Er BMW pålitelig etter 100k?

BMW er allment anerkjent som et luksuriøst bilmerke som også leverer god kjøreytelse. Men er BMWs pålitelige etter å ha blitt kjørt i mer enn 100,000 miles? Det kommer an på. Noen modeller som BMW E46 og E90 har vært kjent for å kjøre i mer enn 300,000 miles. Men det avhenger av mange faktorer.

Hvilke BMWs er pålitelige etter 100k?

Mange har rapportert å kjøre en BMW E90 i mer enn 100,000 miles. Slike biler kjører fortsatt bra uten store problemer.

BMW-biler produsert etter 2006 er imidlertid sjelden så pålitelige som modellene produsert før 2000 fordi nyere biler bruker nedbrytbar plast i motorene sine, på grunn av EU-forskrifter for bærekraftig utvikling.

Etter 2000 pålitelige BMW-modeller

  • BMW 2006 – 2010 3-serien (E90)
  • BMW 2004 – 2010 5-serien E60 og E61
  • BMW 2002 – 2008 7-serien
  • BMW 318i, post-2000 eller E46 før 2000
  • BMW 325i

Uansett hvor godt du vedlikeholder kjøretøyet ditt, er noen modeller laget for å vare mer enn andre.

Hvordan holde BMW i gang i mer enn 100 000 miles?

Noen BMW-modeller har vært kjent for å kjøre i mer enn 300,000 miles. Men dette avhenger av mange faktorer. For eksempel, hvis du ikke bytter olje regelmessig eller vedlikeholder motoren riktig, er det sannsynlig at bilen din trenger store reparasjoner etter 100k.

BMW-kjøretøy er designet for å være enkle å vedlikeholde og reparere. For best ytelse er det imidlertid viktig at du følger disse vedlikeholdsretningslinjene:

Bytt olje og filtre

Bytt regelmessig BMWs olje og filter en gang i året eller hver 8000 miles (omtrent to års kjøring avhengig av hvor ofte du kjører). Bytt luftfiltre regelmessig og ta kontakt med en mekaniker for en rask inspeksjon en gang i året, spesielt hvis du planlegger å kjøre bilen en stund.

  Er Porsche 944 pålitelig?

Kjør forsiktig

Aggressiv kjøring kan forårsake skade på BMWs motor. Ta det med ro på gasspedalen og unngå kraftig akselerasjon samt brå bremsing når det er mulig. Ikke bare kan kjøring aggressivt skade motoren, bremsene og fjæringen av bilen din, men det kan også sette sikkerheten din og menneskene rundt deg i fare.

Inspiser kjøretøyet ditt

Kontroller regelmessig væsker, belter, slanger og andre komponenter for slitasje og skift dem ut om nødvendig. For eksempel: Bytt bremseklosser som har slitt ned mer enn 30% fra lagertilstanden.

Forsikring og garanti

Det er best å investere i en god BMW-garanti når du kjøper kjøretøyet. Dette vil dekke eventuelle reparasjoner som din BMW kan trenge, noe som kan være ganske kostbart hvis det ikke dekkes av en utvidet garantiplan. En god forsikringspolise og en garanti kan få deg så langt som 130 000 miles, noe som teller som noe.

Hvorfor brytes nye BMWs ned etter 100k?

Nye tyske biler bryter sammen etter garanti er ikke en myte. Eldre BMW-modeller er kjent for å være pålitelige og vare lenge. Imidlertid har mange mennesker hatt problemer med nyere BMWs etter 100k, eller til og med 75k miles, rett etter at garantien er avsluttet.

Det er et faktum at enhver bil vil bryte ned etter at den når slutten av levetiden. BMWs er ikke et unntak fra denne regelen, og de er bygget med kompleks teknologi som til slutt trenger litt vedlikeholds- eller reparasjonsarbeid.

  Er Tesla en pålitelig bil?

Nyere BMW-motorer er ikke bare fulle av nedbrytbart plastmateriale som smelter lett ned, men er også fulle av ny teknologi som lett kan fungere.

Programmert foreldelse spiller en stor rolle i hvorfor nye BMWs ikke kjører over 100k

Programmert foreldelse er ideen om at bilens design gjør den foreldet før sin tid. Dette kan skje når produsenter designer nye modeller og ønsker å kvitte seg med sine gamle, eller når de bruker billigere deler for å kutte ned på produksjonskostnadene og spare penger for seg selv.

Et godt eksempel på programmert foreldelse er at Apple gir ut en programvareoppdatering på iPhonene sine for å bremse eldre telefoner slik at brukerne kjøper nye. Selv om dette ikke skjer med biler på samme måte, begrenser de fleste tyske produsenter med vilje spennet på kjøretøyene sine, i motsetning til japanske og koreanske.

I utgangspunktet brukes programmert foreldelse til å få mer salg over tid. Hvis produsenter kan få sine eldre modeller til å virke foreldet, kan de selge flere biler på lang sikt.

Å produsere en bil som kan kjøre i mer enn 100 000 miles er kanskje ikke den beste strategien for et selskap som prøver å holde tritt med salget. Likevel kan du fortsatt oppdage at det er mange mennesker som har kjørt BMWs over 200k miles eller 300k miles.

FAQ

Er høy kjørelengde forhåndseide BMW-biler verdt å kjøpe?

Om du bør kjøpe en høy kjørelengde BMW avhenger i stor grad av hvor godt den har blitt opprettholdt, servicepostene og hvordan den ble drevet. I tillegg er den typen BMW du kjøper virkelig viktig. Ulike modeller har forskjellig levetid.

  Hva er de beste elbilene for sikkerhet og pålitelighet?

For nyere BMWs, som en tommelfingerregel, prøv å kjøpe en bil med mindre enn 60,000 MILES på rekord. For eldre BMWs, produsert før år 2006, søk etter biler under 100,000 miles.

Hvor mange kilometer kan en BMW vare i beste fall?

Det er rekorder av BMWs som kjører over 300,000 miles. Selvfølgelig er slike tilfeller outliers og er ikke lett å nå. De fleste BMWs varer vanligvis mellom 100,000 og 200,000 miles med god service og vedlikehold. På den annen side unngår de fleste bilforhandlere å selge BMWs med over 80,000 MILES siden de vanligvis krever mye service og store reparasjoner.

Når begynner BMW-biler å ha problemer og store problemer?

De fleste nyere BMW-modeller begynner å oppleve alvorlige problemer rundt et år etter at garantien utløper eller vanligvis på 80,000 til 100,000 miles. Alt dette avhenger i stor grad av hvor godt du har vedlikeholdt kjøretøyet. Men uansett omsorg, disse kjøretøyene har en begrenset levetid og jo eldre en BMW blir, jo dyrere er det å opprettholde og holde den fungerer i det lange løp.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter