Er Jeep Cherokee en god bil?

Jeep Cherokee

Jeep er blant de mest eventyrlystne små SUV-ene på markedet. Den leveres med god lasteplass, utmerket slepekapasitet, en romslig hytte, nydelige seter og anstendig drivstoffeffektivitet. Men er Jeep Cherokee en god bil?

Totalt sett er Jeep en fin kompakt SUV. Den er ideell for folk som leter etter en liten terrengkjører med enestående slepekapasitet og drivstoffeffektivitet. Videre har den en utmerket hytte med et stort lasteområde. Likevel kommer det også med flere tilbakeslag, for eksempel dårlig ytelse og lav pålitelighet.

Jeep Cherokees historie

Jeep Cherokee er en av flere Jeep SUVer som tilbys av Jeep. Denne bilen ble formelt markedsført som Jeep Wagoneer, men skiftet navn til Jeep Cherokee. Dessuten ble denne bilen oppkalt etter Cherokee-stammen til nordamerikanske indianere.

Jeep har produsert Jeep Cherokee fra 1974 til dags dato. For tiden er bilen i sin femte generasjon og har gjennomgått mange modifikasjoner gjennom årene. Den har også et større søsken, referert til som Jeep Grand Cherokee, som er større og kraftigere.

Funksjoner av Jeep Cherokee

Utseende

Jeep Cherokee er ikke den penste bilen i sin klasse, men den ser elegant ut. I tillegg har den et fint interiør, men det mangler ganske mye sammenlignet med sine store rivaler, som Hyundai Tucson og Volkswagen Tiguan. Vær oppmerksom på at noen utvendige og innvendige funksjoner varierer i henhold til Cherokee-trim som du velger.

Selv ikke så romslig som sine rivaler, kommer Jeep Cherokee med en større kropp og dimensjoner. Den har en akselavstand på 106,5 tommer, en lengde på 182 tommer, en bredde på 73,2 tommer og en høyde på 65,7 tommer.

  Er Jeep Commander en god bil?

Prestasjon

Dette er et område hvor Jeep Cherokee mangler. Jeep Cherokee kommer med forskjellige trims, men de fleste av konkurrentene overgår det. Base trim er Jeep Cherokee Altitude, mens high-end trim er Jeep Cherokee Limited 4X4. Andre populære trims er X, Latitude og Trailhawk.

Basen Jeep Cherokee leveres med en 3,2-liters V-6-motor som leverer maksimalt 271 hk og 239 lb-ft dreiemoment. Derimot kommer den avanserte, Jeep Cherokee Limited trim med en 2,4-liters inline-4-motor som gir opptil 180 hk og 171 lb-ft dreiemoment.

Generelt er Jeep Cherokee ikke den best presterende bilen i sin klasse. Biler som Honda CR-V, VW Tiguan og Mazda CX-5 presterer mye bedre.

Komfort og lasterom

Jeep Cherokee kan være større på utsiden enn de fleste av sine rivaler, men det er ganske mindre på innsiden. For eksempel har den et mindre lasteområde enn Honda CR-V og Ford Escape. I tillegg føles hytta begrenset på grunn av de små vinduene og de høye vinduskarmene.

Når baksetene på Jeep Cherokee er brettet, tilbyr denne bilen totalt 54,7 tommer lastplass, noe som er anstendig.

Drivstoffeffektivitet

En av de mest utfordrende delene med å eie en SUV er at de bruker mye drivstoff. Det er imidlertid ikke tilfelle med Jeep Cherokee, da det er blant de mest drivstoffeffektive bilene på markedet. Den har en EPA-vurdering på 19 mpg i byen, 27 mpg på motorveien og 22 mpg kombinert.

Tatt i betraktning at Jeep Cherokee er en off-roader, er det veldig drivstoffeffektivt. Derfor vil brukerne spare litt penger.

  Vanlige problemer med Jeep Compass

Pris

Jeep Cherokee er mye dyrere enn de fleste av konkurrentene. For eksempel, basen Jeep trim, Cherokee Altitude går for $ 31,500, mens den mest avanserte trim, Cherokee Limited 4X4 trim går for $ 40,400.

Når du sammenligner dette med Volkswagen Tiguan som går for $ 27,600, eller Honda CR-V som går for $ 27,580, vil du oppdage at Jeep Cherokee er noe dyrere. Tvert imot, disse to bilene presterer bedre enn Cherokee.

FAQ

Hvor pålitelig er Jeep Cherokee?

Når det gjelder pålitelighet, fungerer jeep ikke veldig bra. Mange pålitelighetsbyråer vurderer Jeep Cherokee som en av de minst pålitelige kompakte SUV-ene på markedet. Forbrukerrapporter rangerer Jeep Cherokee som å ha under gjennomsnittet pålitelighet, mens J.D. Power rangerer samme bil som å ha litt over gjennomsnittet pålitelighet.

Hva er forskjellen mellom Jeep Cherokee og Jeep Grand Cherokee?

Hovedforskjellen mellom Jeep Cherokee og Jeep Grand Cherokee er deres størrelse. Jeep Grand Cherokee er en mellomstor SUV, mens Jeep Cherokee er en liten eller kompakt SUV. I tillegg er Grand Cherokee kraftigere og dyrere enn Cherokee.

Har Jeep Cherokee mange problemer?

Jeep Cherokee kommer med flere problemer som eiere eller interesserte kjøpere bør vite om. Noen av problemene inkluderer motorboding, motoroljelekkasjer, overføringsproblemer, feil elektrisk liftgate, problemer med sammenleggbare speil, fjæringsproblemer og forsinkede girskift.

Hva er den høye kjørelengden på Jeep Cherokee?

Den høye kjørelengden på Jeep Cherokee er 250 000 miles eller mer. Til tross for at Jeep Cherokee er mindre pålitelig enn de fleste av sine rivaler, holder denne bilen opp lenge. De fleste brukere har rapportert at de begynte å ha alvorlige problemer etter å ha dekket over 150 000 miles. Så hvis denne bilen er godt vedlikeholdt, kan den vare lenge.

  Vanlige problemer med Jeep Commander

Hvilken bil er bedre – Jeep Cherokee eller Volkswagen Tiguan?

Det kommer an på hva du leter etter. Først og fremst er Jeep Cherokee litt dyrere enn Volkswagen Tiguan. På den annen side tilbyr Jeep Cherokee en eventyrlig tur og er den bedre terrengkjøreren. Likevel har Tiguan et mer romslig og eksklusivt interiør sammenlignet med Cherokee.

Når det gjelder enkel vedlikehold, tar Jeep Cherokee dagen. Likevel har Volkswagen Tiguan et romslig interiør og et større lasteområde.

Sammendrag

Generelt er Jeep Cherokee en av de beste kompakte SUV-ene på markedet. Bilen er romslig, elegant, luksuriøs, med mye lasteplass og enestående slepekapasitet. Dessuten er det billigere å vedlikeholde enn de fleste av konkurrentene.

Likevel er denne bilen ikke pålitelig, da de fleste pålitelighetsbyråer rangerer den under gjennomsnittlig pålitelighet. På toppen av det er det en av de dårligst presterende bilene i sin klasse, da konkurrenter som Honda CR-V, Range Rover Evoque og Volkswagen Tiguan presterer bedre.

Nyheter