Skoda Octavia 1.2 tsi-problemer

Skoda Octavia

Skoda Octavia 1.2 tsi-motoren er en av de mest populære motorene i Skoda Octavia-serien. Den er tilgjengelig i andre og tredje generasjon Octavia-modeller. Til tross for å prestere ganske bra, kommer denne motoren også med flere problemer. Men hva er Skoda Octavia 1.2 tsi problemer?

Vanlige problemer med Skoda Octavia 1.2 tsi-modellen inkluderer EGR-ventilproblemer, defekt ECU, overdreven oljeforbruk, tett gasshus og blokkert DPF. Videre har noen brukere også rapportert om problemer med timingkjeden, vibrasjoner i drivakselen, problemer med svinghjul med dobbel masse, problemer med topplokkpakning og drivstofflekkasje.

Hva er de vanligste problemene med Skoda Octavia 1.2 tsi-modellen?

Problemer med EGR-ventilen

Avgassresirkuleringsventilen (EGR-ventilen) styrer strømmen av eksosgass som resirkuleres avhengig av motorbelastningen. Men etter å ha kjørt bilen i flere kilometer, kan denne ventilen bli blokkert på grunn av karbonoppbygging. Som et resultat kan dette føre til ujevn tomgang eller nøling.

Avhengig av hvor alvorlig problemet er, kan du fjerne EGR-ventilen og rengjøre den eller bytte den ut.

Defekt ECU

Et annet vanlig motorproblem som Skoda Octavia 1.2 tsi-brukere står overfor er en defekt ECU. Motorstyringsenheten hjelper motoren til å fungere jevnt ved å kontrollere mengden drivstoff som kommer inn i motorens sylindere. Så hvis ECU er defekt, kan det føre til mange motorproblemer.

Den beste måten å fikse en defekt motorstyringsenhet er ved å omprogrammere den. Dette bør løse problemet.

Blokkert DPF

Dette er et vanlig problem i de fleste Skoda-biler med dieselmotorer. Og siden Skoda Octavia 1.2 tsi er en dieselmotor, bør brukerne være klare til å takle dette problemet. Vær oppmerksom på at dieselpartikkelfilteret (DPF) kan bli blokkert av partikler fra forbrenning av drivstoff.

  Problemer med Audi 2.0 TFSI-motoren

Dette problemet oppstår vanligvis når føreren ikke kjører bilen over lange avstander. Som et resultat brenner ikke motoren fast avfall godt, noe som fører til en blokkering. For å løse dette problemet må du kanskje kjøre bilen på en åpen vei i fjerde gir i rundt 10 til 15 minutter for å forhindre dette problemet.

Tett gasspjeldhus

Bortsett fra at DPF blir tilstoppet, kan gasshuset også være tilstoppet og forårsake flere motorproblemer. Dette problemet kan føre til manglende akselerasjon og at bilen stopper i veikryss. For å løse dette problemet må du fjerne og rengjøre gasshuset.

Økt oljeforbruk

Dette er et av problemene som brukere av Skoda Octavia 1.2 tsi-motoren skal være klare til å takle. Men for å minimere oljeforbruket, må sjåføren skifte olje hver 15 til 20 km, i stedet for de normale 30 km.

Problemer med timingkjeden

Det har vært flere rapporter om timingkjedeproblemer i Skoda Octavia tsi-motorer. Så 1,2-liters TSI-motoren er ikke et unntak. Problemet er knyttet til variabel verdi system slik at ventilene til å løfte og la motoren til å yte bedre ved høyere turtall. Hvis du har fått dette problemet, besøk en profesjonell mekaniker for å fikse det.

Problemer med svinghjul med dobbel masse

Dette er et av de største problemene som Skoda Octavia-brukere har møtt gjennom årene. Likevel er den gode nyheten at produsenten tilbakekalte de berørte modellene, og problemet ble løst. Dette problemet forårsaker alvorlig skade på motoren. Derfor, hvis du kjøper en brukt Skoda Octavia, må du sørge for at brukeren hadde dette problemet løst.

  Vanlige problemer med BMW 320i

Vibrasjon i drivakselen

Drivakselen konverterer dreiemoment fra bilens motor til hjulene. Likevel, når bilen din legger på flere miles, slites drivakselen også ut. Du kan begynne å oppleve vibrasjoner i drivakselen når bilen din treffer mellom 1900 og 2900 omdreininger i minuttet. Dette er et tegn på at du bør bytte bilens drivaksel.

Drivstofflekkasje

Dette er et annet problem som fikk produsenten til å tilbakekalle noen Skoda Octavia-modeller. Drivstofflekkasje i de berørte 1.2 tsi-modellene er forårsaket av høytrykksdrivstoffrør. Merk at dette problemet er alvorlig, og det bør tas hånd om umiddelbart. Likevel tilbakekalte produsenten de berørte modellene, og problemene ble løst. Det var vanlig i 2009 og 2011 Skoda Octavia-modellene.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvor pålitelig er Skoda Octavia 1.2 tsi-motoren?

Selv om de fleste anser Skoda Octavia 1.4 tsi for å være den beste Skoda Octavia-motoren, er den ikke den mest pålitelige motoren. Merkelappen for den mest pålitelige Skoda-motoren går til 1.2 tsi-modellen. Denne motoren rapporterer ikke mange problemer, og det er ganske pålitelig.

Hvor lenge gjør Skoda Octavia 1.2 tsi motor siste?

Skoda Octavia tsi-motoren kan vare opp til 150 000 miles. Men med riktig pleie og vedlikehold kan denne motoren vare i mer enn 200 000 miles. For at dette skal skje, må brukeren følge Skodas anbefalte planlagte vedlikeholdstjeneste. I tillegg må gode kjørevaner utøves.

  Vanlige problemer med Skoda Scala

Hvilken er den beste Skoda Octavia-motoren?

Skoda Octavia er en liten familiebil som leveres i en femdørs liftback eller femdørs karosseridesign. Den leveres også med flere motorer, inkludert 1,2-liters TSI SOHC I4, 1,4-liters 8V I4, 1,6-liters 8V I4, 2,0-liters 8V I4, 2,0-liters CR DOHC I4-motorer og mye mer.

Til tross for at de fleste av disse motorene er kraftige og yter godt, er ikke alle av dem veldig pålitelige. Derfor går tittelen for den beste Skoda Octavia-motoren til 1,4-liters TSI DOHC I4-motoren. Ikke bare er denne motoren pålitelig, økonomisk og kraftig, men den er også holdbar.

Avsluttende tanker

Skoda Octavia er en av de mest solgte Skoda-modellene på markedet. I tillegg kommer modellen med flere motoralternativer som lar kjøpere velge en motor eller modell som best oppfyller deres behov. En av de mest populære Skoda Octavia-motorene er 1.2 tsi-motoren. Selv om denne motoren er pålitelig og økonomisk, kommer den også med flere problemer.

Med riktig pleie og vedlikehold kan Skoda Octavia 1.2 tsi-motoren vare lenge. Likevel er det også viktig å merke seg at 1.2 tsi-motoren i andre generasjons modell er mer problematisk enn den som er omtalt i tredje generasjon Skoda Octavia-modellen.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter