Peugeot 308 1.6 HDi motorproblemer

Peugeot 308

Peugeot 308 1.6 HDi-motoren er en av de beste motorene i 308-serien. Den er en dieselmotor og svært effektiv. Den er også billig å vedlikeholde og har svært gode ytelser. Likevel, hva er problemene med Peugeot 308 1.6 HDi-motoren?

Noen av de vanligste problemene med Peugeot 308 1.6 HDi-motoren er DPF-problemer, toppakningsproblemer, ujevn tomgang, lekkasje i injektorene og for høyt oljeforbruk. I tillegg har noen brukere klaget over startproblemer, turbosvikt og overoppheting av motoren.

Hva er de vanligste problemene med Peugeot 308 1.6 HDi-motoren?

DPF-problemer

Dette er et av de største problemene med 1.6 HDi-motoren. Dieselpartikkelfilteret (DPF) blir vanligvis tilstoppet av sot, noe som fører til redusert eksosstrøm og redusert motorytelse. Når dette skjer, er det normalt nødvendig med regenerering for å brenne bort den tilstoppede soten. Hvis tilstoppingen er alvorlig, kan det imidlertid være nødvendig å rengjøre eller skifte ut partikkelfilteret.

En av de beste måtene å unngå dette problemet på er å ha gode dykkevaner og sørge for regelmessig vedlikehold.

Problemer med topplokkpakningen

Et annet vanlig problem med Peugeot 1.6 HDi-motoren er problemer med toppakningen. De fleste toppakninger svikter på grunn av slitasje, men de kan også svikte på grunn av overoppheting eller dårlig vedlikehold. Et av de vanligste tegnene på en ødelagt toppakning er oljelekkasje.

I motsetning til andre problemer på denne listen, må du oppsøke en profesjonell mekaniker for å få den skiftet ut hvis toppakningen er sprengt.

For høyt oljeforbruk

Oljeforbruk er et annet problem som Peugeot 308 1.6 HDi-motoreiere har klaget over. I tillegg anbefaler Peugeot eierne å bruke enten 5w30 motorolje eller 10w40 motorolje, som er kostbare.

  Vanlige Ford 3.5 V6 motorproblemer

Hovedårsaken til for høyt oljeforbruk i Peugeot 2.6 HDi-motoren er utslitte stempelringer og ventilspindeltetninger. For å løse dette problemet kan det være nødvendig å skifte ut de utslitte stempelringene og ventilspindeltetningene.

Ujevn tomgang

Mange Peugeot 308 1.6 HDi-eiere har også klaget over at bilen går ujevnt på tomgang. Noen av tegnene på ujevn tomgang er at bilen rister og spretter. Videre kan føreren legge merke til merkelige lyder og inkonsekvente turtall.

Hovedårsaken til ujevn tomgang i Peugeot 1.6 HDi er at EGR-ventilen er tilstoppet av karbon. For å løse dette problemet må EGR-ventilen rengjøres eller skiftes ut.

Injektorer som lekker

Drivstoffinjektorene på Peugeot 308 slites også ut etter en tid. Dessuten kan de også bli skadet og forårsake lekkasjer. Hvis injektorene på din Peugeot 308 blir skadet eller begynner å lekke, bør de skiftes ut.

Turbosvikt

Et vanlig tegn på at turboladeren svikter er at Peugeot 308 1.6 HDi-motoren produserer blå eller svart røyk fra eksosen. I tillegg kan det være tap av kraft og akselerasjon. For å løse dette problemet må du bytte ut både EGR-ventilen og den defekte turboladeren. Sørg for å oppsøke en profesjonell mekaniker for å løse dette problemet, da det kan være utfordrende å skifte ut.

Overoppheting av motoren

Hovedårsaken til at motoren overopphetes i Peugeot 308 er at kjølevæsken ikke strømmer gjennom systemet som den skal. Det kan skyldes at topplokkpakningen svikter, termostaten sitter fast, vannpumpen svikter og radiatoren er helt eller delvis blokkert.

  Jeep Renegade dekksensorproblemer - årsaker og hvordan du fikser det

For å løse dette problemet er det viktig å få bilen diagnostisert og det virkelige problemet identifisert. Sørg for at den defekte delen blir reparert eller skiftet ut.

Startproblemer

Det kan være flere grunner til at Peugeot 308 1.6 HDi-motoren ikke starter. Noen av dem er et svakt 12 V-batteri, en dårlig dynamo, korrosjon på batteripolene, en ødelagt startmotor og defekte tennplugger. Sørg for å få bilen inspisert og den skyldige identifisert. Den dårlige delen bør skiftes ut for å løse problemet.

FAQ

Er Peugeot 308 1.6 HDI-motoren pålitelig?

Generelt er Peugeot 308 1.6 HDi-motoren pålitelig. Den har likevel flere problemer som kan unngås med godt vedlikehold. Men sammenlignet med andre lignende motorer er Peugeot 1.6 HDi-motoren noe dyrere å vedlikeholde. Dessuten har de fleste pålitelighetsbyråer gitt 1.6 HDi-motoren en pålitelighetsscore over gjennomsnittet, noe som er ganske bra.

Hvor lenge varer en Peugeot 1.6 HDi-motor?

Som de fleste Peugeot-motorer er Peugeot 1.6 HDi-motoren svært slitesterk. Motorens holdbarhet avhenger imidlertid også av hvor godt eieren vedlikeholder bilen. I gjennomsnitt holder Peugeot 1.6 HDi-motoren i 200 000 km. Siden det er en dieselmotor, kan den vare enda lenger med riktig reparasjon og vedlikehold.

Er Peugeot 308 HDi en god bil?

Ja, Peugeot 1.6 HDi er en utmerket bil. Dette er fordi den er kompakt, men romslig. Den har også en moderne kupé med et romslig lasterom. I tillegg kommer den med en pålitelig motor, men med noen få problemer. Men med riktig stell og vedlikehold kan denne bilen vare lenge.

  Vanlige problemer med Suzuki Ignis

Hva står 1.6 HDi-motoren for?

HDi er en dieselmotor (HDi står for High-pressure direct injection) eHDi – en dieselmotor med start/stopp-teknologi. Denne motoren fungerer ved at den slår seg av når bilen står stille (f.eks. i lyskryss) og starter på nytt når gasspedalen trykkes ned.

Hva er forskjellen mellom TDI- og HDI-motorer?

HDI-motoren er en 16-ventilers common rail-motor med enten 90 eller 110 hk. TDI-motoren er derimot en 8-ventilers PD-motor (pre-common rail) med 105 hk og har eksistert siden begynnelsen av 1990-tallet. Merk at HDI står for High-Pressure Direct Injection, mens TDI står for turboladet direkteinnsprøytning.

Konklusjon

Peugeot 308 1.6 HDi er en elegant og stilig kompaktbil. Den er også økonomisk, romslig og praktisk. Peugeot 1.6 HDi-motoren har imidlertid flere problemer, blant annet problemer med toppakningen, DPF-problemer, ujevn tomgangskjøring, høyt oljeforbruk og utette injektorer.

Alt i alt er Peugeot 1.6 HDi-motoren pålitelig og holdbar. Med godt stell og vedlikehold kan eieren forvente at motoren vil gå mer enn 300 000 km.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter