Vanlige problemer med Suzuki Ignis

Suzuki Ignis

Suzuki Ignis kan være en elegant subcompact crossover bybil med god kabinplass og god drivstoffeffektivitet, men den kommer også med flere problemer. Men hva er de vanligste problemene med Suzuki Ignis?

Vanlige problemer med Suzuki Ignis er styringsproblemer, tilstoppet EGR-ventil, røykende tenningsbryter, ladelys opplyst, elektriske problemer og høyt drivstofforbruk. Videre har brukere også registrert hvinende eller knirkende lyder, advarselslamper for motorstyring, defekte pusterør og motorstopp.

Hva er de vanligste problemene med Suzuki Ignis?

Tett EGR-ventil

Et vanlig problem med Suzuki Ignis er en tett EGR-ventil. Etter å ha kjørt bilen i flere miles, vil EGR-ventilen sannsynligvis tette seg. Som et resultat vil det føre til at bilen misfiring, dårlig motor tomgang, og dårlig akselerasjon. For å løse dette problemet må du rengjøre karbonoppbyggingen i EGR-ventilen.

Styring problemer

Et annet vanlig problem med Suzuki Ignis er styringsproblemer. Mange brukere har rapportert å høre en clunking eller banke støy fra styrestativet når de svinger fra full lås til full lås den andre veien. Dette problemet er normalt forårsaket av utslitte trekkstenger. Den beste måten å løse dette problemet på er å bytte ut de slitte strekkstagene.

Tenningsbryteren ryker

Dette problemet er spesifikt for Suzuki Ignis-modeller bygget mellom 2000 og 2004. Eiere av disse modellene klaget over at det kom røyk fra tenningsbryteren etter en tids bruk. Likevel ble dette problemet forårsaket av karbonisert fett inne i tenningsbryteren.

Eieren av bilen må bytte ut den dårlige tenningsbryteren for å løse dette problemet.

Høyt drivstofforbruk

Suzuki Ignis er en av de mest drivstoffeffektive bilene i sin klasse. Så hvis du merker at bilen din bruker mye drivstoff, er det et problem. Høyt drivstofforbruk i denne bilen er normalt forårsaket av en sviktende drivstoffpumpe. Derfor bør mekanikeren din inspisere drivstoffpumpen og bytte den ut hvis den er skadet eller svikter.

  Vanlige problemer med Fiat Tipo

Knirkende eller knirkende lyd

Den hvinende eller knirkende lyden i denne bilen er forårsaket av problemer med hjulopphenget. Problemer med veltebøyler i noen av Suzuki Ignis-modeller føre dem til å produsere en hvinende eller knirkende lyd. Dessuten er denne støyen veldig vanlig når du kjører rundt hjørner.

For å løse dette problemet, må du bruke litt fett på veltebøylene.

Advarselslampe for motorstyring

Advarselslampen for motorstyring kan tennes på dashbordet på grunn av en dårlig oksygensensor eller økt drivstofforbruk. Derfor er det viktig å få en profesjonell mekaniker til å diagnostisere bilen din før du løser problemet. Hvis oksygensensoren er dårlig, må du bytte den ut med en god.

Ladelampen lyser

Ladelampen lyser når den integrerte startgeneratorremmen bremser. I tillegg kan bilen også begynne å stoppe og vil ha problemer med å starte. For å løse dette problemet må du bytte ut den ødelagte integrerte startgeneratoren med en god en.

Elektriske problemer

Suzuki Ignis kommer ikke med mange elektriske problemer. Likevel har Ignis-modeller laget mellom 2021 og 2022 noen ledningsproblemer. Suzuki bekreftet at den positive 12V-kabelen kan komme i kontakt med den negative forsyningskabelen eller karosseriet og kan forårsake kortslutning og brann.

Den gode nyheten er at produsenten tilbakekalte alle de berørte modellene, og problemet ble løst.

Defekt utluftingsrør

Dette er et annet problem som fikk produsenten til å tilbakekalle Suzuki Ignis-modeller produsert mellom 1. juli og 30. oktober 2020. På grunn av en feil produksjonsprosedyre kan det hende at utluftingsrøret ikke er godt sveiset til drivstofftanken, og det kan løsne.

  Vanlige problemer med Renault Kangoo

Som et resultat kan drivstoff lekke ut når drivstofftanken er fylt til randen, noe som øker faren for brann.

Motorstopp

Produsenten tilbakekalte flere Suzuki Ignis-modeller produsert mellom 2015 og 2016 på grunn av motorstopp. Motorens automatiske stopp/start-system blir defekt, noe som fører til at batteriet ikke lades. På grunn av dette kan batteriet bli flatt, og motoren kan stoppe under kjøring.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Suzuki Ignis pålitelig?

Ja, Suzuki Ignis er en pålitelig bil. Som de fleste av sine søsken, har denne modellen blitt vurdert til å ha en pålitelighetsscore over gjennomsnittet av de fleste pålitelighetsbyråer. Bare noen få biler i sin klasse har prestert bedre i denne kategorien.

Hvor lenge varer Suzuki Ignis?

Suzuki Ignis kan vare i minst 15 år med godt stell og vedlikehold. De fleste brukere har rapportert at de har kjørt mellom 200 000 og 300 000 miles (ca. 482803,2 km). Kjørevanene til eieren bidrar imidlertid også til hvor lenge bilen varer. Så hvis du kjører forsiktig og vedlikeholder den godt, kan bilen kjøre 300 000 miles eller mer.

Er det dyrt å vedlikeholde Suzuki Ignis?

Nei, vedlikehold av Suzuki Ignis er rimelig billig. Dette er fordi det vil koste mellom $ 320 og $ 400 å vedlikeholde denne bilen på årsbasis. Dette er billigere enn de fleste av sine rivaler, noe som gjør det til en fin bybil å kjøre og kjøre. På toppen av det er det veldig drivstoffeffektivt.

  Elektriske problemer med Ford Kuga

Hva er den mest pålitelige Suzuki Ignis årsmodell?

Suzuki Ignis har vært i produksjon fra 2000 til 2008, og fra 2016 til dags dato. Til tross for å ha flere fremragende modeller gjennom årene, skiller Suzuki Ignis 2022 seg ut som bilen med minst problemer. Ikke desto mindre er 2023 Suzuki Ignis ikke langt unna, ettersom mange har applaudert den for sine minimale problemer og utmerkede ytelse.

Er en brukt Suzuki Ignis verdt å kjøpe?

Ja, Suzuki Ignis er en av de beste Suzuki-modellene å eie. Dette er fordi denne bilen er elegant, rimelig og billig å kjøre. Dessuten er den veldig pålitelig, holdbar og praktisk. Imidlertid, hvis du leter etter en tryggere, mer avansert og høyytelses subcompact crossover bybil, er dette ikke det beste valget for deg.

Konklusjon

Suzuki Ignis kan ikke være avansert som de fleste av sine rivaler, men det er en kul tur med mange fascinerende funksjoner. Det er også veldig pålitelig selv om det registrerer flere problemer. Dessuten kan de fleste av problemene som brukerne har rapportert kan unngås gjennom god reparasjon og vedlikehold. I gjennomsnitt skal denne bilen vare i minst 250 000 miles (ca. 402336 km) hvis den er godt vedlikeholdt.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter