Vanlige problemer med Kia Picanto

Kia Picanto

Kia Picanto er en enestående bybil med et enkelt design, men god ytelse. Det er også pålitelig, praktisk, drivstoffeffektiv og morsom å kjøre. Til tross for å være eksepsjonell på mange måter, utvikler denne bilen også mange problemer når den blir eldre. Men hva er de vanligste problemene med Kia Picanto?

Vanlige problemer med Kia Picanto er uberegnelig tomgang, sprukne gummislanger, veivakselproblemer, bakre bremsestøy, problemer med å skifte gir, drivstoffpumpeproblemer, drivstofftrykkregulator og knirkende støy mens du styrer. De fleste av disse problemene skjer på grunn av slitasje på Kia Picanto.

Hva er de vanligste problemene med Kia Picanto?

Problemer med veivakselen

Dette er et av de største problemene som alle Kia Picanto-brukere bør være klare til å takle. Mange brukere har rapportert å registrere veivakselproblemer som veivakselposisjonssensoren svikter, veivakselskivebolten svikter, eller veivakselen knekker like bak veivtidsutstyret.

Så hvis din Kia Picanto opplever noen av de ovennevnte veivakselproblemene, bør du få den inspisert. Det kan skyldes en defekt bolt, en dårlig sensor eller en knekket veivaksel. Uansett hva som er tilfelle, må du erstatte den dårlige delen med en god en.

Feil i drivstofftrykksregulatoren

Et annet problem som Kia Picanto-eiere bør være klare til å takle er å ha en mislykket drivstofftrykkregulator. Hvis drivstoffpumpen fungerer som den skal, men du oppdager at det ikke kommer drivstoff til drivstoffinjektorene, er dette et tegn på at drivstoffregulatoren er defekt. Unnlatelse av å løse dette problemet vil føre til startproblemer.

Dette problemet kan løses ved å bytte ut drivstofftrykkregulatoren.

Uregelmessig tomgang

Selv om dette problemet ikke er veldig vanlig, har mange brukere rapportert at de har opplevd det. Når brukeren starter bilen, føles tomgangen ujevn. Dette problemet skyldes vanligvis to ting. Den første er tomgangshastighetskontrollen som kan sitte fast og vil kreve smøring for å fikse det. Den andre skyldige en defekt gass-sensor. Hvis denne delen er defekt, bør den skiftes ut umiddelbart for å avverge problemet.

  Problemer med girkassen i VW Tiguan

Støy fra bakre bremser

I motsetning til de tre første problemene er dette problemet ikke veldig vanlig og skjer på utvalgte biler. Berørte personer har rapportert å høre en brummende lyd som kommer fra bakbremsene. Dessuten uttalte de fleste av de berørte personene at dette problemet vanligvis skjedde når bilen traff over 20 miles eller så.

Dette problemet har vært knyttet til en produksjonsfeil da det ikke ser ut til å forsvinne helt.

Knirkende støy under styring

Dette er et annet irriterende problem som Kia Picanto-brukere har rapportert. De som er berørt av dette problemet rapporterte at de kunne høre en knirkende lyd når de styrer bilen. Dessuten la de til at lyden var mer merkbar når de trakk bort fra en kaldstart. For å løse dette problemet, bør du bytte ut de dårlige antirullbøssingene.

Vanskeligheter med å skifte gir

Noen Kia Picanto-brukere har også rapportert å ha problemer med å skifte gir. Dette er vanligvis forårsaket av at clutchen rykker, noe som gjør det ganske utfordrende å skifte gir. Merk at dette problemet vanligvis oppstår på grunn av slitasje på clutchsystemet. Så hvis du begynner å oppleve slike problemer, bør du bytte ut clutchsystemet.

Problemer med drivstoffpumpen

Når din Kia Picanto blir eldre, vil den også begynne å ha flere problemer som skjer på grunn av alderdom. Et av disse problemene er at drivstoffpumpen blir gammel og ikke fungerer optimalt. Noen av problemene du kan begynne å legge merke til er dårlig drivstofføkonomi, tap av kraft eller til og med begge deler.

  Jeep Cherokee 2.8 crd problemer

For å løse dette problemet må du bytte ut drivstoffpumpen. Selv om du kan bruke noen midlertidige reparasjoner, vil dette ikke vare, og det er derfor det er flott å bytte ut pumpen.

Sprukne gummislanger

Dette er et av problemene som fikk Kia til å tilbakekalle noen av Kia Picanto-modellene. Det er vanlig på 01/02/2011 til 30/06/2012 Kia Picanto. Gummislangene i drivstoffpåfyllingshalsen kan sprekke over tid og forårsake lekkasje.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Kia Picanto en pålitelig bil?

Ja, Kia Picanto er en av de mest pålitelige bybilene på markedet. Mange pålitelighetsbyråer har gitt den en vurdering på 4,0 av 5,0. Videre registrerer denne bilen færre problemer enn de fleste av sine rivaler. Så, hvis du vil ha en bil som du kan stole sterkt på, Kia Picanto er en av disse bilene.

Hvor lenge varer Kia Picanto?

Siden Kia lager noen av de mest pålitelige bilene på markedet, bør brukerne forvente at bilene deres varer lenge. Med riktig pleie og vedlikehold kan Kia Picanto vare i mer enn 200 000 miles. Likevel har noen brukere rapportert at de har kjørt over 250 000 miles.

Er det dyrt å vedlikeholde Kia Picanto?

Nei, vedlikehold av Kia Picanto er mye billigere enn de fleste av sine rivaler. Dette er fordi det vil koste deg mindre enn $ 400 å vedlikeholde Kia Picanto. Så hvis du sammenligner det med bransjens gjennomsnittlige vedlikeholdskostnad på rundt $ 652, vil du spare mye. Dessuten er Kia reservedeler også billige og enkle å få tak i, avhengig av hvor du bor.

  Vanlige Ford 10-trinns overføringsproblemer

Hva er det største problemet med Kia Picanto?

Selv om Kia Picanto-brukere har rapportert om flere problemer gjennom årene, er det største problemet som Kia Picanto-brukere står overfor problemer med veivakselen. Etter hvert som bilen eldes, kan brukerne begynne å ha veivakselproblemer som veivakselposisjonssensoren svikter, veivakselhjulbolten svikter, og veivakselen knekker like bak veivtimingsutstyret.

Er Kias like pålitelige som Toyotas?

Ja, Kia er like pålitelig som Toyota. Dette var imidlertid ikke alltid tilfelle for et tiår siden, Kias ble ansett for å være upålitelige. I dag gir de fleste pålitelighetsbyråer som Repairpal Kia og Toyota samme pålitelighetsscore på 4,0 av 5,0. Dette er et tegn på at dagens Kias er like pålitelige som Toyotas.

Konklusjon

Som enhver bil vil Kia Picanto begynne å utvikle problemer når den eldes. Men med riktig pleie og vedlikehold, de fleste av problemene som vi har diskutert ovenfor kan gjøres unna med. Sørg for å overholde produsentens anbefalte serviceintervall på 10 000 miles eller 12 måneder, avhengig av hva som kommer først.

Alt i alt, Kia Picanto er en fantastisk bybil. Den er enkel å vedlikeholde, morsom å kjøre og veldig pålitelig. Det er også praktisk og avansert.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter