Er Suzuki SX4 S-Cross en god bil?

Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross er en subcompact bil og crossover SUV laget av Suzuki. Det er også elegant, og praktisk, og utfører fremragende. Men er Suzuki SX4 S-Cross en god bil?

Suzuki SX4 S-Cross er en enestående bil hvis du leter etter lite vedlikehold, stilig, pålitelig, effektiv og praktisk subcompact crossover SUV. Tvert imot, det er ikke en flott bil hvis du ønsker en luksuriøs, høy ytelse, raskere og romslig crossover SUV.

Les om feil, problemer og mangler som Suzuki SX4 S-Cross har.

Historie av Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross har vært i produksjon fra 2013 til dags dato. Det er en del av andre generasjon Suzuki SX4-modeller. Merk at SX4 er en forkortelse av «Sport X-over 4 Sesonger.» Suzuki SX4 lyktes Aerio høy kombi og sedan. Nå er det en eksklusiv subcompact crossover SUV.

I tillegg, Suzuki SX4 S-Cross er også kalt Chevrolet SX4 S-Cross i Ecuador, Suzuki SX4 Crossover i Taiwan, og Suzuki Crossover SX4 S-Cross i Israel. Denne bilen har blitt produsert i flere land, inkludert Ungarn mellom 2013 og 2021, Kina mellom 2013 og 2018, og India mellom 2015 og 2022.

Funksjoner av Suzuki SX4 S-Cross

Utseende

Suzuki SX4 S-Cross har gjennomgått en enestående transformasjon siden den ble introdusert i 2013. Den nyeste modellen ser mer elegant og moderne enn sine forgjengere. Imidlertid, mens eksteriøret ser spektakulært ut, gjør ikke interiøret det. Dette er fordi den ikke kommer med mange avanserte funksjoner og teknologier som de fleste av konkurrentene har.

Likevel er det fortsatt en fantastisk bil. Den leveres med en akselavstand på 102.4 tommer, en lengde på 169.3 tommer, en bredde på 70.3 tommer og en høyde på 62.4 tommer.

  Vanlige problemer med Suzuki SX4 S-Cross

Ytelse

Siden Suzuki tilbyr forskjellige motor- og trimalternativer for denne modellen, har brukerne flere biler å velge mellom. Basemotoren er 1,0-liters K10C Boosterjet turbo I3-motor. Tvert imot tilbyr 1,4-liters K14C Boosterjet turbo inline-4 eksepsjonell ytelse. Denne motoren har maksimalt 127 hk, og den kan akselerere fra 0 til 62 km / t på bare 9,5 sekunder.

Merk at Suzuki også tilbyr forskjellige motoralternativer for forskjellige land. For eksempel har Europa en 1,4-liters K14D Boosterjet MHEV. På den annen side, den Indonesiske Suzuki SX4 S-Cross er utstyrt med en 1,5-liters M15A I4-motor. Mens Indias modell har en 1,5-liters K15B MHEV I4-motor.

Hva er mer, denne modellen kommer også med en hybrid alternativ som bruker enten en 12V eller 48V SHVS mild hybrid. Den har også forskjellige overføringsalternativer, inkludert en 5-trinns manuell, en 6-trinns manuell CVT, en 4-trinns automatisk og en 6-trinns automatisk.

Komfort og lasterom

Suzuki SX4 S-Cross kan være en subcompact crossover SUV, men den er ganske komfortabel og romslig. Dette kjøretøyet kan sitte opp til fem personer, noe som er utrolig. På toppen av det kommer den med rikelig med bagasjerom på opptil 430 liter, noe som tilsvarer 15 kubikkmeter plass. Legg merke til at lasterommet kan legges til ved å brette baksetene.

Drivstoffeffektivitet

Dette er en av de mest effektive bilene i subcompact crossover SUV-serien. Bensinmotorene har en drivstoffeffektivitet på 46,3 til 53,2 mpg. På den annen side, hybrid bensinmotorer er enda mer effektiv som de har en effektivitet rating på 48.7 til 54.3 mpg.

  Vanlige problemer med Suzuki SX4 S-Cross

Sikkerhet

I 2013 fikk denne SUV-en den maksimale femstjerners sikkerhetsvurderingen fra Euro NCAP etter å ha blitt kollisjonstestet. Den scoret fremragende over hele linjen, da den fikk 92% for beskyttelse av voksne passasjerer og 80% for beskyttelse av barn.

Noen av de førsteklasses sikkerhetsfunksjonene som denne bilen kan skryte av er trafikkskiltgjenkjenning, blindsoneovervåking og adaptiv cruisekontroll. Den har også doble frontkollisjonsputer, sidekollisjonsputer og sidekollisjonsputer og en knekollisjonspute for føreren. Hva er mer, det kommer også med elektronisk bremsedistribusjon, blokkeringsfrie bremser, og elektronisk stabilitetskontroll. Merk at alle disse funksjonene er standard.

Pris

Til tross for å tilby enestående funksjoner og ytelse enn de fleste av sine rivaler, Suzuki SX4 S-Cross er en rimelig bil. Det er billigere enn sine to hovedkonkurrenter, som er Kia Sportage og Nissan Qashqai. Merk at en ny Suzuki SX4 S-Cross går for ca $32,740.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Suzuki SX4 S-Cross verdt å kjøpe?

Ja, Suzuki SX4 S-Cross er verdt å kjøpe. Dette er fordi denne crossover-SUV-en er elegant, praktisk, effektiv, pålitelig og billig å vedlikeholde. På den annen side er det kanskje ikke imponerende for en person som leter etter en avansert, luksuriøs, romslig og raskere crossover-SUV.

Hvor rask er Suzuki SX4 S-Cross?

Suzuki SX4 S-Cross er ikke en veldig rask bil. Med det sagt, hastigheten varierer med trim-alternativet du velger. Den raskeste Suzuki SX4 S-Cross er 1.4 Boosterjet-modellen. Dette trim-alternativet har en toppfart på 124 mph, og det kan akselerere fra 0 til 62 mph på bare 9,5 sekunder.

Hva er de vanligste problemene med Suzuki SX4 S-Cross?

Suzuki SX4 S-Cross kan være en pålitelig, stilig og effektiv crossover-SUV, men det registrerer også flere problemer. Noen av de vanligste problemene med denne SUV-en er tidlig bremseslitasje, varmeapparatkjernefeil, elektriske problemer, feil sidekollisjonspute og stikker gasspedaler. På toppen av det, er det også opplever en støyende differensial, frittliggende bakspeil, ESP varsellampe, defekte bakaksel bolter, og defekte bremser.

  Vanlige problemer med Suzuki SX4 S-Cross

Er Suzuki SX4 S-Cross en god daglig driver?

Ja, det er det! Bortsett fra å tilby stor verdi for pengene, denne lille, 4X4, SUV-lignende bil er perfekt for å kjøre rundt i byen på grunn av sin kompakte design. Dessuten er den økonomisk og koster ikke mye å vedlikeholde. Videre kan den brukes til sporadiske off-road turer, og det vil ikke skuffe.

Hvilke biler er lik Suzuki SX4 S-Cross?

Suzuki SX4 S-Cross er en av de fineste crossover-SUV-ene på markedet. Takket være sin praktiske design og familievennlige natur. Imidlertid møter denne bilen hard konkurranse fra sine rivaler, inkludert Kia Sportage, Peugeot 3008, Nissan Qashqai, Hyundai Tucson, Ford EcoSport og Fiat 500X.

Sammendrag

Suzuki SX4 S-Cross er en rimelig og vakkert designet crossover-SUV. Det er også praktisk, pålitelig og familievennlig. Og selv om det kommer med noen problemer, er det fortsatt billig å vedlikeholde og kan vare i mer enn 300k miles med riktig pleie og vedlikehold.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter