Vanlige problemer med Citroën ë-C4

Citroën ë-C4 problemer & feil

Citroën ë-C4 er en liten familiecrossover designet for å tilby plass, teknologi og sikkerhet i hele serien. Ë-C4 er den elektriske varianten av C4 og blir sakte den mest populære av dem alle. I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle c ommon-problemene med Citroën ë-C4 og fortelle deg hva du trenger å se etter hvis du er interessert i å kjøpe en.

For det første er  ë-C4 altfor fersk til at vi kan vurdere om det er en pålitelig bil eller ikke.  Imidlertid begynner eiere å komme ut med visse problemer, som vi skal diskutere i denne artikkelen. For det første  tilbakekalte Citroën nesten 9000 biler, inkludert ë-C4,  på grunn av visse problemer med bakhjulsopphenget.

Andre problemer inkluderer problems  med styresystemet, sikkerhetsbeltene, og med A / C.   Vi må også nevne visse utstyrsproblemer som kan hemme din generelle eieropplevelse.   Alt i alt må vi vente en stund før det er nok informasjon der ute om ë-C4, først da vil vi kunne fortelle deg mer.

Uansett er ë-C4 en  elektrisk bil, og elbiler har en tendens til å være mer pålitelige enn sine forbrenningsmotormodeller.  Som sådan kan vi forvente at ë-C4 blir en veldig god bil totalt sett,  slik tilfellet er med alle de andre Stellantis-baserte elbilene.

Citroën ë-C4 – Problemer med bakhjulsoppheng

Ifølge Citroën har  ë-C4 en produksjonsfeil der de bakre spiralfjærene  og deres fester kan løsne og fall av bilen helt.  Dette fikk Citroën til  å tilbakekalle mer enn 9000 ë-C4-modeller, da disse problemene potensielt kunne føre til ulykker.  Tilbakekallingen besto av å ta bilen tilbake til forhandleren hvor de vil bytte spoler og braketter i 30 minutter or så.

  Fiat Ducato 2.8 JTD-problemer

Dette er ikke så overraskende, da mange nye biler går gjennom en hel rekke tilbakekallinger før de er 100% klare for veien. Faktum er at ë-C4 bare har hatt en enkelt tilbakekalling nå, noe som er bedre enn de fleste biler fra dette segmentet.

Citroën ë-C4 – Problemer med styresystemet

Hvis du merker at styringen din blir veldig tung, men det ikke er noen varsellamper som følger med det, er sjansen stor for at det  elektriske servostyringssystemet ditt har skylden. Disse problemene er veldig vanlige på vanlige Citroën C4-modeller  , og det virker som om ë-C4 også er avhengig av det samme styresystemet.  

Den elektriske motoren som styrer systemet er ikke den mest pålitelige og er dermed virkelig forbrukbar.  Videre  kan servostyringssystemet i mange nyere modeller lett påvirkes av ulike utvendige forurensninger som smuss, skitt og rusk.

Citroën ë-C4 – Seat belts problemer

Citroën ë-C4 ser ut til å lide av visse sikkerhetsbelterelaterte problemer, hvorav noen kanføre til betydelige sikkerhetsrisikoer.  Noen få eiere klaget over  at sikkerhetsbeltene nekter å låse seg på plass mens de beveger seg fremover, noe som betyr at sikkerhetsbeltene ikke vil holde deg på plass i tilfelle en krasj.

Dette er selvfølgelig et pågående problem, så vi må vente og se om noe kommer av it.  Uansett har sikkerhetsbelteproblemer en tendens til å forårsake tilbakekallinger over hele linja for de fleste merker.

Citroën ë-C4 – Problemer med A / C

Klimaanlegget på ë-C4 og  C4 generelt er kjent for å lide av å ikke kunne velge en bestemt temperatur og holde den der. Eiere har sagt at å slå på maksimal kjøling ikke resulterte i at bilen ble avkjølt så effektivt som den burde være.

  Vanlige problemer med Hyundai Creta

Det er den samme historien når det gjelder maksimal oppvarming, da bilen tar lang tid før den faktisk varmer opp bilen.  Uansett er problemer som disse vanligvis forårsaket av termostatproblemer eller problemer med visse sensorer som ikke sender de riktige dataene til bilens hjerne.

Citroën ë-C4 – Utstyr fra

Vi er alle klar over at ë-C4 ikke er  en luksusbil, men den opplever noen ganger problemer som ikke er vanlige på alle typer biler. For det første  er vindusviskerne utsatt for brudd, noe som kan redusere synligheten betydelig mens det regner. I henhold til en eier skjer disse problemene med både front- og bakviskerne.

Den lille lille bryteren som brukes til å åpne bagasjerommet, er også utsatt for brudd, noe som betyr at den må byttes ut. Visse knirk som kommer fra inngangsdørene er også rapportert, men disse skyldes sannsynligvis utslitte dørpakninger.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Citroën ë-C4?

Hvis du er interessert i å kjøpe en relativt rimelig, men likevel kapabel og komfortabel familie elektrisk bil,  er Citroën ë-C4 et anstendig valg. Takket være et pent eksteriør- og interiørdesign,  følger ë-C4 en velkjent moderne coupe-ish SUV-styling som vil tiltrekke seg kjøpere fra alle kategorier.

Imidlertid koster ë-C4 mer enn hva du forventer at en Citroën-familiebil skal koste. Dette  er fordi ë-C4 virkelig er en mye bedre bil enn tidligere Citroën-familiebiler fra dette segmentet, og fordi den drives av en elektrisk motor og et batteri.

  Audi 3.0 TFSI Motor Problemer

Er Citroën ë-C4 en god familiebil?

Citroën designet ë-C4 til først og fremst å være  en veldig god familiebil, og det er ganske tydelig i det øyeblikket du går inn i en. For det første er det en 5-stjerners sikkerhetsklassifisert bil, noe som betyr at den girbetydelig kollisjonsbeskyttelse fra både maskinvaren og programvarefronten.

Videre må vi også nevne at den kommer med mange familievennlige funksjoner som enkel inngang, mye lagringsplass, lett tilgjengelige  IsoFix-monteringspunkter og USB-er for hele familien.

Kan jeg kjøpe Citroën ë-C4 i USA?

Citroën forlot det amerikanske markedet tilbake på 1970-tallet fordi de ikke kunne konkurrere med amerikanske innenlandske bilprodusenter, da europeiske biler kommer med høyere prislapper i USA på grunn av skatt og andre tilknyttede kostnader.  Dette er grunnen til at Citroën dro, og de planlegger ikke å komme tilbake når som helst snart.

Som sådan kan du ikke kjøpe ë-C4 i USA  fordi du ikke kan kjøpe en ny  Citroën i USA i  det hele tatt,  da ingen nye Citroën-modeller blir solgt i USA.  

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter