Vanlige problemer med Peugeot Bipper

Peugeot Bipper

Peugeot Bipper er en liten familie / varebil laget av Peugeot mellom 2008 og 2017. Bipper deler sin plattform med slike som Citroen Nemo og Fiat Fiorino. Bipper er designet for å få plass under den større Peugeot Partner og er først og fremst ment for bruk i indre by, men den kan holde sin egen på en motorvei uten problemer.

I denne artikkelen skal vi nevne alle de vanlige problemene med Peugeot Bipper og fortelle deg hva du trenger å se etter hvis du er i markedet for et brukt eksempel. Bipper ser ut til å ha problemer med timingkjeden, noe som faktisk er veldig alvorlig og kan føre til at hele motoren svikter.

Andre problemer inkluderer problemer med turboladeren, problemer med girkassen, fjæringen, og bilen mister kraft under akselerasjon. Realiteten er at de fleste av disse har blitt brukt til kommersielle formål, og det er stor sjanse for at de ikke ble vedlikeholdt så ordentlig.

Imidlertid, hvis du klarer å finne et godt bevart eksempel med ikke for mange miles på klokken, er du sannsynligvis kommer til å nyte det. Det kan ikke være den mest pålitelige Peugeot varebil noensinne, men det er i stand til å stå testen av tid og er riktig tatt vare på.

Problemer med timingkjeden

Timing kjede problemer er noen av de verste problemene en motor kan støte på fordi de vanligvis starter i det små og er ofte vanskelig å legge merke til. Hvis disse ikke blir lagt merke til raskt nok, kan de veldig lett føre til alvorlige problemer med hele motoren. Ikke alle motorer er de samme når det kommer til timing problemer fordi 1.6L Prince-motoren er langt verre.

  VW Arteon Girkasse Problemer

Den timing kjeden i seg selv bør inspiseres hver 50.000 miles eller så. Hvis du føler noen banke eller klaprende støy som kommer fra motorrommet, sørg for å inspisere strammeren for eventuelle tegn på spill. Sørg alltid for å bytte kjede/strammer når du kommer over noen av disse.

Overføringsproblemer

Bipper er tilgjengelig enten med en manuell eller en automatisk girkasse, som begge har noen forskjellige problemer som er verdt å være oppmerksom på. Den automatiske girkassen er kjent for å lide av gir som glir og potensielle slipeproblemer. Førstnevnte er forårsaket av overdreven belastning og mangel på smøring, mens førstnevnte også er forårsaket av mangel på smøring eller potensiell fullstendig mangel på transmisjonsolje.

Den manuelle girkassen kan lide av clutchrelaterte problemer. Det sies at disse problemene nesten alltid fører til en frynsete clutchkabel som vil gjøre clutchpedalen veldig tung å koble inn. I de fleste tilfeller kan dette løses ganske enkelt ved å bytte ut kabelen.

Problemer med fjæring

Siden disse bilene ofte brukes til å transportere forskjellige typer last, har fjæringen de sitter på en tendens til å være designet for å takle all ekstra belastning. Opphengskomponenter er imidlertid forbruksvarer, noe som betyr at de sannsynligvis vil svikte til slutt. Det mest problematiske fjæringsaspektet ved Peugeot Bipper er relatert til fjæringslagrene foran.

Den eneste måten å løse dette problemet helt på er å bare bytte ut lageret når det er nødvendig. De vanligste lagerrelaterte symptomene er overdreven bankelyd som kommer fra fronten, spesielt når du går over veibølger og / eller fartsdumper.

  Vanlige problemer med Ford Kuga

Bil mister kraft under akselerasjon

Den siste Peugeot Bipper problem vi kommer til å nevne i dag er en som er relatert til subpar akselerasjon i en lang rekke omstendigheter. Hvis dette skjer i kaldt vær, spesielt med en HDI-dieselmotor, er sjansen stor for at du har problemer med injektorene som må rengjøres. Å legge til noen riktige drivstofftilsetningsstoffer bør også bidra til å løse disse problemene proaktivt.

Andre problemer kan være relatert til bilens drivstoffpumpe som er et sårt punkt for noen Peugeot-motorer som brukes med Bipper. Hvis bilen stanser, går på tomgang eller ikke vil starte, må du sørge for å inspisere drivstoffpumpen. Til slutt, EGR-ventilen kan også mislykkes på et bredt utvalg av 2010-2015 Peugeot-modeller, så hvis du føler overdreven røyking, dårlig MPG, mangel på strøm, og grov tomgang sjekk eksosgass resirkulering ventil.

Ofte stilte spørsmål

Er Peugeot Bipper en god bil?

Med omtrent 2,5 kubikkmeter plass i lasterommet er Bipper en veldig praktisk og barebone Peugeot varebil som passer perfekt til mange menneskers behov. Du kan ofte se disse rulle ut og rundt i byens gater, da de er et relativt populært transportmiddel for små og mellomstore bedrifter. Samlet sett er Bipper en god bil hvis den vedlikeholdes godt nok.

Hvis du kommer over et eksempel med mistenkelige serviceoppføringer eller mange kilometer på klokka, må du variere selv om prisen er veldig god. Fordi disse for det meste brukes til kommersielle formål, får de ofte ikke samme vedlikeholdsbehandling som biler som brukes til å transportere både familier og enkeltpersoner.

  Er Peugeot 107 en god bil?

Hvor mange kilometer kan en Peugeot Bipper vare?

Hvis du følger retningslinjene for service og ikke misbruker dem, bør Bipper lett kunne vare 150 000 til 200 000 miles uten å trenge større mekaniske overhalinger. Bipper ble designet for bymiljøet, og mekanikken er designet for å tåle mye stress, men det betyr ikke at Bipper kan overlates til seg selv.

Den nevnte timing problemer er et godt eksempel som de kan ødelegge motoren og dermed vil resultere i at bilen ikke varer så lenge. Imidlertid, hvis du fange alle disse problemene til rett tid, og du gjør det minste, bør du være i stand til å nå høy kjørelengde tall.

Kan du taue med en Peugeot Bipper?

Peugeot Bipper var aldri ment for noen alvorlig tauing, men det kan taue opp til 1,300kg/2,900lbs. Imidlertid er ikke alle Bipper-modeller vurdert det samme, noe som betyr at du bør inspisere undersiden av tilhengerfestet for å se den maksimale slepekapasiteten for en bestemt Bipper.

Hvis du bestemmer deg for å taue med Bipper, er det en god idé å bruke tilhengerbremser for alt som er tyngre enn 500 kg/1,100 lbs.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter