Er Hyundai Santa Fe en god bil?

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe er en mellomstor familie SUV som først ble introdusert tilbake på begynnelsen av 2000-tallet. De to første generasjonene av Santa Fe var populære blant familier, men det virkelige hoppet i popularitet kom med de to siste generasjonene, spesielt den nyeste modellen.  Som sådan er Santa Fe nå en av de mest populære mellomstore familie-SUV-ene, men er Hyundai Santa Fe en god bil?

Ja, den nyeste Santa Fe-modellen er utvilsomt en veldig god bil, da den vant ganske mange priser av den grunn. For det første er motorene sofistikerte, effektive og relativt kraftige. Den nye Santa Fe ser ut som en ekte SUV fra 2020-tallet takket være et futuristisk og elegant interiør og utvendig design. Kjøreopplevelsen er ikke noe spesielt, men vil gjøre det for de fleste.

Når det gjelder pålitelighet, klarer Santa Fe å være i topp 10-20% av de mest pålitelige mellomstore SUV-ene på markedet, men det er noen problemer som er verdt å snakke om i større detalj. Disse inkluderer motorproblemer, problemer med bremsene, elektriske problemer og problemer med ulike utstyrsdeler og funksjoner.

Verdimessig hører Santa Fe hjemme i den «rimelige» mellomstore SUV-braketten og klarer å holde verdien anstendig på 2. håndmarkedet. Det praktiske er på nivå med andre SUV-er fra dette segmentet, noe som betyr at den enkelt kan brukes som familietransportør.

Hyundai Santa Fe – Kraftverket

Den nyeste Santa Fe ble ansiktsløftet for omtrent et år siden da Hyundai bestemte seg for å droppe alle dieselmotorer fra sitt utvalg. Som sådan består bensinmotorutvalget av en 2.5L 4-sylindret turboladet motor som kommer i to trinn av melodi. Den svakere modellen får 194hp og 182lb-ft dreiemoment mens den kraftigere modellen får 281hp og 311lb-ft dreiemoment.

  Hyundai Nexus Pålitelighet

Hvis du vil ha en diesel Santa Fe, må du gå for pre-facelift-modellene som kommer med en enestående 2.2L 4-sylindret dieselmotor med enten 193 hk eller 203 hk.  Du kan også få Santa Fe i to hybrid iterasjoner. Den ene får en 1.6L inline 4-sylindret motor med 265 hk kombinert med en elektrisk motor, mens den andre bruker samme oppsett, men får 230 hk totalt.

Santa Fe er tilgjengelig enten som FWD-bil eller en full-on AWD-bil som bør være ditt valg med tanke på at dette tross alt er en mellomstor SUV. Effektivitetsmessig kan du forvente å komme deg rundt 41MPG med eldre dieselmotorer, 28MPG med nåværende bensinmodeller og opptil 140MPG med hybridmodellene.

Hyundai Santa Fe – Design og chassis

Den nyeste Hyundai Santa Fe-modellen ser betydelig bedre ut sammenlignet med tidligere generasjoner som ikkeer såminneverdig.  En blanding av en boksete SUV-design med futuristiske elementer, slanke frontlykter og en stor grilløkning øker bilens generelle tilstedeværelse på veien med ganske mye. Interiøret er pent lagt ut med mye klasse, men det er ikke på et ekte luksus SUV-nivå.

Innstillingen av chassis og fjæring er skreddersydd for brukervennlighet og komfort. Bilen kjører rimelig bra over humper og lener seg mye inn i svinger, noe som betyr at den på ingen måte er en sporty SUV. Alt i alt kjører Santa Fe som de fleste andre mellomstore SUV-er i dette segmentet.

  Er Hyundai Elantra en god bil?

Hyundai Santa Fe – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, sier de fleste online anerkjente kilder som JD Power, RepairPal og Consumer Reports at Santa Fe tilhører den «mest pålitelige mellomstore SUV-gruppen». Dette betyr mye fordi mellomstore SUV-er er notorisk dyre å reparere, spesielt nyere modeller med masse utstyr og teknologi.

De vanligste Santa Fe-problemene inkluderer stansing av motoren, overdreven oljeforbruk og elektriske problemer knyttet til bilens infotainmentsystem og batteriet / dynamoen. Vi må også nevne problemer med ABS-modulen, et eksploderende soltak og potensielt til og med mulige brannfarer.

Hyundai Santa Fe – Verdi og praktisk

Basisprisen på en fwd SE-modell på inngangsnivå er godt under $ 30.000, noe som er en veldig god pris med tanke på hva du får.  En fullastet kalligrafimodell kommer til å sette deg tilbake for $ 41 000 veldig enkelt,  noe som er litt vanskeligere å svelge, da $ 40 000 kan gi deg noen plysj SUVer som er både større og kraftigere.

Praktisk er ikke noe å skamme seg over fordi Santa Fe tilbyr store plass til seter, et stort bagasjerom og god synlighet. Den er fullpakket med mange familievennlige funksjoner som innvendige lagringsplasser, USB-porter, trådløse ladeputer og solgardiner.  Det er også enkelt å komme seg inn og ut av Santa Fe takket være høyere bakkeklaring.

FAQ Seksjon

Hvilke biler konkurrerer med Hyundai Santa Fe?

Den nærmeste konkurrenten til Hyundai Santa Fe er Kia Sorento som bruker mer eller mindre samme drivlinje og andre underlag. Andre konkurrenter inkluderer Subaru Forester, Honda CR-V, Nissan Rogue, Toyota RAV-4, Jeep Cherokee, Chevy Equinox, Mazda CX-5 og Ford Escape.

  Hyundai Veloster Pålitelighet

Dette er et ekstremt konkurransedyktig segment som betyr at det er mange flere SUVer som kan konkurrere med Santa Fe, men disse er de mest populære totalt sett.

Er Hyundai Santa Fe en luksus-SUV?

En fullastet Hyundai Santa Fe med den kraftigste motoren, AWD, og Kalligrafi trim nivåer kommer til å sette deg tilbake for rundt $ 40.000 – $ 42.000 som sikkert er mye penger. Den «billigste» ekte luksuskonkurrenten er imidlertid Volvo XC90 som starter på litt under 50.000 dollar. Mercedes GLE er nærmere $ 60.000 mens BMW X5 er godt over $ 60.000.

Dette betyr at Santa Fe er et sted mellom en billig SUV og en luksus SUV, men den kan ikke konkurrere med ekte luksus SUVer i det hele tatt.

Hvor lenge skal en Hyundai Santa Fe vare?

Det er vanskelig å forutsi hvor lenge en bil kan vare, da det for det meste er avhengig av hvor godt du tar vare på den. Men hvis vi skulle forutsi, vil vi si at Santa Fe lett skal kunne gjøre 200.000 -250.000 miles uten å trenge store overhalinger.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter