Vanlige problemer med Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe er en liten femdørs elbil som ble introdusert for første gang i 2012. Den er designet for å være en liten bybil som kan ta seg gjennom trafikken i travle europeiske bysentra. Zoe er designet for å ta opp så lite plass som mulig, noe som betyr at den ikke er spesielt romslig eller egnet for langturskjøring.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle de vanligste problemene med Renault Zoe, noe som betyr at vi skal fortelle deg hva som kan gå galt med Zoe, hvor alvorlig det er, og hva du kan gjøre for å fikse det. Dette omfatter blant annet problemer med bremsene, som kan bli uvirksomme, og problemer med gasspedalen.

Det kan også være problemer med girkassen, som kan føre til at parkeringsgiret kobles ut og bilen ruller rundt. Vi må også snakke om sikkerhet, for Renault Zoe er ikke en spesielt sikker bil, spesielt ikke for en bil fra etter 2010. Selv om dette teknisk sett ikke er et problem i forhold til pålitelighet, er det et alvorlig problem.

Det siste problemet vi skal snakke om, er varmeapparatet som kan svikte og slutte å blåse ut varm luft. Alt i alt er Zoe omtrent gjennomsnittlig pålitelig, men bare hvis du tar godt vare på den.

Problemer med bremsene

Renault har hatt noen få av sine biler som har hatt problemer med at den indre bremseslangen gnir mot de indre hjulbrønnene og forringes over tid. Dette kan føre til at slangene lekker, noe som igjen fører til svært dårlig bremserespons. Hvis dette skjer, vil du få problemer med å stoppe bilen, uansett hastighet.

  Vanlige Ford Transit 2.2 TDCi problemer

Dette var en av grunnene til at Renault tilbakekalte et stort antall av disse to ganger for å løse problemet. Det beste du kan gjøre er å holde et øye med bremseslangene og inspisere dem hver gang du skifter olje. Hvis de virker slitte, må du bytte dem ut før de begynner å lekke, slik at du ikke havner i en ulykke.

Problemer med gasspedalen

Det har vært noen få tilfeller der Renault Zoe-eiere har klaget over at gasspedalen har satt seg fast og dermed ikke lar deg slippe gassen. Dette problemet høres veldig alvorlig ut, og det er fordi det virkelig er alvorlig. Renault har gått ut og sagt at noen 2017-modeller har fått feil pedal montert.

Den tilhørende tilbakekallingen sørget for at alle disse pedalene ble byttet ut, men det var situasjoner der folk klaget over dette problemet selv etter at pedalen var byttet ut. Alt i alt bør du alltid sjekke gasspedalen hos forhandleren for å forsikre deg om at alt er som det skal være.

Problemer med girkassen

Det er kjent at en liten tapp i Zoes girspak kan brekke og føre til at bilen ruller av gårde selv når den er parkert. Heldigvis påvirkes ikke håndbremsen av dette problemet, noe som betyr at du bør kunne motvirke dette problemet ved å aktivere den elektroniske håndbremsen når du velger park.

Dette er likevel et alvorlig problem, og Renault har gjort noen tilbakekallinger for å få bukt med problemet. Ta kontakt med en Renault-forhandler og spør om bilen du ser på har vært omfattet av noen av disse tilbakekallingene.

  Vanlige problemer med Fiat Ducato

Dårlige sikkerhetsresultater

Euro NCAP «tildelte» Renault Zoe en elendig karakter på 0 av 0 stjerner, noe som betyr at den ikke tilfredsstiller minimumskravene som kreves for at den skal anses som en sikker bil. Dårligst går det i sidekollisjonstesten, der Zoe ikke klarer å holde fører og passasjerer tilstrekkelig trygge.

Zoe er riktignok en veldig liten bil, så det er naturlig å tenke at den burde være relativt utrygg, men det er ikke alltid tilfelle, for det finnes mange 5-stjerners biler med lavere sikkerhetskrav der ute.

Problemer med varmeapparatet

Hvis du føler at varmeapparatet ikke klarer å gi deg varm luft, bør du inspisere det så snart som mulig. Sørg først for å slå av ECO-modus, da ECO-modus noen ganger kan være problemet. For å fikse dette må du reparere klimaanleggets varmeapparat og oppdatere programvaren.

Hvis viften ikke fungerer, må du teste strøminngangene. Hvis de er der, men viften fortsatt ikke fungerer, må du bytte den ut.

FAQ-seksjonen

Blir Renault Zoe avviklet?

Ja, Renault Zoe ser ut til å gå inn i sin evige hvile, ettersom den skal erstattes av den kommende Renault 5 EV. Renault mente at det ville være best å gjenopplive Renault 5-navnet, men Zoe befinner seg i samme segment, noe som betyr at den måtte bort for å gi plass til Renault 5.

  Vanlige problemer med Kia Carnival

Dette er fornuftig ettersom bilprodusentene er opptatt av å komme med helt nye, spennende elbilmodeller med futuristisk design for å reetablere merket. Den originale Renault 5 er en av de mest ikoniske Renault-modellene gjennom tidene, så den nye Renault 5 EV bør bli en virkelig interessant bil.

Hva konkurrerer med Renault Zoe?

I dette segmentet finnes det noen svært like biler, som alle er små og drives av elektrisitet. Blant disse er Fiat 500e, som er en litt stiligere liten elbil, Mini 500 Electric, som også er en ikonisk bil, og den nye Honda e, som er den desidert kuleste lille elbilen på markedet akkurat nå.

Alt i alt er dette segmentet i ferd med å fornyes, noe som betyr at alle disse kommer til å bli viktigere og viktigere etter hvert som tiden går.

Hvor mange kilometer kan Renault Zoe kjøre?

Med en batterikapasitet på 52,5 kWh skal du kunne kjøre rundt 240 km på en full lading. Ladehastigheten ligger på mellom 3 kWh og 22 kWh, noe som er tregt etter dagens standard, og som er en av grunnene til at Renault Zoe må byttes ut med en mer moderne bil med mulighet for DC-hurtiglading.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter