Problemer med automatgirkassen i Peugeot 308

Peugeot 308

Peugeot 308 er en kompakt familiebil som leveres med både manuell og automatisk girkasse. Den har også en 4-trinns, 5-trinns, 6-trinns og 8-trinns automatgirkasse å velge mellom. Men hva er problemene med Peugeot 308 automatgirkasse?

Noen av de vanligste Peugeot 308 automatiske girkasseproblemene er mangel på girkassevæske, defekt ventilhusmontering, girkasse rykk og klunking, harde skift og å bli sittende fast i 5. gir. I tillegg har noen Peugeot 308-eiere også rapportert om problemer med forsinket nedgiring, clutchproblemer og glidning eller tap av 3. og 4. gir.

Hva er de vanligste problemene med Peugeot 308 automatgirkasse?

Mangel på girkassevæske

Dette er en av de viktigste årsakene til problemer med automatgirkassen i Peugeot 308. Dette problemet er vanligvis forårsaket av uaktsomhet fra eieren av bilen. Mangel på girkassevæske fører til problemer med girkassen, for eksempel uberegnelige girskift, glidende gir, skadede foringer og lagre og forsinket innkobling av gir.

Girkassevæsken spiller en viktig rolle når det gjelder smøring og kjøling av girsystemets indre deler. For å løse dette problemet bør du skifte ut de skadede delene og sørge for at girkassevæsken er fylt opp til anbefalt nivå.

Risting og klunking

Et annet vanlig problem med Peugeot 308 automatgirkasse er rykk. Noen av de tingene som får girkassen til å rykke, er for lite girkassevæske, dårlige girspolenoider og et blokkert girkassefilter. Så hvis bilen din rykker eller produserer en klunkelyd, bør du få disse girkassedelene inspisert og fikset.

Defekt ventilhusenhet

Ventilhuset eller transmisjonskontrollenheten overvåker reguleringen av væskestrømmen og andre deler i hele systemet. Når ventilhuset blir skadet eller blokkert, kan det imidlertid oppstå ulike problemer, for eksempel rykninger under girskift, problemer med å skifte gir og til og med fullstendig tap av girvalg.

  Vanlige problemer med Mercedes C250

For å løse dette problemet må du rengjøre og skifte ut de defekte ventilene. Det er likevel alltid viktig å få en fagmann til å inspisere og diagnostisere problemet.

Sitter fast i 5. gir

Dette problemet skyldes vanligvis for lite eller skitten girkassevæske. I noen tilfeller kan det imidlertid skyldes svikt i momentomformeren, en dårlig magnetventil eller til og med limp mode. Derfor er det viktig å få en profesjonell Peugeot-mekaniker til å diagnostisere bilen din og finne problemet.
Hvis momentomformeren eller solenoiden er skadet eller dårlig, bør de skiftes ut for å løse problemet.

Problemer med clutchen

De fleste problemer med clutchen i Peugeot 308-automatgirkassen skyldes at clutchen eller båndet er utslitt. Dette kan føre til at momentomformeren ikke klarer å overføre kraft fra motoren til girkassen. Dette gjør det vanskelig å legge inn girene på en god måte ved giring.

Noen av tegnene på clutchproblemer er vanskeligheter med å skifte til enkelte gir, rykkete kjøring eller til og med fullstendig svikt i girene. Løs det underliggende problemet for å avverge problemet. Det kan være nødvendig å skifte clutchen.

Tøffe girskift

Flere Peugeot 308-eiere har også klaget over harde eller harde girskift. Den viktigste synderen bak dette problemet er skitten eller lite girkassevæske. Men i noen tilfeller kan det skyldes tilstoppet eller lekk vakuum, defekte hastighetssensorer eller en dårlig solenoid. Sørg for å løse det underliggende problemet for å unngå dette problemet.

  Vanlige problemer med Hyundai Venue

Slipp eller tap av 3. og 4. gir

Et annet problem som Peugeot 308-eiere har klaget over, er glidning eller tap av 3. og 4. gir. I de fleste tilfeller vil problemet være sporadisk og mer fremtredende når bilen når driftstemperaturer. Vær oppmerksom på at dette problemet normalt skyldes skadede stempler. Sørg for å skifte ut de dårlige stemplene for å løse problemet.

Forsinkede nedgiringer

Forsinket nedgiring i automatgirkassen skyldes normalt for lite girkassevæske, en defekt solenoid, en defekt girkassestyringsmodul eller en defekt momentomformer. Så hvis du vil løse dette problemet, må du ta bilen til en profesjonell mekaniker for diagnose og reparasjon.

FAQ

Er Peugeot automatgirkasser pålitelige?

Ja, Peugeot automatgirkasser er svært pålitelige. Dette skyldes at de bruker den nyeste DSG-teknologien (Direct Shift Gearbox). Denne girkassen gir raske girskift for raskere akselerasjon, sømløs nedgiring ved forbikjøring og bedre respons under vanskelige kjøreforhold.

Hva er tegnene på en defekt automatgirkasse?

Det er lett å vite om girkassen i din Peugeot 308 har problemer. Noen av de vanligste tegnene på en defekt girkasse er en lukt av brent gummi, merkelige lyder, lekkasje av girkassevæske og at girene begynner å reagere. I tillegg kan du merke at giret rister, rykker eller til og med sliper. Det kan også hende at varsellampen på dashbordet tennes.

Kan en defekt automatgirkasse på Peugeot 308 repareres?

Ja, en defekt automatgirkasse på Peugeot 308 kan repareres. Det avhenger imidlertid også av problemet som girkassen løser. Noen problemer som væskelekkasjer, sensorfeil eller solenoidproblemer kan løses. På den annen side er det ikke bare tungvint, men også kostbart å fikse alvorlige problemer. Derfor kan det være lurt å bytte ut girkassen i stedet for å reparere den.

  Peugeot Boxer 2.2 HDi Problemer

Hvor lenge vil Peugeot 308 automatisk girkasse vare?

Hvor lenge Peugeot 308 automatgirkasse varer, avhenger av hvor godt eieren reparerer og vedlikeholder girkassen. Med riktig pleie og vedlikehold kan automatgirkassen vare mer enn 150 000 km. Men hvis den forsømmes eller ikke vedlikeholdes godt nok, kan det hende at den ikke går mer enn 100 000 km.

Lønner det seg å reparere automatgirkassen på Peugeot 308?

I noen tilfeller kan det lønne seg å reparere girkassen, særlig hvis resten av bilen er i god stand og reparasjonen kan forlenge levetiden. Det er likevel viktig å rådføre seg med en profesjonell Peugeot-mekaniker for å finne ut om utskifting eller reparasjon av girkassen er det beste valget fremover.

Oppsummering

Peugeot 308 kan være en fin og effektiv kompakt familiebil, men den har også flere problemer med automatgirkassen. Noen av de rapporterte girkasseproblemene er mangel på girkassevæske, clutchproblemer, defekte ventilhus og forsinket nedgiring.

Det er viktig å kjenne til automatgirkasseproblemene du vil møte underveis hvis du skal forlenge levetiden til girkassen. Dette er fordi det ikke bare er kostbart, men også tungvint å reparere Peugeots automatgirkasse.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter