Vanlige problemer med Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny er en av de beste kompakte SUV-ene for alle typer terreng. Dette er fordi den er slitesterk med utmerket bakkeklaring og ytelse. Men hva er de vanligste problemene med Suzuki Jimny?

Vanlige problemer med Suzuki Jimny er en defekt drivstoffpumpe, ødelagte ledninger i ledningsnettet, defekt ABS, rust og death wobble-vibrasjoner. Videre har eiere av Suzuki Jimny rapportert om vakuumlekkasjer, girkassefeil, utslitt kingpin-lager og slitasje på konstantledd.

Hva er de vanligste problemene med Suzuki Jimny?

Defekt drivstoffpumpe

Suzuki Jimny har hatt flere problemer som har ført til at produsenten har måttet tilbakekalle enkelte modeller. For eksempel måtte produsenten tilbakekalle noen 2018 Suzuki Jimny på grunn av en defekt drivstoffpumpe.

Drivstoffhjulet i drivstoffpumpen, som er laget av harpiksmateriale, kan hovne opp og bli skadet på grunn av utilstrekkelig materialtetthet forårsaket av feil sprøytestøpingsprosedyre. Dette kan føre til at pumpehjulet påvirker pumpehuset, noe som igjen kan føre til at drivstoffpumpen ikke fungerer som den skal.

Dette er så farlig at det kan føre til at motoren starter og forårsaker en ulykke.

Skadede ledninger i dørens ledningsnett

Dette problemet rammet flere Suzuki Jimny-modeller fra 2018 til 2020. Produsenten måtte tilbakekalle de berørte bilene og reparere dem. På grunn av en dårlig konstruksjon kan ledningene i ledningsnettet i dørene på fører- og passasjersiden bli skadet eller kuttet av de gjentatte bevegelsene når dørene åpnes og lukkes.

Dette kan føre til at gardinkollisjonsputene og sidekollisjonsputene ikke utløses etter behov i tilfelle en ulykke, noe som øker faren for personskade.

Defekt ABS

Et annet problem som tvang produsenten til å tilbakekalle flere Suzuki Jimny-modeller fra 2014 til 2015, var en defekt ABS. Produsenten påpekte at harpiksfragmenter i bremsehydraulikken som setter seg fast i den hydrauliske reguleringsventilen, kan føre til at det blokkeringsfrie bremsesystemet (ABS) ikke fungerer som det skal.

  Vanlige problemer med BMW 330i

Rust

Bortsett fra produsentfeil, er rustproblemer det største problemet som Suzuki Jimny-brukere har klaget over. Dette skyldes hovedsakelig at Suzuki Jimny er dårlig rustbeskyttet fra fabrikken. Noen av områdene du bør se opp for rust er bagasjeromsgulvet, karosseriet eller kupeen, indre hjulkasser, under baksetene, karosseriet bak kjørelysene foran og karosseriet bak plastlistene på sidene.

For å løse dette problemet må du reparere eller skifte ut de rustne områdene, avhengig av skadens omfang.

Death wobble-vibrasjoner

Death wobble-vibrasjoner er veldig vanlige i Suzuki Jimny 3. Death wobble betyr at det er kraftige vibrasjoner i rattet og til og med hele den fremre halvdelen av bilen i et bestemt hastighetsområde. Likevel kan det være enkelt eller vanskelig å fikse dette problemet, avhengig av alvorlighetsgraden av problemet. Oppsøk en profesjonell mekaniker for å fikse det.

Vakuumlekkasje

Dette problemet oppstår normalt i eldre Suzuki Jimny-modeller. Siden Jimny vanligvis kjøres i terrenget, har den en stor tendens til å utvikle vakuumlekkasjer i vakuumsystemet for navkapslene på forhjulene. Lekkasjen forårsakes normalt av at forhjulsnavdekslene løsner. Så for å løse dette problemet, må du løse problemet hans.

Feil i girkassen

Dette problemet er vanlig i Suzuki Jimnys laget på midten til slutten av 2000-tallet. De fleste av disse modellene er utstyrt med en R72-girkassemodell som har en tendens til å mislykkes for tidlig. Hovedårsaken til at girkassen svikter er noen av lagrene i girkassen. For å løse dette problemet må mekanikeren skifte ut de defekte lagrene.

Slitt ut king pin-lager

I likhet med dødsvoblingsproblemet er dette problemet også vanlig i Suzuki Jimny 3. Det er forårsaket av den dårlige utformingen av styreknokeenheten. På grunn av den dårlige konstruksjonen kommer støv, vann, gjørme og grus inn i styreknoklene og deretter inn i kingpin-lagrene. Resultatet er at slitasjen på kingpin-lagrene akselererer raskt.

  Vanlige problemer med Renault Clio

For å løse dette problemet må du bytte ut de utslitte kingpin-lagrene.

Konstantledd slites ut

Selv om dette problemet ikke er vanlig i Suzuki Jimnys, har flere Suzuki Jimny 3-brukere rapportert om det. Det konstante hastighetsleddet slites ut på grunn av feil bruk av Jimnys 4WD-transmisjon. Vær oppmerksom på at reparasjon av dette CV-leddet ikke bare er tungvint, men også kostbart.

En sammenlignbar bil er Jeep Wrangler. Dette er de vanlige problemene med Jeep Wrangler.

FAQ

Er Suzuki Jimny pålitelig?

Ja, Suzuki Jimny har alltid vært en pålitelig bil. Det kan være en liten offroader med flere problemer, men den er mer pålitelig enn de fleste av sine rivaler som Jeep Wrangler. På den annen side er den en av de minst pålitelige Suzuki-modellene, selv om de fleste pålitelighetsbyråer har gitt den en pålitelighetsscore over gjennomsnittet.

Hvor lenge varer Suzuki Jimny?

Som de fleste Suzuki-modeller, bør Suzuki Jimny lett kunne kjøre mer enn 200 000 miles. Og med riktig pleie og vedlikehold, bør denne bilen klokke mer enn 250k eller til og med 300k miles. Bortsett fra å vedlikeholde bilen riktig, må eieren også praktisere gode kjørevaner.

Er det dyrt å reparere Suzuki Jimny?

Til tross for at Suzuki Jimny er dyrere å vedlikeholde enn andre Suzuki-modeller, er den ganske billigere å vedlikeholde enn de fleste av konkurrentene. I gjennomsnitt bør eieren bruke mellom $ 400 og $ 550 for å vedlikeholde denne bilen. Dessuten, hvis du vanligvis kjører den av, kan det hende du må pådra deg flere utgifter enn en person som kjører den på veien mesteparten av tiden.

  Vanlige problemer med Suzuki Vitara

Hvorfor er Suzuki Jimny bedre enn de fleste av konkurrentene?

Suzuki Jimny er bedre enn de fleste av sine konkurrenter på grunn av sin byggekvalitet og effektivitet. Denne bilen er liten og lett 4WD. Som et resultat av den lette konstruksjonen kan den kjøre jevnt gjennom sand, over gjørme og opp bratte, glatte bakker der tyngre 4X4-biler har en tendens til å få problemer.

Er en brukt Suzuki Jimny en god bil?

Det avhenger av hvor godt bilen er vedlikeholdt. Enhver bruktbil kan være god eller dårlig, avhengig av hvor godt den ble vedlikeholdt av den forrige eieren. Men når det er sagt, er Suzuki Jimny blant de minst pålitelige Suzuki-modellene. Så du bør dobbeltsjekke historien og tilstanden til den brukte Suzuki Jimny før du kjøper den.

Konklusjon

Suzuki Jimny er blant de beste kompakte SUV-ene for terrengkjøring på markedet. Denne bilen kommer med enestående bakkeklaring og et firehjulsdriftsystem med lavt utvekslingsforhold som kan velges på riktig måte. Den er også effektiv, pålitelig og morsom å kjøre. For at denne bilen skal holde lenge, er det imidlertid nødvendig med riktig stell og vedlikehold.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter