Vanlige problemer med Peugeot 308

Peugeot 308

Peugeot 308 er en liten fransk familiekombi som først ble introdusert for modellåret 2007 og har siden skapt tre forskjellige generasjoner. 308 sporer sine røtter tilbake til 1960-tallet 304 som startet det hele. Senere kom 305, 306, 307, og nå er det 308. Den aller nyeste modellen kom ut i 2021 og er nå en av Peugeots mest populære små familiebiler.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle de vanlige problemene med Peugeot 308 og fortelle deg hva du trenger å ta hensyn til når du kjøper en brukt. De vanligste problemene med 308 inkluderer problemer med motoren, girkassen, elektrisiteten, DPF og turboladeren.

For å holde 308 i best mulig stand, må du vedlikeholde den når det er nødvendig, og derfor bør du bare vurdere å kjøpe eksempler med gode serviceposter. Videre, prøv å finne en som ikke har blitt misbrukt og en som ikke kommer med for mange miles på klokken.

Alt i alt har Peugeot forbedret 308 gjennom årene, noe som betyr at det nå er en ganske pålitelig bil alt tatt i betraktning.

Motorproblemer

Peugeot 308 motorproblemer inkluderer problemer med overoppheting der kjølesystemet trenger rettidig påfyll og inspeksjoner. Du vil kunne se når motortemperaturene begynner å klatre, så sørg for å komme foran det hele ved å gjøre disse proaktivt. Andre motorproblemer inkluderer enten problem med oljesensoren eller potensielt høyt oljeforbruk med modeller med høyere kjørelengde.

Kjøleviften kan holde seg på en stund etter at motoren er slått av, noe som har sine røtter i de første kjøleproblemene vi diskuterte. Noen ganger kan bilen lide av mangel på strøm som vanligvis skyldes masseluftstrømssensoren eller bilens cruise control-parametere som trenger tilbakestilling.

  VW Golf 1.6 TDI Problemer

Problemer med overføring

Det vanligste Peugeot 308-overføringsproblemet er et der bilen nekter å skifte til gir eller sitter fast i gir.  Årsaken til at dette skjer skyldes utslitte velgerarmer som er festet til girkassen, men noen tror også at dette skyldes  mangel på girolje. Som sådan, sørg for å alltid holde øye med bilens giroljenivåer.

Andre potensielle overføringsproblemer inkluderer problemer med clutchen som har en tendens til å avgi screeching lyder mens de er koblet til. Dette kan godt være forbundet med utslitte koblingsplater som må byttes ut for å løse problemet.

Elektriske problemer

Peugeot-modeller er ikke fremmede for elektriske problemer, noe som også gjelder for 308. Disse har en tendens til å inkludere problemer med ECU som kan blokkere bilen fra å starte opp.   PEF-systemet (PEF) (Peugeot Emission Filter),  som har til oppgave å holde bilens utslipp nede, kan også forårsake problemer og dermed utløse den tilhørende varsellampen på dashbordet.

klimaanlegget kan slutte å fungere på grunn av kompressorfeil eller på grunn av at det bare må spyles på nytt.  Det indre volumetriske overvåkingssystemet kan føre til at alarmen går av uten grunn, og en fulldiagnostisk inspeksjon skal kunne påpeke dette problemet så snart det finner sted.

DPF-problemer

Disse problemene er bare knyttet til Peugeot 308 dieselmodeller som er utstyrt med dieselpartikkelfilter som kan svikte og føre til at bilens utslipp vokser.  Årsaken til at dette skjer skyldes DPF-sprekker forårsaket av et avstandsstykke i eksosventilen.  Disse er vanlige med   2016-2018 308-modellene som ble tilbakekalt av Peugeot for å løse problemet.

  Vanlige problemer med Citroën C1

Problemet her er at disse tilbakekallingene skjedde for lenge siden, og hvis du kommer over noen DPF-sprekker i fremtiden, må du betale for et nytt DPF-system som kan koste mye penger.

Problemer med turbolader

Hvis du merker noen blå / svart smoke kommer fra eksos etterfulgt av en alvorlig mangel på kraft or plystrelyder, er din 308 turbolader grunnen til det.  Videre kan disse problemene også ofte ledsages av EGR-problemer som kan øke reparasjonsregningen eksponentielt.

Å bytte ut disse to systemene kan noen ganger koste mer enn hva bilen er verdt, så sørg for å holde øye med disse hvis du er i markedet for en brukt 308.

FAQ-seksjon

Er Peugeot 308 et godt kjøp?

Den nyeste 2021 Peugeot 308 er nå en veldig godt laget, ganske luksuriøs, teknologisk ogpen bil som gjør den til alt den originale 308 ikke var.  Som sådan vil jeg si at den nye 308 er virkelig et veldig godt kjøp som Peugeot har virkelig gjort fremskritt de siste årene.

Andre generasjon (2013-2020) er også en ganske stor oppgradering i forhold til 1.  generasjon av 308.  Alt i alt, hvis du vil ha en relativt romslig, men kompakt familie hatchback som kan gjøre bykjøring og motorveikjøring uten problemer, er Peugeot 308 et veldig godt valg.

Kommer Peugeot 308 som elbil?

308 er foreløpig ikke tilgjengelig med helelektrisk drivlinje, men Peugeot skal snart lansere nye e-308 som skal låne drivlinjen fra den populære Stellantis-gruppen. Det betyr  at e-308 skal ha minst 50 kWh batteri, men sjansen er stor for at batterikapasiteten faktisk kommer til å være nærmere 75 kWh, noe som vil gjøre e-308 enda mer konkurransedyktig.

  Vanlige Ford Transit 4x4-problemer

Alt i alt lovet Peugeot å elektrifisere hele serien fra og med 2023, så de fleste neste generasjons Peugeot-elbiler vil sannsynligvis være basert på en nyere EV-plattform, ikke den vi alle kjenner fra dagens Stellantis-tilbud .

Er Peugeot 308 en luksusbil?

Peugeot 308 er ikke en luksusbil, but den har ganske mange luksusfunksjoner. For det første er interiøret i den nye 308 sprang og grenser over den første generasjonen av 308, og mange anser det for å være helt i toppen av det rimelige hatchback-segmentet.

Den kommer også med all teknologi  og sikkerhetsfunksjoner som ligner på biler som koster mye mer penger og er vanligvis merket med tyske premium bilprodusenttilbud.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter