Problemer med girkassen i Fiat 500L

Fiat 500L

Fiat 500L er bygget for å tilby komfort til familier. Takket være en romslig kupé og god lasteplass. Men som de fleste stasjonsvogner har også denne bilen flere problemer, blant annet med girkassen. Men hva er girkasseproblemene i Fiat 500L?

Noen av de vanligste girkasseproblemene med Fiat 500L er problemer med å skifte gir, problemer med clutchen, lite girkassevæske og gir som hopper eller sliper under akselerasjon. I tillegg har noen registrert at de opplever plystrelyder fra panseret, en brennende lukt, skjelvende girkasse og defekte solenoider.

Hva er de vanligste problemene med girkassen på Fiat 500L?

Vanskeligheter med å skifte gir

Dette er et av hovedproblemene Fiat 500L-eiere opplever. Det er også så vanlig i Fiat 500L 2014 at det har tvunget produsenten til å tilbakekalle enkelte modeller. Hovedårsaken til at eiere av denne bilen vanligvis opplever dette problemet, er for lite girkassevæske. I noen tilfeller kan det skyldes at bilen kjører med forurenset væske.

For å løse dette problemet må brukerne bytte ut eller etterfylle girkassevæsken.

Lavt nivå av girkassevæske

Etter at din Fiat 500L har kjørt flere kilometer, kan bilen din begynne å oppleve ulike problemer, som dette. Hovedårsaken til lite girkassevæske er lekkasje på grunn av sprekker eller hull i girkassen. Hvis girkassen er sprukket, vil bilen din fortsette å miste væske til den er reparert.

Den beste måten å løse dette problemet på er ikke å etterfylle væske, men å reparere eller skifte ut den sprukne girkassen.

Problemer med clutchen

Dette problemet har blitt rapportert av både brukere av Fiat 500L med manuell og automatisk girkasse. Clutchen bidrar til å kontrollere giringen. Hvis clutchen er skadet, kan det føre til dårlig ytelse i girkassen. Hvis problemer med clutchen ikke håndteres i tide, kan det føre til skader på girkassen som kan være kostbare å reparere.

  Er Fiat Pulse en god bil?

Sørg for å få clutchen undersøkt og reparert av en profesjonell mekaniker før den ødelegger girkassen.

Hopping eller gnissing under akselerasjon

Hvis bilen hopper eller rykker når du akselererer, er dette en indikasjon på at clutchen er utslitt. Dette problemet er dessuten mer vanlig i Fiat 500L-modeller med 5-trinns Dualogic automatisert manuell girkasse. Noen brukere av automatgirkassen med dobbel clutch har imidlertid også rapportert om et lignende problem.

Den beste løsningen er å skifte ut de utslitte clutchdelene.

Brennende lukt

Hvis du merker at det lukter brent fra girkassen, er det som med de fleste girkasser et tegn på at væsken er overopphetet. I tillegg bør du sjekke væsken, da den kan være forurenset eller gammel og ikke klarer å utføre smøreoppgavene sine på riktig måte.

Du kan løse dette problemet ved å erstatte den gamle eller forurensede girkassevæsken med ny.

Pipende lyder fra panseret

En plystrende eller hvinende lyd fra girkassen kan være et tegn på flere problemer med girkassen. Det vanligste er lavt væskenivå. Det kan imidlertid også være sannsynlig at din Fiat 500L har utslitte gir og en sviktende momentomformer.

For å unngå å gjette, bør du få bilen diagnostisert av en profesjonell mekaniker og få problemet løst.

Defekt solenoid

Vanlige tegn på en defekt solenoid i girkassen er at girkassen ikke girer ut av nøytral eller uberegnelige girskift som gir en ustø eller skjelvende følelse. Dette skyldes at en defekt solenoid ikke mottar de riktige signalene eller åpner nok til å skifte gir.

  Vanlige problemer med Fiat Tipo

For å løse dette problemet må du sørge for å reparere eller skifte ut den defekte solenoiden.

Skjelvende girkasse

Hvis du merker at girkassen rister når du akselererer, bør du sjekke girkassevæskenivået eller solenoiden. Lavt nivå av girkassevæske kan gjøre bilen skjelven når du akselererer. Dette problemet bør håndteres raskt, da det kan føre til kostbare reparasjoner. Få mekanikeren til å inspisere bilen og enten etterfylle væske eller skifte ut den defekte solenoiden.

Andre problemer for Fiat 500L

FAQ

Hvor lenge varer girkassen på Fiat 500L?

Fiat 500L-girkassen kan vare i mer enn 150 000 miles. Mange brukere har rapportert at de har kjørt mer enn 100 000 miles uten større problemer eller reparasjoner. Bilen er dessuten svært slitesterk og kan kjøre mer enn 250 000 km hvis den er godt vedlikeholdt.

Hvilken type girkasse er montert i Fiat 500L?

Denne bilen leveres med tre forskjellige girkasser. Den har en sekstrinns manuell girkasse, dobbeltclutch og en Aisin sekstrinns tradisjonell automatgirkasse med dreiemomentomformer. I tillegg har den en 5-trinns dualogisk automatisert manuell girkasse.

Det er viktig å merke seg at det nordamerikanske markedet kun tilbys med Aisins 6-trinns automatgirkasse.

Hvorfor tilbakekalte Fiat Fiat 500L 2014?

Chrysler tilbakekalte over 19 500 Fiat 500L 2014-modeller på grunn av et girkasseproblem. Produsenten rapporterte at automatgirkassen ikke ville gi seg uten videre. Videre kan det hende at de berørte girkassene ikke mottar, eller er trege til å motta, et tiltenkt girvalg.

  Citroën C3 Motorproblemer

Når det er sagt, ble de berørte modellene tilbakekalt og problemet ble løst.

Hvor mye koster det å bytte en Fiat-girkasse?

Kostnaden for å bytte ut en Fiat-girkasse varierer fra 1 800 til 3 400 dollar. Prisen kan være billigere eller dyrere avhengig av om du bytter ut deler eller hele girkassen. Likevel er det ganske tungvint og tidkrevende å bytte girkasse.

Hvor ofte bør jeg få undersøkt girkassevæsken i Fiat 500L?

Du kan undersøke girkassevæsken i din Fiat 500L så ofte du vil. Regelmessig inspeksjon vil sikre at du har riktig nivå og type væske i bilen din for jevn drift. Det anbefales likevel på det sterkeste at du sjekker eller bytter ut bilens girkassevæske hver 30 000 til 60 000 miles.

Konklusjon

Nå som du kjenner til noen av de vanligste girkasseproblemene i Fiat 500L, er det viktig å vedlikeholde bilen riktig slik at den holder lenger. Selv om det er rapportert om problemer med girkassen i ulike Fiat-modellårganger, er Fiat 500L 2014 den modellen som har flest problemer. Produsenten var nødt til å tilbakekalle denne årsmodellen på grunn av at girkassen ikke girte som den skulle.

Alt i alt er Fiat 500L fortsatt en fremragende bil som kan kjøre mer enn 300 000 km med riktig stell og vedlikehold.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter