Peugeot Boxer 2.2 HDi Problemer

Peugeot Boxer

Peugeot Boxer er et lett nyttekjøretøy utviklet i samarbeid med Fiat Ducato, Ram Pro Master og Citroen Jumper/Relay. Boxeren selv ble først introdusert for modellåret 1994, men har blitt holdt siden i continuous produksjon. I denne artikkelen skal vi fokusere på alle Peugeot Boxer 2.2 HDi-problemer og fortelle deg alt du trenger å vite.

For det første er 2.2 HDi en 2.2L 4-sylindret dieselmotor som kom i produksjon på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Siden da ble det en av de mest populære Peugeot kommersielle varebilmotorer som were også brukt på mange andre modeller og bilprodusenter,  inkludert Peugeot, Citroen, Fiat, Ford, og  til og med noen Land  Rover modeller.

2.2HDi ser ut til å oppleve problemer med EGR-ventilen som like gjerne kan være det vanligste problemet med denne motoren. Andre problemer inkluderer problemer med drivstofftrykkregulatoren, turboladeren, MAF-sensoren og FAP-partikkelfilteret.

Disse motorene er kjent for å være ganske pålitelige, noe som betyr at de skal kunne stå tidstesten hvis de blir tatt vare på riktig. Siden dette er en dieselmotor, bør du vedlikeholde den som tiltenkt, spesielt når det gjelder å starte opp motoren mens den er kald, da dette ofte kan føre til et av problemene nevnt ovenfor.

EGR ventil problemer

Det vanligste problemet med 2.2 HDi er relatert til EGR-ventilen som kan svikte og dermed forårsake en hel masse problemer. Symptomene inkluderer en grov motor inaktiv, en betydelig reduksjon i ytelse, økt drivstofforbruk, stalling mens tomgang, en noticeable drivstoff lukt mens bilen kjører  , en sjekk motor lys, en mislykket utslipp test, og potensielle banke lyder fra motoren.

  Vanlige 4.6 Ford motorproblemer

For å løse dette problemet må du bytte ut EGR-ventilen, men et ekstra EGR-relatert problem er at noen mekanikere var kjent for å erstatte den eksisterende ventilen med en feil. Angivelig var årsaken bak dette at EGR-ventilen for 2.2 HDi er bemerkelsesverdig lik en annen som ikke ble produsert for 2.2 HDi.

Problemer med drivstoffregulator

Et annet problem som uten tvil ligner på det ovenfor, er relatert til defekte drivstoffregulatorer som kan påvirke trykket der motoren mottar drivstoff. Disse kan føre til lignende symptomer som en defekt EGR-ventil, men noen symptomer er forskjellige og bør noteres.  Disse inkluderer svart røyk som kommer ut av eksosen, en støyende drivstoffpumpe, motorfeilbranner og potensielle drivstofflekkasjer.

For å løse dette problemet må du bytte ut drivstoffregulatorene og muligens skylle drivstoffledningene hvis det er noen avleiringer igjen.  Alt i alt er dette kjent for å påvirke tidligere 2.2 HDi-motorer oftere, og derfor bør disse inspiseres når du kjøper en brukt Boxer 2.2 HDi.

MAF Problemer

MAF -sensoren (Mass airflow) er en komponent som har til oppgave å bestemme riktig mengde luft som kommer inn i motoren som hjelper til med riktig luft-til-drivstoff-forhold og hjelper bilen til å være mye mer effektiv og pålitelig.  Den 2.2 HDi er kjent for å noen ganger lider av disse problemene også, noen mener at these kan potensielt være forårsaket av issues ovenfor.

  Problemer med klimaanlegget i Fiat 500L

Dette inkluderer også dårlig ytelse, økt drivstofforbruk, nøling, rykking og generelt dårlig kjøreevne. Utskifting eller rengjøring av MAF-sensoren har en tendens til å løse dette problemet.

FAP-filterproblemer

FAP- eller DPF-filteret (FilterAntiPollution eller Diesel Particulate Filter)  er iboende feil når det gjelder mange dieselmotorer der ute, noe som er exacerbated av det faktum at disse også kan koste mye penger å erstatte.  Med dårlig gasspjeld, overdreven røyking og en skarp lukt som kommer fra motoren, vil disse trenge rengjøring / utskifting.

Det var noen tilfeller der defekte DPF (FAP) filtre førte til at biler brøt ut i flammer, men det skyldes for det meste eldre biler med betydelig kjørelengde og uten bemerkelsesverdige serviceposter.

Turbolader Problemer

Til slutt skal vi også nevne potensielle turboladerproblemer som inkluderer oljeblokkering og karbonoppbygging, og problemer med boltene.  Førstnevnte gjelder store mengder karbonavleiringer som legger seg på rørene som fører oljen mot turboladerlageret.  Dette kan også påvirke oljepumpen og kan ofte føre til en mislykket turbolader hvis den ikke håndteres i tide.

Et annet ganske vanlig problem er knyttet til boltene som holder turbinen på plass. Disse kan løsne da turboen ofte beveger seg under belastning. Sørg for å inspisere disse boltene for å forhindre ytterligere skade som kan skje med turboen.

FAQ-seksjon

Er Peugeot Boxer 2.2 HDi pålitelig?

Peugeot 2.2 HDi er faktisk en ganske pålitelig motor som det er ofte brukt på biler som gjør mange miles gjennom hele levetiden. Subpar vedlikehold kan påvirke how lenge disse kan vare, men hvis du gjør alt riktig, bør du være i stand til å nyte denne motoren for hundretusener av miles.

  Vanlige problemer med Hyundai Accent

På den annen side, hvis du ikke tar vare på motoren, kan mange ting gå galt (som nevnt ovenfor) som vil hemme levetiden til motoren. Derfor, hvis du kjøper en brukt, vær oppmerksom på problemene nevnt ovenfor.

Hva er forskjellen mellom Peugeot-bokseren, Citroen-genseren og Fiat  Ducato?

Disse tre er bemerkelsesverdig like da de deler mange deler med hverandre. Jumper  har imidlertid den bredeste mengden kroppsstiler mens Boxer ser ut til å være den mest populære. Ducato er  potensielt like allsidig som Citroen, men forskjellene er marginale.

Alt i alt skyldes de største forskjellene merkelojalitet og hvordan du oppfatter disse varebilene når det gjelder design.

Bør jeg kjøpe en Peugeot Boxer?

Hvis du er i markedet for en brukt lett kommersiell varebil, er Boxer et veldig godt valg, da det er en av de mer populære varebilene du kan kjøpe i Europa.  Den tilbyr stort sett alt du forventer, da den tilbyr mye plass, er pålitelig og ikke er altfor dyr.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter