Hva er den beste lille BMW SUV?

Vi vet hvor flott den nye X7 og X5 modell SUVer er, men vet du hvilken liten BMW SUV er best? Vårt toppvalg er F48 BMW X1 xDrive28i. Selv om det er en ganske ukonvensjonell BMW på grunn av sin forhjulsdrift, slår denne mindre SUV X5 og X7 i mange henseender.

Den F48 BMW X1 xDrive28i

F48 BMW X1 leveres med en kraftig forhjulsdrift og 241 hestekrefter under panseret. Det er en subcompact luksus crossover sport 5-dørs SUV som er ganske elegant og kan passe ethvert landskap vakkert.

Den er ganske liten sammenlignet med X5 og X7, med en bredde på 1,82 meter, en lengde på 4,44 meter og en høyde på 1,61 meter.

Andre generasjon X1, etter 2015, tilbyr bakhjulsdrift på de dårligere modellene i spekteret: sDrive16d, 18i, 20i og 20d. Men dette er de nedre endemodellene og ble laget for å tilfredsstille noen die-hard BMW-vifter som holder seg til bakhjulsdriften nesten fanatisk.

xDrive28i når 42 km per gallon kombinert drivstofføkonomi på byveien. Det får 51 miles per gallon på motorveien og 23 i byens trafikkforhold, noe som er ganske rimelig for en SUV.

Motorvariasjoner av X1

Det er fem bensinmotoralternativer for X1 og fire dieselmotorer. Bensinen starter med sDrive18i, som er den minste motoren som er tilgjengelig, med bare 141 hestekrefter. Den når fra 0 til 100 km/t på 9,7 sekunder. Mens det kraftigste og raskeste motoralternativet er vår valgte xDrive28i med 228 hestekrefter og en 6,5-sekunders gang til 102 miles.

  Hvilken Mercedes SUV er en 7-seters?

Når det gjelder dieselalternativene, varierer de fra sDrive16d til sDrive25d, der sistnevnte når 62 miles i timen på 6,6 sekunder, noe som er nesten like raskt som xDrive28i.

Når det gjelder girkassen, kommer den i 6-trinns automatiske, 8-trinns automatiske, 6-trinns manuelle og 7-trinns DCT-pakker.

X1 Sikkerhet

I Euro NCAP-testen fikk X1 en score på 5/5 stjerner og enda viktigere en poengsum på 90% for passasjersikkerhet for voksne. Sikkerhet for barnebeboer ble målt til 87 %. Suspensjonen av modellen er gjennomsnittlig, men andre kjøremoduser er tilgjengelige for å fikse det.

X1 fikk fem stjerner fra NHTSA og IIHS, men scoret marginalt på frontlykttesten, noe som kan være den eneste feilen i kjøretøyet når det gjelder sikkerhet.

Interiør og komfort

Comfort- og Eco Pro-modusene er de som gir deg en mindre smertefull humpete tur på vanskeligere veier. Sportsmodusen stiver derimot chassiset ganske mye og får deg til å glemme enhver følelse av komfort. Det føles som en BMW i sportsmodus, til tross for at den er forhjulsdrevet.

Interiøret er ganske romslig med nok benplass og takhøyde. Det føles ikke så dyrt som avanserte SUV-er som X7 eller en Volvo XC40, men er anstendig utstyrt og gir deg en pålitelig cruisekontroll, Bluetooth, parkeringssensorer og sikkerhetsassistansesystemer.

Infotainmentet er bemerkelsesverdig, da det tross alt er en BMW. Som et tillegg kan du øke berøringsskjermen og den roterende styrespaken du kan bruke i stedet for den.

Brukere har rapportert hvor ekstremt stille det er i hytta. Den er perfekt isolert, og du vil ikke bli forstyrret av mye utvendig støy mens du nyter turen.

  Beste twin-turbo BMW-modeller

Hvis du ikke liker ting stille, er et 12-høyttaler Kardon lydsystem et alternativ du kan inkludere når du kjøper. Standardversjonen leveres med et lydsystem med syv høyttalere. BMW X1 kjører Apples CarPlay, men den tilbyr ikke Android Auto. Det er en SiriusXM satellittradio tilgjengelig, samt USB-porter og en Bluetooth-telefonfunksjon for lyd- og anropstilkobling.

Fordeler og ulemper med X1

BMW X1 gjør en perfekt SUV familie kjøretøy for familier på 4 eller 5. Det er en hands down fantastisk kjøretøy som kan være en del av enhver garasje. Det betyr ikke at det ikke har noen få feil.

Proffene:

  • Skinninteriør, luksusfølelse
  • God MPG
  • Panoramisk takluke tilgjengelig
  • Flott infotainment, fartsgrenser spådommer og retninger
  • Spacy interiør
  • Ikke dyrt sammenlignet med andre luksuriøse SUV-er

Ulemper:

  • Forsetene er mindre enn de burde være
  • Inkluderer ikke en blindsonesensor

Når det gjelder størrelsen, hvis dimensjoner ikke klart betyr noe for deg, er det omtrent like stor som de eldre X3-modellene som BMW produserte. Hvis du ønsker å kjøpe X1, kan du vurdere å legge til noen ekstra dollar og kjøpe xDrive28i, i stedet for de lavere modellene. Det er absolutt verdt det.

Vanlige spørsmål om BMW SUV

Hvor mye koster en BMW X1?

Den lavest mulige prisen for en BMW X1 starter på rundt $ 35,000 XNUMX dollar i USA. Å velge premiumfunksjonene og en bedre motor som bensin xDrive28i eller diesel xDrive25d, kan forlenge kostnadene opp til $ 50,000, men er absolutt verdt det for de ekstra fordelene.

  Vil Mercedes hjul passe en BMW?

Hva er den beste store BMW SUV?

BMW X7 er den største og mest luksuriøse SUV som BMW produserer for tiden. Den leveres med uhyggelig kraftige motorer og et teknologipakket grensesnitt. 4.4L V-8-motoren føles som om du kjører en sportsbil med sikkerheten til en tank.

X7 er flaggskip SUV av BMW merkevare og går tå til tå med Mercedes GLS, Volvo XC90 og Audi Q7. Denne premium store SUV-en kan være vert for opptil 7 personer, inkludert sjåføren, i tre seterader.

Er BMW SUVer pålitelige på veien?

Nye BMW SUVer er ganske pålitelige. For eksempel ble den siste generasjonen av BMW X5 tildelt andreplass i den store luksus SUV-kategorien når det gjelder pålitelighet. Den endte foran Range Rover Sport og Volvo XC90. På den annen side, for det siste året, BMW-merket totalt sett har blitt plassert på 16. plass når det gjelder pålitelighet. Så sørg for at du undersøker hver modell før du kjøper.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter