Vanlige problemer med Kia Sorento

Kia Sorento

Kia Sorento er en av de største mellomstore SUV-ene på markedet. Dessuten kommer den med mange eksepsjonelle standardfunksjoner, og den har et komfortabelt interiør. Imidlertid, som alle andre biler, kommer Kia Sorento også med flere problemer. Men hva er de vanligste problemene med Kia Sorento?

Vanlige problemer med Kia Sorento er motorfeil, tap av kraft, defekte dørhåndtak, rykk med å skifte gir, frontlykter burnout, dårlig veivaksel trinse bolt, og støyende klimaanlegg. Merk at noen problemer er bare funnet på bestemte Kia Sorento årsmodeller.

Hva er de vanligste problemene med Kia Sorento?

Motorfeil

Motorfeil er et av de største problemene som Kia Sorento brukere kommer over. Motorfeil er vanlig i 2011, 2016 og 2017 Kia Sorento modellår. Dette problemet er normalt forårsaket av en mislykket toppakning.

Motoren svikter fordi den mislykkede toppakningen lar vannet fra kjølesystemet blande seg med motorens olje. Som et resultat dukker det opp i radiatoren, og vannet blir til et fettete rot. Selv om dette problemet kan løses, er det ganske kostbart.

Defekte dørhåndtak

Noen bilproblemer kan være nedslående og kan skje når du minst venter dem. Et slikt problem er et defekt dørhåndtak. Hvis dørhåndtakene dine sitter fast eller nekter å åpne fra utsiden, kan du bli frustrert, spesielt hvis du har det travelt. Dette problemet er svært vanlig i 2011 Kia Sorento modeller.

Dessverre har Kia aldri tilbakekalt de berørte bilene, og barnesikringene gjorde problemet verre. Likevel, dette problemet er enkelt å fikse som din mekaniker kan erstatte den defekte dørlås system for å løse problemet.

Rykk mens du skifter gir

Flere Kia Sorento-brukere har rapportert at bilene deres rykker fremover når de skifter gir. Dessverre har Kia-forhandlere knyttet dette problemet til en tilbakestilling av systemet, som ikke alltid fungerer. Hvis du vil løse dette problemet, vil du få en profesjonell mekaniker til å bytte ut girkassen.

  BMW 750Li overføring problemer

Støyende klimaanlegg

De fleste Kia Sorento-modellår laget mellom 2002 og 2009 hadde AC-kompressorer med defekte koblinger. Derfor, hvis clutchen brenner ut eller griper, vil ikke AC-kompressoren fungere. Et av de vanligste tegnene på en dårlig vekselstrømskobling er et høyt hvin når du starter den.

Dessuten, hvis den defekte clutchen griper, vil remmen som driver den normalt gå i stykker, og flere problemer kan til og med komme opp. Så hvis du har problemer med klimaanlegget, er det viktig å fikse dem i tide, da de kan være kostbare og arbeidskrevende å fikse.

Dårlig veivaksel remskive bolt

Dette problemet påvirket den første generasjonen Kia Sorento modeller. For det meste påvirket det Kia Sorento-modeller laget mellom 2003 og 2006. De berørte bilene hadde dårlige veivakselbolter. Merk at de dårlige boltene er de som holder remskiven på plass.

Merk at bilens remskive og remsystemer holder servostyringen, generatoren, klimaanlegget og andre viktige systemer i gang. Så hvis remskiven er kompromittert, vil ikke alle systemene den støtter fungere etter behov. Sørg for å få dette problemet løst i tide for å unngå å skade andre deler.

Tap av strøm

Tap av kraft er også et annet problem som Kia Sorento brukere har rapportert å oppleve i det siste. Brukere har rapportert å miste kraft når de akselererer, og andre bemerket svart røyk som kommer fra eksosen. Dette er en indikasjon på at intercooler slanger i din Kia Sorento er dårlig og må byttes ut.

  Vanlige problemer med Renault Scenic

Utbrenthet av frontlykter

Et annet vanlig problem som Kia Sorento brukere bør være bekymret for er frontlykter som brenner ut tidligere enn forventet. Dette problemet var utbredt i modellårene 2002 til 2009. Mange brukere klaget over at lysmonteringen indikerte tegn på brenning.

Dessverre utstedte Kia aldri en tilbakekalling for dette problemet. Så hvis du merker at frontlysene dine ikke fungerer som de skal eller brenner ut, bør du bytte dem ut. Vær oppmerksom på at frontlykter er ganske kostbare.

VANLIGE SPØRSMÅL

Er Kia Sorento pålitelig?

Kia som merke er veldig pålitelig. Imidlertid, Kia Sorento er ikke så pålitelig som det kommer med en litt over gjennomsnittet pålitelighet score. Ifølge J.D. Power oppnådde Kia Sorento en score på 77 av 100.

Er det dyrt å vedlikeholde Kia Sorento?

Kia Sorento er langt billigere å vedlikeholde enn de fleste av sine konkurrenter. Eieren av Kia Sorento må betale rundt $ 7,953 for å vedlikeholde bilen sin i 10 år. Dette er litt lavere til $ 1,180 sammenlignet med konkurrentene. Likevel bør eieren også være klar til å håndtere en større reparasjon i løpet av denne perioden.

Hva er det mest pålitelige Kia Sorento modellåret?

Kia har produsert Kia Sorento siden 2002. Imidlertid er ikke alle modeller pålitelige eller upålitelige. Noen modellår har vært mer pålitelige enn andre. Hvis du vil ha de mest pålitelige Kia Sorento modellårene, bør du vurdere å bruke 2020, 2021 og 2017 modellår. Disse bilene kommer med færre problemer og er billige å vedlikeholde.

  Er Kia Stinger en god bil?

Hvor lenge varer Kia Sorento?

Kia lager noen av de mest pålitelige bilene på markedet. Så, med riktig vedlikehold og reparasjon, Kia Sorento bør vare i mer enn 200 000 miles. Noen brukere har rapportert å klokke over 300,000 miles. Men hvis du vil at bilen din skal vare så lenge, bør du også utøve gode kjørevaner.

Vil en Kia Sorento holde sin verdi?

Ja, Kia Sorento holder sin verdi bedre enn de fleste av sine rivaler. For eksempel vil Kia Sorento bare avskrives med 40% etter 5 år. Dette betyr at bilen vil ha en utmerket videresalgsverdi på $ 24 281 etter 5 år. Bortsett fra å holde sin verdi, Kia Sorento er billig å vedlikeholde, og det er ganske rimelig å forsikre.

Avsluttende tanker

Kia Sorento ikke bare ser elegant og moderne, men det er også pålitelig, drivstoffeffektiv, og kommer med et raffinert interiør. Men som alle andre biler, Kia Sorento kommer også med problemer som interesserte kjøpere bør vite om. Dette vil hjelpe dem til å vedlikeholde bilen godt og forhindre problemene før de skjer.

Alt i alt, Kia Sorento er en fin familie bil med en peppy turboladet motor. Med godt stell og vedlikehold vil denne bilen vare lenge.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter