Er Kia EV6 en god bil?

Kia EV6

Kia EV6 er den første helelektriske bilen fra Kia. Kia er kjent for å lage noen av de mest pålitelige bilene på markedet. Men er Kia EV6 en god bil?

Ja, Kia EV6 er en flott bil hvis du leter etter en romslig, stilig, effektiv, komfortabel, sikker, pålitelig og rimelig helelektrisk kompakt crossover SUV. Tvert imot er det kanskje ikke så tiltalende for en person som leter etter en luksuriøs, svært avansert og stor SUV.

Historien om Kia EV6

Kia EV6 er en batterielektrisk kompakt crossover SUV. Den er produsert av Kia og har vært i produksjon fra 2021 til i dag. Dessuten er det den første Kia helelektriske bilen, og den er basert på Electric Global Modular Platform (E-GMP), som ligner på Hyundai Ioniq 5.

Videre er Kia EV6 blant de første modellene som er navngitt under den nye nomenklaturen designet for en serie Kia elbiler, som vil variere fra EV1 til EV9. I tillegg ble Kia EV6 kåret til årets europeiske bil i 2022.

Funksjoner i Kia EV6

Utseende

Kia EV6 ser spektakulær og stilig ut. Takket være funksjoner som den elegante frontgrillen, flush dørhåndtak, matte svarte utvendige aksenter, 19-tommers lettmetallfelger, LED-baklykter, bakspoiler og slanke elektrisk sammenleggbare sidespeil. Det er en av de flotteste bilene i sin klasse.

Bortsett fra å ha et fint interiør, ser eksteriøret også enestående ut med en dobbel 12.3-tommers panoramaforbindelse, Apple CarPlay, et lydsystem med 6 høyttalere, automatisk klimakontroll med to soner, tilt og teleskopisk rattstamme, trådløs telefonlader og 5 USB-porter.

Kia EV6 kommer med en akselavstand på 114,2 tommer, en lengde på 184,8 tommer, en bredde på 74,4 tommer og en høyde på 61,0 tommer. Merk at noen trimalternativer har forskjellige lengder, bredder og høyder. For eksempel har Kia EV6 GT en høyde på 60,8 tommer. 

  Kia Carnival pålitelighet

Prestasjon

Mens Tesla tilbyr noen av de beste helelektriske SUV-ene, er Kia EV6 ikke langt unna. Dette er fordi den har forskjellige trimnivåer å velge mellom med varierende ytelse. Hvis du vil ha den beste trimmen, bør du vurdere å velge Kia EV6 GT-modellen. Denne bilen leverer opptil 576 hk, og det tar bare 3.2 sekunder å akselerere fra 0 til 60 km / t.

På den annen side leverer basistrimmen, som er den lette trimmen med et mindre batteri, opptil 167 hk. På toppen av det tar det mer enn 4.5 sekunder å akselerere fra 0 til 60 km / t.

Komfort og lasterom

Med totalt 103 kubikkfot hytteplass er Kia EV6 en ganske romslig bil. Den har plass til opptil fem passasjerer, og den har en anstendig, men ikke stor bagasjerom. Dette er fordi det kommer med totalt 28 kubikkfot plass bak baksetene og 54 kubikkfot plass når baksetene er brettet. Og selv om det er plass under bagasjerommet foran, er det ikke så stort som de fleste av sine rivaler.

Sikkerhet

Kia EV6 er kanskje ikke like trygg som Tesla eller Mercedes, men den kommer også med en håndfull sikkerhetsfunksjoner. Den har flere førerassistanseteknologier, inkludert automatiske fjernlys og automatisert nødbremsing. Andre sikkerhetsfunksjoner som tilbys er standard adaptiv cruisekontroll, filholderassistent, standard blindsoneovervåking og varsling av kryssende trafikk bak.

  Kia Rondo Pålitelighet

Rekkevidde og effektivitet

Kia EV6 leveres med to batterialternativer: en liten batteripakke på 58,0 kWh og en større batteripakke på 77,4 kWh. Den mindre pakken tilbyr en EPA-klassifisert rekkevidde på opptil 232 miles, mens det større batteriet gir en rekkevidde på opptil 310 miles. Men hvis du velger den høyytelses Kia EV6 GT-modellen, får du 206 miles.

Pris

Kia EV6 tilbys i samme prisklasse som konkurrentene. Basistrimmen, som er lysmodellen, går for rundt $ 43,000, mens høyytelsestrimmen, som tilfeldigvis er GT, går for rundt $ 69,000.

FAQ

Er Kia EV6 verdt å kjøpe?

Ja, det er verdt å kjøpe Kia EV6. Takket være det enestående utvalget, moderne funksjoner, romslig hytte, komfortable seter, effektivitet og elegant utvendig design. I tillegg er denne bilen billig å vedlikeholde, rask og morsom å kjøre. Men hvis du leter etter en rimelig bil, er Kia EV6 ikke så rimelig sammenlignet med konkurrentene.

Hvor rask er Kia EV6?

Kraften og trekkraften som er skapt av EV6 GTs tomotors firehjulsdriftsystem muliggjør en virkelig strålende ytelse. Kia EV6 GT kan akselerere fra 0 til 60 km / t på 3.2 sekunder. Dessuten har Kia EV6 økt hastigheten fra 114 mph til 161 mph. Dette er en av de beste helelektriske kompakte crossover-SUV-ene.

Hva er de vanligste problemene med Kia EV6?

Før du investerer i Kia EV6, er det også viktig å kjenne til noen av de vanlige problemene du vil møte underveis. Noen av de vanligste problemene med Kia EV6 er siktproblemer, problemer med bremsing, strukturelle problemer, frontruteutfordringer, kjøreproblemer med én pedal og avslag fra Kia-forhandlere.

  Kia Spectra Pålitelighet

Hvor lenge varer Kia EV6-batteriet?

Kia EV6 leveres med et av de beste batteriene på markedet. Når den er fulladet, vil Kia EV6 vare opptil 310 miles. Imidlertid vil ikke alle trims dekke disse miles som noen trims bruker mer batteristrøm enn andre. Hvis det vedlikeholdes riktig, vil Kia EV6-batteriet vare i minst 40 000 miles.

Hvilken Kia EV6-modell er best?

Kia EV6 leveres med ulike utstyrsalternativer. De inkluderer lys, vind, vind AWD, GT-Line, GT-Line AWD og GT. Hvis du vil ha det beste trimalternativet, er GT-varianten den beste. Den produserer maksimalt 576 hk, og den kan akselerere fra 0 til 60 km / t på 3.2 sekunder.

Tvert imot, hvis du vil ha den beste rekkevidden og ytelsen, trimmer Kia EV6 AWD for vind. Dette utstyrsalternativet leveres med en dobbel motor og produserer til sammen 320 hk.

Konklusjon

Samlet sett er Kia EV6 blant de beste helelektriske kompakte crossover-SUV-ene på markedet. Denne bilen er stilig, romslig, effektiv, moderne, trygg og med et utmerket utvalg. Men som vanlig kommer det også med flere problemer å håndtere, selv om de fleste av dem er mindreårige. Til tross for at den er praktisk, kommer denne bilen med begrenset bagasjerom, og infotainmentsystemet er ikke så moderne.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter