løse dette problemet på er å bytte ut krengningsstabilisatorene med nyere. Sørg for å erstatte disse tidlig etter at du har lagt merke til problemet, da ignorering av dette problemet vanligvis fører til at det forverres over tid.

Drivstofflekkasjer

Mange 2018 og 2019 Scenic modeller lekker drivstoff på grunn av problemer med drivstoff linjer og slanger, så mye at bilen kan miste mye drivstoff på svært kort tid. Dette betyr at du bør være i stand til å oppdage pytter under bilen. Slike problemer er veldig alvorlige og har til og med endt opp i flammer et par ganger.

  Vanlige problemer med Mercedes C280

Prøv å inspisere bilens drivstofftilførselsrør, da disse vanligvis er de med høyest prosentandel lekkasjer. I så fall, gå videre og erstatte den umiddelbart, ikke prøv å fikse det som disse har en tendens til å forverres relativt raskt.

Motorproblemer

Naturskjønne modeller laget på 2000-tallet kan oppleve problemer med veivakselen posisjon sensor og dermed føre til at motoren til å kutte ut. Heldigvis, dette problemet er ganske enkelt å erstatte som alt du trenger å gjøre er å kjøpe en ny sensor. Diesel-modeller kan lide av defekte glødeplugger som vanligvis spør opp «Sjekk Injection Light» varsellampe på dashbordet.

Sist, men absolutt ikke minst, Scenic er også kjent for å lide av feil EGR-ventiler som kan gjøre motoren eksplodere hvis ventilen blir sittende fast i lukket posisjon og du ikke legger merke til det i tide. Hvis den forblir åpen, kan turboladeren eksplodere.

Derfor er det viktig å følge nøye med på EGR-ventilen når du kjører Scenic, da begge disse komponentene er dyre og ganske vanskelige å bytte ut.

Ofte stilte spørsmål

Bør jeg kjøpe Renault Scenic?

Hvis du vil ha en romslig, veldig sikker og ganske godt utstyrt familiebil, bør du vurdere å kjøpe Renault Scenic. Det er virkelig en flott bil for familier, og det er derfor så mange familier går for det over noen av sine viktigste rivaler. Pålitelighet er ikke perfekt, men hvis du holder deg på toppen av alt som kan gå galt, bør du nyte en ganske problemfri eieropplevelse.

  Vanlige problemer med Volvo XC40

På den annen side, hvis du er vant til å kjøre luksusbiler, Scenic er ikke kommer til å imponere deg en bit som det kommer med massevis av billig plast interiør biter og bilens utstyr nivåer er bare bra i forhold til familie funksjoner, ikke luksus bil funksjoner.

Hva er Forskjellen Mellom Renault Scenic og Grand Scenic?

Renault Grand Scenic er lengre, bredere og høyere enn den vanlige Scenic. Grand Scenic har flere sitteplasser og er tilgjengelig med syv seter, mens den normale Scenic er strengt tatt en fem-seter. Videre har Grand Scenic mer bakkeklaring, forskjellige trimstykker, forskjellige hjul og en større prislapp.

Er Renault Scenic en SUV?

Nei, Renault Scenic er en MPV (Multi-Purpose Vehicle) som først og fremst er designet for persontransport. Den mest konsistente kundegruppen med Scenic er familier som ønsker mye plass og en veldig sikker bil uten å betale innkjøps- eller vedlikeholdspremiene som vanligvis forbindes med luksusmerker og -modeller.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter