Vanlige problemer med Suzuki Splash

Suzuki Splash

Suzuki Splash er en kompakt og pålitelig bil. Det er også effektivt og billig å vedlikeholde. Imidlertid har eiere rapportert å oppleve flere problemer. Så, hva er de vanligste problemene med Suzuki Splash?

Noen av de vanligste problemene med Suzuki Splash er overoppheting av motoren, DPF-varsellampe, oljelukt, defekte fjærfjærer, vindusviskerfeil og timingkjedeproblemer. Videre har andre eiere rapportert å oppleve varsellamper for stabilitetskontrollsystem, svikt i bakre fjærben og en surrende lyd i girkassen.

Hva er de vanligste problemene med Suzuki Splash?

Overoppheting av motoren

Dette problemet er vanlig i 2013 Suzuki Splash modellår. Motoren overopphetes på grunn av en feil med vannpumpen. Mekanikere fant ut at boltene som fester remskiven til vannpumpen vanligvis vil løsne og falle ut. Som et resultat hindrer det vannpumpen i å fungere godt, noe som får motoren til å overopphetes.

For å løse dette problemet må du bytte ut boltene eller stramme dem hvis de ikke er skadet. Du bør også bytte ut vannpumpen hvis den er defekt.

Oljeaktig lukt

Et annet problem som er vanlig med Suzuki Splash er en oljelukt inne i bilens hytte. Videre kan denne lukten bli lagt merke til når du åpner panseret på baksiden av motoren. I de fleste tilfeller er denne lukten normalt forårsaket av et delt oljeluftrør.

For å stoppe denne lukten må du bytte ut oljeluftingsrøret.

Lysende trekklys

Hvis din Suzuki Splash har en defekt trykksensor på ABS-enheten, vil det lysende trekklyset tennes. Dessuten vil bremsepedalen bli mindre responsiv. For å løse dette problemet må du imidlertid bytte ut den defekte trykksensoren og ABS-enheten.

  Fiat 500x 1.0 t3 120 CV problemer

Feil på vindusvisker

Det er normalt at vindusviskeranlegget svikter på Suzuki Splash etter å ha nådd 1000 mil-merket. Dette problemet er veldig irriterende da det produserer en knirkende lyd når det begynner å svikte. Den beste måten å løse dette problemet på er å bytte ut den defekte vindusviskeren.

Surrende lyd i girkassen

Suzuki Splash kommer med flere girkasseproblemer, og dette er en av dem. Brukere uttalte at de hørte surrende lyder fra girkassen når bilen var i første gir. Lyden forsvinner imidlertid til et annet gir. Merk at dette problemet kan være forårsaket av mangel på olje eller girkassekoblinger.

For å løse dette problemet må du fylle på olje og deretter bytte ut girkassens koblinger hvis de er skadet eller defekte.

Advarselslampe for dieselpartikkelfilter

Varsellampen for dieselpartikkelfilteret tennes når dieselpartikkelfilteret er tilstoppet. DPF blir tilstoppet når bilen ikke kjøres på lange turer. Dette er viktig for alle biler med dieselpartikkelfilter. For å løse dette problemet må du rengjøre DPF. Men for å unngå det, må brukeren kjøre bilen på åpne veier i lang tid og ikke bare rundt i byen.

Defekt fjæring fjærer

Når du hører en skarp bankelyd som kommer fra fjæringen når du kjører over fartsdumper, er dette en indikasjon på at du har ødelagte fjærfjærer. Å fikse dette problemet er enkelt, da du må bytte ut de defekte fjærene.

Feil på bakre fjærben

Et annet fjæringsproblem som Suzuki Splash-brukere bør være klare til å håndtere, er svikt i bakre fjærbein. Den bakre fjærbenet er utsatt for svikt, og den produserer en bankelyd når den svikter. For å løse dette problemet må du bytte ut den mislykkede bakre fjærbenet.

  Vanlige problemer med BMW 340i

Problemer med registerkjeden

Suzuki Splash er utstyrt med en timingkjede, i stedet for en tannrem, som er mer holdbar og trenger mindre vedlikehold. Mange Splash-brukere har rapportert at registerkjeden strekker seg eller går i stykker for tidlig. Som et resultat må du bytte ut registerkjeden tidligere, noe som er ganske dyrt.

Advarselslampe for stabilitetskontrollsystem

Selv om det ikke er veldig vanlig, har flere Suzuki Splash-brukere også rapportert at de opplever SCS-varsellamper. Dette lyset tennes vanligvis når stabilitetskontrollsystemet er defekt. For å løse dette problemet må du bytte ut stabilitetskontrollsystemet.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Suzuki Splash en pålitelig bil?

Suzuki Splash kan ha massevis av problemer og mangler, men denne bilen er pålitelig. Mange pålitelighetsbyråer har gitt den en poengsum over gjennomsnittet, noe som er imponerende. I tillegg er denne modellen billig å vedlikeholde og flott for bykjøring.

Hvor lenge varer Suzuki Splash?

Dette vil avhenge av hvor godt du vedlikeholder og kjører bilen. Imidlertid, med riktig pleie og vedlikehold, kan denne bilen vare i mer enn 250 km. I gjennomsnitt bør Suzuki Splash vare mellom 150.000 og 260.000 miles (ca. 418429,44 km).

Er det dyrt å vedlikeholde Suzuki Splash?

Nei, vedlikehold av Suzuki Splash er rimelig sammenlignet med de fleste av sine rivaler. Dessuten registrerer denne bilen færre problemer, noe som gjør den billig å vedlikeholde. Videre er kostnadene for reparasjon og arbeidskraft veldig rimelige, i motsetning til noen av konkurrentene som vil koste deg nesten det dobbelte for de samme delene.

  Vanlige problemer med Kia Ceed

Hvilken er den minst pålitelige Suzuki Splash modellår?

Suzuki har produsert Splash-modellen siden 2008. Gjennom årene har det klart å komme med noen eksepsjonelle modellår som har skilt seg ut fra konkurrentene. Noen modellår som de som ble laget mellom 2008 og 2010 var imidlertid plaget med problemer.

Så, hvis du ønsker å kjøpe en brukt Suzuki Splash modell, prøv å holde seg borte fra 2008 til 2010 modell år. De fleste av disse modellene er plaget med problemer som timing kjede problemer, oljelekkasjer, strømbrudd, overføring problemer, og elektriske problemer.

Er Suzuki mer pålitelig enn Nissan?

Ja, Suzuki er mer pålitelig enn Nissan nå. Dette var imidlertid ikke tilfelle tidligere da Nissan produserte mer pålitelige biler. I dag anses Suzuki for å være et av de mest pålitelige vanlige bilmerkene i markedet. Bare Toyota, Honda og Lexus regnes som mer pålitelige.

Bunnlinjen

Suzuki Splash kan være en effektiv, praktisk, rimelig og pålitelig bil, men den kommer også med flere problemer som fremhevet ovenfor. Likevel, med godt stell og vedlikehold, kan Suzuki Splash vare i mer enn 12 år.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter