Jeep Cherokee vil ikke starte – årsaker og hvordan du fikser det

Jeep Cherokee Problemer

Hvis du er en eventyrlysten person, Jeep Cherokee er en eksepsjonell bil å ha. Det kan imidlertid være frustrerende å finne ut at bilen ikke vil starte når du forbereder deg på et nytt eventyr. Det er derfor vi har fremhevet noen av de tingene som gjør at Jeep Cherokee ikke starter og hvordan du kan fikse dem, for å hjelpe deg.

Noen av tingene som fører til at Jeep Cherokee ikke starter, er et dødt batteri, en dårlig dynamo, et dårlig startrelé, korrosjon på batteripolene, dårlige tennplugger, dårlige drivstoffinjektorer, tette drivstoffiltre, sviktende drivstoffpumpe, en dårlig startmagnet og sviktende tennspole.

Hvorfor starter ikke min Jeep Cherokee? Hvordan løser jeg problemet?

Et dødt batteri

Et dødt batteri bør være den første tingen å se på når bilen ikke starter. Hvis bilen din ikke har vært i bruk på en stund eller været er ekstremt kaldt, er det stor sjanse for at bilens batteri kan være svakt, og det vil ikke starte bilen.

Hvis bilen din ikke starter på grunn av et svakt eller dødt batteri, kan du prøve å starthjelpe den. Hvis starthjelp ikke fungerer, må du skaffe deg et nytt batteri. Det er viktig å anskaffe et kraftig og holdbart batteri som vil vare en stund.

En dårlig dynamo

En annen vanlig ting som fører til at bilen ikke starter, er en sviktende dynamo. Generatoren er ansvarlig for å lade bilens batteri når du kjører. Dessuten gjør den også om mekanisk energi til elektrisk energi. Så hvis dynamoen er dårlig, vil ikke bilen starte ettersom det ikke tilføres energi til batteriet.

  Jeep Patriot Pålitelighet

For å løse dette problemet må eieren eller brukeren bytte ut den dårlige dynamoen med en god.

Et dårlig startrelé

Startmagneten fungerer hånd i hånd med startmagneten. Arbeidet til startreléet er å slå på strømmen som aktiverer startmagneten. Derfor, hvis startreléet er dårlig, vil det ikke fullføre sin funksjon, og dermed vil ikke bilen starte.

Ta bilen til en profesjonell mekaniker for å erstatte det dårlige startreléet med et nytt. Dette vil bidra til å løse problemet.

Korrosjon på batteripolene

Selv om dette problemet ikke er veldig vanlig, kan det fortsatt forhindre at bilen starter. Korroderte batteripoler stopper strømmen, og forhindrer dermed at energi overføres fra batteriet til motoren. Bare sjekk bilens batteripoler for å se om de er korrodert. Dette problemet kan løses ved å rengjøre den korroderte delen og koble til kablene på nytt.

Dårlige drivstoffinjektorer

Drivstoffinjektorer sørger for at bensinen beveger seg fra tanken via pumpen og inn i motoren. Derfor, hvis drivstoffinjektoren er skadet eller svikter, vil den ikke fungere som tiltenkt. Som et resultat vil det hindre bilen i å starte. For å løse dette problemet må du avinstallere den dårlige drivstoffinjektoren og installere en ny.

Dårlige tennplugger

Tennplugger er en av de første delene som vanligvis går i stykker i en bil. Dessuten forventes det at bilbrukere bytter tennplugger hver 40 000 miles. Og siden tennplugger sender et elektrisk signal fra tennspolen til motoren for å starte bilen, vil ikke bilen din fungere hvis de er kompromittert eller dårlige.

Hvis du vil løse dette problemet, må du bytte ut de dårlige tennpluggene med gode.

  Vanlige problemer med Jeep Compass

Dårlig startmagnet

Startmagneten er gnisten som starter bilens motor. Den mottar elektriske strømmer fra bilens batteri og tenningssystem som starter en kjede av elektriske reaksjoner for å starte motoren. Derfor, hvis startmagneten er dårlig, vil ikke Jeep Cherokee starte. Få den dårlige startmagneten byttet ut.

Sviktende drivstoffpumpe

Drivstoffpumpens funksjon er å levere drivstoff til motoren fra drivstofftanken. Imidlertid svikter denne delen også eller blir dårlig etter en tids bruk. Bortsett fra at bilen ikke starter, er andre tegn på en dårlig drivstoffpumpe krafttap, en sputterende motor, støy fra drivstofftanken og en død motor. Du kan løse dette problemet ved å bytte ut den dårlige drivstoffpumpen.

Sviktende tennspole

I likhet med tennplugger trenger tennspolene også utskifting hver 40.000 til 50.000 miles. Tennspoler forvandler den elektriske energien fra bilens batteri til høyspenning, lagrer den levende og produserer den deretter som en høyspenningspuls til tennpluggen. Derfor, hvis tennspolen er defekt eller dårlig, vil ikke bilen starte. Bare bytt ut den dårlige tennspolen med en ny for å løse problemet.

Tette drivstofffiltre

Sist, men ikke minst, kan tette drivstoffiltre også føre til at bilen ikke starter. Vær oppmerksom på at drivstofffiltre ofte er tette av metallfragmenter som kommer i forskjellige former for jernholdig metall. Hvis drivstofffiltrene er tette, må du rense dem for å løse problemet. Men hvis drivstoffilteret er skadet, må du bytte det ut.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Jeep Cherokee pålitelig?

Ja, Jeep Cherokee er ganske pålitelig sammenlignet med de fleste av sine rivaler. Dette er fordi pålitelighet byråer som RepairPal og J.D. Power ga denne bilen en litt over gjennomsnittet pålitelighet. RepairPal ga den en score på 4,5 av 5,0, mens J.D. Power ga den en score på 82 av 100, noe som er over gjennomsnittet.

  Hvilken Jeep er best for camping?

Er det dyrt å vedlikeholde en Jeep Cherokee?

Ja, å vedlikeholde en Jeep Cherokee er ganske dyrere enn lignende biler. I gjennomsnitt må eieren bruke minst $ 520 årlig for å reparere og vedlikeholde Jeep Cherokee. Dette er mer enn gjennomsnittet for kompakte SUV-er, som koster rundt $ 462 årlig å reparere og vedlikeholde.

Hvilke andre problemer har Jeep Cherokee?

Jeep Cherokee er en ganske pålitelig bil sammenlignet med andre Jeep-modeller. Imidlertid opplever denne bilen også flere problemer som eiere og brukere bør være klar over. Bortsett fra bilstartproblemer, har Jeep Cherokee-eiere også rapportert å ha overføringsproblemer, dårlig gass kjørelengde, elektriske problemer, TIPM-problemer og mye mer.

Sammendrag

Bilstartproblemer er ikke bare vanlig i Jeep Cherokee, men også i andre biler. Likevel er det veldig enkelt å fikse slike problemer så lenge du kjenner kilden til problemet. Derfor er det ikke bra å gjette, men la en profesjonell mekaniker inspisere og diagnostisere bilen din.

Likevel er et dødt batteri eller dårlig dynamo hovedårsakene til startproblemer. Hvis du vil unngå slike problemer i fremtiden, er det bra å følge produsentens anbefalte planlagte vedlikeholdstjeneste.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter