Vanlige problemer med Kia Soul

Kia Soul

Kia Soul er en av de mest solgte kubikkbilene på markedet. Denne bilen har overlevd de fleste av sine rivaler som Honda og Nissan. Det er også pålitelig, effektiv og praktisk. Likevel kommer det også med flere problemer som brukerne bør være klare til å håndtere. Men hva er de vanligste Kia Soul-problemene?

Vanlige Kia Soul-problemer inkluderer cruisekontrollstøt, elektriske problemer, motorbankelyd, sviktende katalysator, blåst motor, humpete kjøring og tap av styringskontroll. Ikke at noen problemer kan bare bli funnet på bestemte Kia Soul modellår.

Hva er de vanligste problemene med Kia Soul?

Bankelyd fra motoren

Flere eiere av Kia Soul-modellene laget mellom 2012 og 2016 har klaget over å høre en bankelyd fra bilens panser. På samme notat, dette problemet er utbredt i 2014 Kia Soul modellår. Noen av de tingene som kan forårsake denne lyden er feil drivstoff oktan, karbon akkumuleres i sylindervegger, dårlig drivstoffkvalitet, og forstyrret forbrenning timing.

Hvis det underliggende problemet ikke er løst, kan det føre til alvorlig motorskade og kostbar reparasjon. Dessuten kan det også føre til at en brann starter og sette sjåføren og passasjerene i fare. Den gode nyheten er at Kia tilbakekalte de berørte bilene i 2020 og løste problemet. Andre berørte Kia-modeller var Kia Sorento, Sportage og Optima.

Sprengt motor

Et annet vanlig problem med Kia Soul er en blåst motor. Dette problemet er vanlig i 2016 Kia Soul, men 2012 og 2015 Kia Soul eiere har også rapportert å oppleve et slikt problem. Det ble rapportert at 2016 Kia Soul er katalysatoren er utsatt for høye eksos temperaturer, noe som gjør det mislykkes og skape unormal motor forbrenning.

  Vanlige problemer med Renault Koleos

Som et resultat kan det føre til at alle delene i motoren svikter, inkludert pakninger, stempelringer, tetninger og til og med forårsake brann. De fleste brukere har rapportert at de har opplevd dette problemet etter at bilen deres har kjørt rundt 70 000 miles. Likevel tilbakekalte Kia de berørte modellene i 2019, og problemet ble løst.

Dette er et veldig alvorlig problem, og det kan skje når som helst. Derfor er det viktig å kjenne til noen av tegnene på en sprengt motor og rette opp problemet ASAP! Noen av tegnene inkluderer høye bankelyder, skyer av hvit røyk som kommer fra panseret, brå akselerasjon og svart røyk som kommer fra eksosrøret.

Cruise control overspenning

Hvis du kjører din Kia Soul og merker en endring i hastighet uten din autorisasjon, har du en cruisekontrollbølge. Dette problemet oppstår vanligvis når Kia Soul treffer 40 til 50 mph, og det kan føre til at bilen slingrer fremover. Overraskende nok forsvinner dette problemet normalt hvis cruisekontrollen er aktivert.

Merk at dette problemet er vanlig i 2018 Kia Soul. Det er vanligvis forårsaket av elektriske problemer. Mens Kia ikke har utstedt en tilbakekalling ennå, kan du besøke en profesjonell mekaniker for å løse problemet for deg.

Tap av styringskontroll

Flere Kia-brukere har også rapportert å ha mistet noe retningskontroll. Bortsett fra det, hørte de rare lyder fra styrestativet. Dette er vanligvis forårsaket av tap av styringskontroll. Kia tilbakekalte imidlertid de berørte bilene og løste problemet.

Elektriske problemer

Når det elektriske ledningsnettet i Kia Soul går i stykker, bør du bytte det ut så snart som mulig, hvis du ikke gjør det, kan du legge merke til ting som lys som tennes tilfeldig og poppelyder på radioen. I noen tilfeller kan det hende at soltaket ikke fungerer. Sørg for å bytte ut det dårlige elektriske ledningsnettet.

  Motorproblemer med Kia Sportage

Ujevn kjøring

Kia Soul er kjent for å ha en svak fjæring. Derfor, etter hvert som bilen blir eldre, kan du begynne å oppleve en hardere eller humpete tur. Sørg for å bytte ut hele fjæringen for å løse problemet. Dette inkluderer ledd, støtdempere og lagre.

Sviktende katalysator

Katalysatoren hjelper bilen med å filtrere og rense avtrekksluften før den slippes ut i atmosfæren. Derfor, hvis katalysatoren svikter, bør den skiftes ut umiddelbart for å unngå å skade andre deler. De mest berørte Kia Soul-modellene er de som er laget mellom 2014 og 2015.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Kia Soul en pålitelig bil?

Ja, Kia Soul er en pålitelig bil. Det konkurrerer tett med Toyota og Honda når det gjelder pålitelighet. De fleste pålitelighet byråer vurdere Kia Soul til å ha en over gjennomsnittet vurdering. Dette er bedre enn de fleste subcompact-SUV-er på markedet. På toppen av det, denne bilen registrerer ikke mange problemer, og det er billigere å vedlikeholde.

Er Kia Soul dyrt å reparere?

Nei, Kia Soul er veldig billig å vedlikeholde. Årlig vil det bare koste brukeren rundt $ 437 å vedlikeholde denne bilen. Dette er langt billigere enn de fleste subkompakte SUV-er som koster rundt $ 466 å vedlikeholde årlig. Det er til og med mye billigere enn standardbiler som koster rundt $ 652 å vedlikeholde årlig.

Hvor lenge varer Kia Soul?

Kia produserer noen av de mest holdbare bilene på markedet. Hvis den vedlikeholdes riktig, vil Kia Soul vare i mer enn 200 000 miles. På toppen av det må gode kjørevaner opprettholdes for at bilen skal vare lenge. Dessuten kan de nyeste Kia Soul-modellene vare i mer enn 250 000 miles.

  Kia Sportage Mild Hybrid problemer

Har Kia Soul problemer med girkassen?

Ja, Kia Soul kommer også med overføringsproblemer. Noen av overføringsproblemene som Kia Soul-eiere bør være klare til å takle er sliping, skiftforsinkelser, risting av bilen i en annen hastighet, hopping under akselerasjon, plystrende lyd fra panseret og en brennende lukt.

Er Kia Soul kommer til å bli avviklet?

Nei, Kia Soul kommer ikke til å bli avviklet, ettersom produsenten også har planlagt en ansiktsløftning av neste Kia Soul-modellår. Etter å ha gitt ut Kia Soul 2022, vil produsenten gi en ansiktsløftning til Kia Soul 2023, inkludert et sintere krus og et revidert utvalg. Imidlertid vil den også slippe X-Line og Turbo-trimmene.

Konklusjon

Samlet sett er Kia Soul en elegant, pålitelig, effektiv, romslig, praktisk og rimelig subcompact SUV. Men som de fleste biler, det har problemer som brukerne bør forberede seg på å håndtere i løpet av sitt eierskap. Likevel kan de fleste av Kia Soul-problemene vi har fremhevet unngås eller håndteres i tide ved å ta godt vare på bilen.

Med rettidig vedlikehold og reparasjon kan Kia Soul-eiere forhindre at de fleste problemene oppstår. Videre sikrer riktig vedlikehold at bilen varer lenger.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter