Hvilken BMW har en V6-motor?

De fleste BMW bilmodeller er utstyrt med den berømte og svært pålitelige inline-seks-motoren, som er forskjellig fra V6. Det er en mer raffinert versjon med en veldig lik eller samme forskyvning. Også kalt straight-six motorer, er inline den foretrukne motoren BMWs bruk. BMW produserer ingen modeller med en enkel V6-motor.

Hvorfor bruker BMW straight-six-motorer i stedet for V6?

I dag, ikke bare BMW, men mange andre produsenter som Land Rover og Jaguar vender seg også mot å bruke inline-seks-motoren i stedet for en V6. Disse to motoralternativene er veldig like med samme forskyvning på 3,0 L.

Mercedes-Benz har også byttet mot straight-six motorer, i stedet for å bruke V6. Det burde være en grunn til det. Kan forskjellen føles bak rattet?

Brukes Inline-six-motoren i BMWs bedre enn en V6?

De innebygde seks motorene som brukes i de fleste BMWs er bedre enn en V6 av forskjellige grunner. Det er en mer raffinert versjon med samme mengde forskyvning.

Jevnere og mindre vibrerende

Forbrenningsslagene i hver sylinder blir rebalansert av en annen sylinder, som går gjennom et induksjonsslag. Dette gjør sylinderne sammenkoblet, og det resulterer i mye mindre vibrasjon generert av motoren på grunn av symmetrisk flytting av sylinderne.

Hvilken motor høres bedre ut? V6 eller Innebygd?

Eksosen til straight-six-motorer er generelt mye mer tilfredsstillende enn standard V6-motparten. Hovedårsaken til det er at du har alle seks eksosportene på samme side av motoren, slik at de føles mer synkrone. På denne måten får du en hardere lyd med hver puls.

  Hva er den beste lille BMW SUV?

Sammenligning av ytelse

Når det gjelder ytelse, gir den innebygde (rette) seks motoren mye mer plass, for at du skal oppgradere kjøretøyet eller sette en ytelsesforsterker under panseret. Slike enheter kan være turboladere, tilhørende rørleggerarbeid eller til og med superladere.

V6-motorer mangler derimot rom til å passe inn i noe, og du må søke etter plass mellom sylinderhoder eller et sted på siden av motoren. Dette gjør ting veldig komplisert og veldig vanskelig å fikse.

Inline seks motorer er mer pålitelige og billigere å lage for produsenter

Ikke bare er straight-six-motoren bedre i alle henseender nevnt ovenfor, men den virkelige grunnen til at de fleste bilprodusenter har byttet eller bytter til den i stedet for V6, er at det er billigere å produsere.

Den mest kostnadseffektive tilnærmingen er alltid søkt i store selskaper. BMW har produsert ikke bare inline-seks motorer, men også inline-fire, samt inline-tre motorer. Boreavstanden i alle disse alternativene har vært den samme. (Dette er mellomrommet mellom to sylindere i motoren).

En av de viktigste bekymringene for å bruke rette motorer var at de er høyere enn V6-er, og fotgjengere som ble truffet kan ende opp skadet på en farligere måte på grunn av motorens harde hode. Men dette har blitt kjempet med teknologi- og førerassistansefunksjoner samt sikkerhetsforbedringer som automatisert nødbremsing av hensyn til fotgjengere.

  Hvilken firehjulsdrift er bedre - BMW eller Mercedes-Benz?

Hvilke BMWs har innebygde seks motorer?

Det har vært mer enn 22 produserte innebygde seks BMW-motormodeller fra 1993 til 2020. Mer enn noen annen type motor, produsert av BMW. Det alene taler for motoren. Det er en av grunnpilarene i BMWs suksess og rene kjøreglede.

Vanligvis er straight-six-motoren forkortet med l6 eller L6 og finnes i de fleste kjente BMW-modeller, bortsett fra high-end luksus BMWs som bruker komplekse og dyre V8- eller V12-motorer. BMWs med innebygde seks motorer inkluderer:

 • BMW M3 E46
 • BMW N55
 • BMW 3-serien
 • BMW 5-serien
 • BMW 6-serien
 • BMW 7-serien dieselbiler – 730d, 740d
 • BMW S54
 • BMW 1-serien
 • BMW X5
 • BMW X6
 • BMW X4

For å begrense listen, vil vi si at BMW har brukt en straight-six motor over hele serien går helt fra BMW 1-serien til BMW 7-serien, så vel som i sin X – luksus crossover SUVer som BMW X3, X5, eller X7.

Det er trygt å si at motoren er ekstremt allsidig og veldig pålitelig, sammenlignet med den tradisjonelle V6-motoren som bilprodusenter som Audi produserer. Det har vært en viktig del av BMWs suksess gjennom årene.

Er det noen vanlige problemer med innebygde BMW-motorer?

De vanligste inline-seks motorer som en BMW N52, som brukes i 528i og i 328i er:

 • Vannpumpesvikt og forskyvning
 • VANOS-feil
 • Hydrauliske justeringer
 • Deksellekkasjer av ventilen
 • Boligpakning lekker
 • Tregere oppstart

Selvfølgelig er dette bare noen få mulige problemer som kan oppstå i hvilken som helst motor. VANOS-feil kan vanligvis sees på over 70 000 miles på kjøretøyet ditt, og de andre oppleves vanligvis langt over det beløpet.

  Best brukt BMW 5-serien å kjøpe

FAQ

Er BMW straight-six motorer pålitelige?

En av de viktigste grunnene til at BMW bruker innebygde seks motorer er at de er mer pålitelige enn en standard V6-motor. Noen av disse motorene har blitt rapportert å kjøre i over 200k miles. Selvfølgelig avhenger det i stor grad av hvordan det har blitt vedlikeholdt og kjørt gjennom kjøretøyets levetid.

Hvilke typer motorer produserer BMW?

BMW er mest kjent for å produsere inline eller straight-six motorer. I tillegg til V8-, V10- og V12-motorer. BMW har aldri produsert og brukt en V6-motor, hovedsakelig fordi den ikke passer godt for bakdrevne biler på grunn av størrelsen og formen. Bortsett fra disse har BMW også produsert inline-fire og inline-tre motorer, brukt i noen mindre biler. Videre produserer den også elektriske motorer for sine hybridbiler.

Produserer BMW Rolls-Royce-motorer?

Ja, BMW produserer V12-motorene som brukes i Rolls-Royce, da den faktisk eier selskapet. Den produserer rundt 3000 Rolls-Royce-motorer per år. Rolls-Royce Phantom bruker for eksempel en 6,8 L V12 naturlig aspirert motor, mens Ghost eller Wraith bruker en 6,6 L twin-turbo-motor.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter