Er Suzuki Celerio en god bil?

Suzuki Celerio

Suzuki Celerio er en subkompakt kombi bybil med mange fascinerende egenskaper. Som de fleste bybiler er den enkel å manøvrere i trafikken og å parkere på offentlige parkeringsplasser. Men er Suzuki Celerio en god bil?

Ja, Suzuki Celerio er en god bil hvis du er på utkikk etter en prisgunstig, vedlikeholdsvennlig, pålitelig og praktisk bybil med kombi. Derimot er den ikke en egnet bil for deg som er på jakt etter en høytytende, romslig, sikker og luksuriøs bybil.

Les om problemene som Suzuki Celerio har.

Suzuki Celerios historie

Suzuki Celerio er produsert av den japanske bilprodusenten Suzuki. Denne bilen har vært i produksjon siden 2008 til dags dato. Det var opprinnelig en rebadged Alto eller A-Star bybil for flere markeder. I 2014 ble Celerio imidlertid gjort til en global merkevare og en frittstående modell, og erstattet dermed A-Star.

Suzuki Celerio omtales også som Suzuki Cultus i Pakistan og Toyota Vitz i Sør-Afrika. Det er også viktig å merke seg at Celerio erstattet Suzuki Estilo fra India og Suzuki Cultus fra Pakistan. I tillegg er denne bilen satt sammen i forskjellige land, inkludert Manesar i India, Rayong i Thailand og Karachi i Pakistan.

Funksjoner av Suzuki Celerio

Utseende

Suzuki har gjort en god jobb med å forbedre det ytre utseendet til Celerio. Likevel ser de fleste av konkurrentene mer spektakulære ut. Interiøret er også noe sløvt, men moderne. Noen av funksjonene som denne modellen kan skryte av er stofftrekk, digital kilometerteller, høydejusterbart førersete, justerbare frontlykter, tåkelys foran, lettmetallfelger og mye mer.

Suzuki Celerio har en akselavstand på 95,9 tommer, en lengde på 145,5 tommer, en bredde på 65,2 tommer og en høyde på 61,2 tommer. Tredje generasjon Suzuki Celerio er basert på Suzuki HEARTECT-plattformen.

  Vanlige problemer med Suzuki Splash

Ytelse

Når det gjelder ytelse, er Suzuki Celerio ikke bygget for å tilby den beste kjøreopplevelsen. Likevel er det fortsatt morsomt å kjøre denne bilen. Mange har imidlertid klaget på dårlige kjøreegenskaper og ustabilitet på veien. Bortsett fra det er dette en fin bil, og det koster ikke mye å holde den på veien.

Dessuten har brukeren tre utstyrsvarianter å velge mellom, inkludert Celerio 1.0 GA MT, Celerio 1.0 GL MT og Celerio 1.0 GL AMT. Merk at disse modellene skiller seg fra hverandre når det gjelder ytelse og startpris. Celerio 1.0 GL AMT er den modellen som yter best, men den er også den dyreste.

Komfort og lasteplass

Selv om Suzuki Celerio er en kompakt kombi, er den likevel romslig og svært praktisk. Denne bybilen har plass til opptil fem personer. I tillegg kommer den med totalt 313 liter bagasjerom, noe som er godt nok til å frakte flere ting.

Drivstoffeffektivitet

Suzuki Celerio er en veldig drivstoffeffektiv bil. Dette er fordi den kommer med en drivstofføkonomi på minst 65,7 mpg, men dette kan gå opp til 78,4 mpg, avhengig av trimalternativer og kjøreforhold. Det gjør at brukeren eller eieren kan spare penger og redusere utgiftene.

Sikkerhet

Dette er et av områdene som Suzuki henger etter. Suzuki Celerio er ikke et unntak da den kommer med bare noen få sikkerhetsfunksjoner. I tillegg har den ikke gjort det bra i Euro NCAP-klassifiseringen. Noen av sikkerhetsfunksjonene som denne bilen har, er blokkeringsfritt bremsesystem, sentrallås, barnesikring, dårlige dørlåser og kollisjonsputer.

  Vanlige problemer med Suzuki SX4 S-Cross

Pris

Som de fleste Suzuki-modeller er Celerio en veldig rimelig modell. Suzuki Celerio har en prisklasse på mellom $ 10,100 og $ 17,000. Til en slik pris er dette en betydelig rimelig bil. Prisen varierer avhengig av årsmodell og hvilket utstyrsalternativ du velger. Jo mer sofistikert bilen er, desto dyrere blir den.

FAQ

Er Suzuki Celerio verdt å kjøpe?

Ja, Suzuki Celerio er verdt å kjøpe fordi den gir valuta for pengene. Denne bilen er ikke bare kompakt og perfekt for bykjøring, men den er også effektiv, pålitelig og praktisk. Når det er sagt, kan det hende at noen synes den er lite tiltalende. De som er på jakt etter en luksuriøs, romslig, høytytende og sikker bybil med kombi, vil kanskje ikke like den.

Hva er de vanligste problemene med Suzuki Celerio?

Suzuki Celerio er kanskje en kompakt, pålitelig, effektiv og lite vedlikeholdskrevende bil, men den har også flere problemer. Noen av de vanligste problemene med denne bilen er en defekt kollisjonspute, motorstopp, styringsproblemer og bremser som ikke reagerer. Videre har andre brukere også rapportert om eksoslekkasjer, rattvibrasjoner, klumpete fjæring og vindusregulatorfeil.

Hva er den mest pålitelige årsmodellen av Suzuki Celerio?

Suzuki produserer holdbare og pålitelige biler. Suzuki Celerio er en av de mest pålitelige modellene, og den har fungert utmerket opp gjennom årene. Noen årganger av Celerio har likevel vist seg å være mer pålitelige enn andre. Suzuki Celerio 2019 regnes for eksempel som den mest pålitelige årsmodellen. Dette skyldes at den har registrert svært få problemer sammenlignet med andre årsmodeller.

  Vanlige problemer med Suzuki Ignis

Hvilke biler er som Suzuki Celerio?

Suzuki Celerio er kanskje en av de beste subkompakte kombi bybilene på markedet, men den møter også hard konkurranse i markedet. Noen av de nærmeste konkurrentene er Tata Tiago, Maruti Wagon R, Tata Altroz, Maruti Swift, Hyundai Santro og Vauxhall Viva.

Er Suzuki Celerio bra for daglig kjøring?

Ja, Suzuki Celerio er en flott bil for daglig kjøring. Denne bilen er kompakt, noe som gjør den perfekt for bykjøring. I tillegg er den svært effektiv, noe som betyr at du bruker mindre penger på drivstoff. Siden den ikke har mange problemer, er det dessuten billig å vedlikeholde den. Så de totale kostnadene ved å bruke den daglig vil være lave.

Oppsummering

Suzuki Celerio er en flott bil. Dette er fordi den er effektiv, enkel å vedlikeholde, pålitelig, holdbar og praktisk. Men hvis du er ute etter eksepsjonell ytelse, sikkerhet, romslighet og luksus, er dette ikke en god bil for deg. Dessuten har den en rekke problemer som kan unngås med riktig stell og vedlikehold.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter